Terug naar iOS 10 staat op ruim de helft van de iPhones en iPads
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iOS 10 staat op ruim de helft van de iPhones en iPads

Door Laura Grootaarts11 oktober 2016 19:592 min. leestijd0

Het is bijna een maand geleden dat Apple iOS 10 introduceerde voor de iPhone, iPad en iPod touch. Ondertussen staat het nieuwe besturingssysteem al op het grootste deel van de toestellen, zo blijkt uit officiële cijfers van Apple.

iOS 10

Metingen iOS 10 adoptie lopen uiteen

Apple analyseerde op 7 oktober de bezoeken aan de App Store. 54 procent van de daarvoor geschikte iPhones en iPads draaide toen iOS 10. 38 procent is blijven hangen bij iOS 9 en 8 procent heeft een nog oudere versie van iOS. iOS 10 wordt hiermee minder snel omarmd dan iOS 9. Toen deze versie van iOS vorig jaar verscheen, stond hij al binnen vier dagen op ruim de helft van de apparaten. Apple’s cijfers zijn overigens een stuk pessimistischer dan die van onafhankelijke onderzoeksbureaus. Die hebben schattingen die oplopen tot ruim 65 procent.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

iOS 10 bevat een groot aantal nieuwe functies. De app Berichten is een stuk veelzijdiger geworden en de app Foto’s nodigt veel meer uit om je oude foto’s nog eens te bekijken. Opvallend is verder dat derde partijen voortaan ook functies kunnen maken voor Siri en Berichten.

Heb je iOS 10 nog niet geïnstalleerd?

Updaten is heel eenvoudig en kan via je iPhone/iPad of via je Mac of pc. iOS 10 is gratis te downloaden.

Via je iPhone: ga naar ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’. Of zoek in het zoekvenster boven aan het Instellingen-menu naar ’software’, want dan vind je de update ook.

Via je Mac of pc: updaten kan via iTunes. Sluit hiervoor je iPhone, iPad of iPod touch met een kabeltje aan op je Mac of pc, selecteer in iTunes je apparaat en kies voor ‘Zoek naar update’. De precieze grootte van de update hangt af van het soort iPhone of tablet dat je hebt.

Meer weten over iOS 10?

Meer weten over Apple’s nieuwe besturingssysteem? Lees dan het Grote iPad & iPhone boek.

Het grote iPad & iPhone boek: iOS 10-editie

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Praat mee!

avatar