Terug naar iOS 10 vandaag te downloaden: dit moet je weten
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iOS 10 vandaag te downloaden: dit moet je weten

Door Laura Grootaarts13 september 2016 18:013 min. leestijd4

Apple brengt vanavond iOS 10 uit voor iPhone, iPad en iPod touch. De nieuwste versie van iOS is sinds 19.00 uur te downloaden. Waarmee moet je rekening houden als je de update naar iOS 10 downloadt en installeert? Wij zetten het voor je op een rij.

Update 20:57 uur: Volgens Apple zijn de problemen opgelost, en kun je weer updaten via wifi.

Update 19.55 uur: Het updaten naar iOS 10 gaat niet bij iedereen van een leien dakje. Via Twitter melden diverse mensen problemen bij het updaten via wifi. Voorkomen dat jouw iPad of iPhone vastloopt? Sluit je iOS-apparaat aan op je Mac of pc en download via iTunes. Is je iPad of iPhone al vastgelopen? Dan kun je hem via iTunes weer herstellen. Lees meer over deze vastloper.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

iOS 10

iOS 10 downloaden

iOS 10 downloaden is gratis. Via ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’ kun je het installeren op je iPhone, iPad of iPod touch. Zorg ervoor dat je op een wifi-netwerk zit, anders start de update niet. Vanwege de drukte op de servers kan het downloaden even duren. Als het niet meteen lukt, kun je het over een paar uur nogmaals proberen.

iOS 10 downloaden en installeren kan ook via iTunes. Sluit hiervoor je iPhone, iPad of iPod touch aan op je Mac of pc, selecteer in iTunes je apparaat en kies voor ‘Zoek naar update’.

Apparaten die iOS 10 ondersteunen


https://twitter.com/AppleSupport/status/773240745792856064

iOS 10 werkt op de volgende apparaten:

  • 12,9-inch iPad Pro, 9,7-inch iPad Pro
  • iPad Air, iPad Air 2
  • iPad 4
  • iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4
  • iPod touch 6e generatie

Koop je straks een iPhone 7 of een iPhone 7 Plus? Dan is iOS 10 daarop al geïnstalleerd zodat je er direct mee aan de slag kunt.

Maak vooraf een reservekopie

Over het algemeen gaan iOS-updates behoorlijk vlekkeloos. Toch is het handig om voor de zekerheid een reservekopie te maken van je iPhone, iPad of iPod touch. Een reservekopie maak je via iCloud of via iTunes.

iCloud: Open de app Instellingen op je iPhone, iPad of iPod touch en tik op ‘iCloud’. Scrol naar beneden en kies ‘Reservekopie’. Tik vervolgens op ‘Maak nu reservekopie’. Staat de schakelaar op groen, dan is dat waarschijnlijk al gebeurd. Zorg ervoor dat je op een wifi-netwerk zit.

iTunes: Sluit je iOS-apparaat aan op je Mac of pc en open iTunes. Selecteer je iPhone, iPad of iPod touch en kies voor ‘Maak reservekopie’. De reservekopie wordt vervolgens op je Mac of pc opgeslagen.

Wat kunnen we verwachten van iOS 10?

iOS 10

iOS 10 is een grote update met heel veel nieuwe functies om je op te verheugen. Vooral de app Berichten heeft een flinke metamorfose gekregen (met wat ons betreft wel érg veel toeters en bellen). Apple Music werkt voortaan een stuk intuïtiever en van je foto’s kun je voortaan prachtige aandenkens maken. Ook zijn er verbeteringen voor kaarten, is Siri een stuk slimmer geworden en kun je voortaan van alles en nog wat met widgets. In de korte video hieronder maak je alvast kennis met het nieuwe besturingssysteem.

https://youtu.be/PERPpFWHnDM

Meer weten?

Vergeet je niet aan te melden voor onze nieuwsbrief: je krijgt dan een miniboekje waarin de belangrijke iOS 10-functies worden uitgelegd van ons cadeau. Of duik dieper in de materie met ons Grote iPad & iPhone boek.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »

4
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Robin
Lezer
Robin

Na 7 uur beschikbaar? Wel een beetje onduidelijk via de Apple site hoelaat iOS 10 beschikbaar is.

Laura Grootaarts
Lezer
Laura Grootaarts

Apple zelf laat daar nooit heel veel over los, maar bij voorgaande updates was 19.00 uur altijd hét moment. Vandaar ook dat we ‘waarschijnlijk’ zeggen, we houden nog even een slag om de arm …

ronnie
Lezer
ronnie

wat een gekloot. moet hem dus Via Itunes update maar Contant een Error 3194. ik kom me telefoon niet eens meer in thanks Ios 10;)

Gerrit Horsman
Lezer
Gerrit Horsman

Zit in Hongarije probeerde iPhone naar iOS te brengen,zit muurvast,dit betekend dus dat ik geen telefoon meer heb,wat te doen,wat een stom gedoe,heb hier dus geen iMac help help