Terug naar iOS 10: 7 functies waar we op hopen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iOS 10: 7 functies waar we op hopen

Door Laura Grootaarts13 juni 2016 16:133 min. leestijd0

Vanavond trapt Apple de WWDC af met een keynote. Waar veel mensen reikhalzend naar uitkijken, is iOS 10, het nieuwe besturingssysteem voor de iPhone, iPad en iPod touch. Wat gaat Apple ons straks vertellen over iOS 10? Wij hebben een aantal verwachtingen en wensen op een rij gezet.

Hello WWDC16

1. Apple Music ondergaat een metamorfose

Apple Music gaat zijn tweede jaar in. Het gaat goed met de muziekstreamingdienst, getuige het nog altijd groeiende aantal abonnees. Toch lijkt het erop dat Apple een complete make-over voor Apple Music in gedachten heeft. De app wordt een stuk gebruiksvriendelijker, minder kleurrijk en geeft betere luistersuggesties. Naar verluidt heeft Apple hiervoor goed gekeken bij rivaal Spotify.

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

2. Verbeteringen Foto’s

Apple zou grote veranderingen in de Foto’s-app voor ons in petto hebben. Het wordt een veelzijdige app om je foto’s mee te bewerken. Een aantal van de functies uit het vroegere iPhoto maken in iOS 10 eindelijk een welverdiende comeback!

3. Donker thema iOS 10

iOS 10 donker thema

De uitnodiging voor de WWDC was in stemmig zwart, de officiële WWDC-app is sinds vorige week ook in een nieuw donker jasje gestoken en als klap op de vuurpijl lijkt ook Siri dit gerucht te bevestigen: er komt een donker thema voor iOS 10. Niet alleen omdat dat esthetisch zeer verantwoord is, maar vooral omdat het fijn is voor je ogen – vooral ’s avonds.

4. Verwijderen standaard apps

Op een verse iPhone staan altijd al een paar apps die Apple alvast voor je heeft geïnstalleerd. In tengestelling tot apps uit de App Store, kun je deze Apple-apps niet verwijderen. Bij iedere update van iOS hopen we dat hier verandering in komt, maar nu zijn de aanwijzingen daarvoor concreter dan ooit. Verwijderen is misschien een groot woord, maar apps verbergen zou ook al een mooie oplossing zijn.

5. Siri wordt iets slimmer

siri golf

Siri vormt leuk vermaak tijdens een gemiddelde kringverjaardag, maar om nou te zeggen dat hij echt nuttig is? Mwah. Om mee te kunnen met de concurrentie móet er iets gebeuren en wel nu. Het zou al een stuk beter werken als Siri samen kan werken met apps van derde partijen.

6. Remote-app voor de nieuwe Apple TV

Apple TV Afstandsbediening

Al een tijd is duidelijk dat er een app komt waarmee je je iPhone omtovert in een volwaardige afstandsbediening voor de nieuwe Apple TV. Er is al een oude Remote-app voor de eerdere Apple TV, maar die voldoet niet helemaal. Nóg mooier zou het zijn als Apple vanavond aankondigt dat je je Apple TV voortaan ook in het Nederlands kunt besturen met Siri, maar dat is erg optimistisch.

7. Bedieningspaneel

Superhandig, zo’n bedieningspaneel waarmee je toegang hebt tot de meestgebruikte functies. Maar zou het niet fijn zijn om zélf te bepalen welke functies je erin terugziet? En in welke volgorde die dan staan opgesteld? Hopelijk heeft Apple hier vanavond nieuws over.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar