Terug naar Apple brengt nieuwe bèta's uit voor iOS, macOS, watchOS en tvOS
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple brengt nieuwe bèta's uit voor iOS, macOS, watchOS en tvOS

Door Koen van Ekeren21 februari 2017 15:132 min. leestijd0

Een bioscoopstand voor de Apple Watch, een Zoek mijn AirPods-functie in iOS en een Night Shift voor de Mac. Het is een greep uit de belangrijkste veranderingen in de derde bèta’s van iOS 10.3, macOS Sierra 10.12.4, watchOS 3.2 en tvOS 10.2. Sinds maandag kunnen geregistreerde ontwikkelaars deze nieuwe functies testen en binnenkort zijn de nieuwe versies voor iedereen beschikbaar.

betaprogram

iOS 10.3

De meest in het oog springende verandering van iOS 10.3 is de functie Zoek mijn AirPods. De functie houdt bij wanneer en waar de AirPod voor het laatst verbonden was met een iOS-apparaat, waardoor je kunt lokaliseren waar je zoekgeraakte oordop zich bevindt. Ook is het nog steeds mogelijk om een harde pieptoon op je AirPod te laten afspelen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Verder komt Apple met Apple File System (APFS), een nieuw bestandssysteem. Dit wordt automatisch geïnstalleerd op elk iOS-apparaat met iOS 10.3. APFS brengt verschillende voordelen met zich mee, zoals een betere encryptie, het sneller opstarten van de iPhone en het sneller laden van apps.

Een andere bijzonderheid in iOS 10.3 is de vernieuwde App Store, waarbij het voor ontwikkelaars voor het eerst mogelijk is om te reageren op recensies van klanten. Bovendien limiteert Apple het aantal keren dat een ontwikkelaar in een app kan vragen om het schrijven van een recensie.

macOS Sierra 10.12.4

Ook de Mac-gebruiker kan rekenen op een interessante update: macOS 10.12.4 krijgt namelijk Night Shift, wat we al kennen van iOS. Met de functie kleurt het scherm in de avond minder blauw. Dit is beter voor je ogen en bevorderlijk voor de nachtrust. Daarnaast bevat de nieuwe bèta een hoop kleine verbeteringen en verholpen bugs.

watchOS 3.2

Fervente bioscoopbezoekers met een iWatch zullen uitkijken naar watchOS 3.2. In deze versie kun je de functie ‘Theater Mode’ activeren, waar we eerder over schreven. Met ‘Theater Mode” licht je horloge niet op bij een polsbeweging of melding. Een melding wordt aangekondigd door een korte trilling en je ziet ze pas als je het beeldscherm aanraakt, of op de digitale kroon drukt.

tvOS 10.2

Tot slot de laatste en minst spannende update: de tvOS 10.2. Dit is de nieuwe versie voor de vierde generatie Apple TV. Hierbij gaat het voornamelijk om kleine verbeteringen en opgeloste bugs. Intussen werkt Apple naar verluidt hard aan een nieuwe generatie Apple TV met 4K-ondersteuning.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »

Praat mee!

avatar