Terug naar ’iOS 10.1 verschijnt op 25 oktober’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

’iOS 10.1 verschijnt op 25 oktober’

Door Sven Lamers19 oktober 2016 13:452 min. leestijd3

De nieuwe versie van Apple’s mobiel besturingssysteem, iOS 10.1, verschijnt volgens de laatste geruchten op 25 oktober, dus volgende week dinsdag al. Dat is namelijk de dag waarop Apple zijn betaaldienst Pay in Japan wil lanceren, en daarvoor is iOS 10.1 vereist. Het gerucht is afkomstig van Ata Distance, dat als bron locale Japanse media noemt. Tim Cook was een paar dagen geleden onderweg in Japan en daarbij kwam blijkbaar de start van Apple Pay – en dus iOS 10.1 – aan het licht.

Nieuwe functies in iOS 10.1

iOS 10.1 brengt dus Apple Pay naar Japan, maar dat is voor ons niet erg belangrijk. De spannendste nieuwe functie voor ons is de nieuwe Portret-modus van de camera op de iPhone 7 Plus. Dankzij de twee camera’s en de nieuwe software kun je een mooi scherpte-diepteeffect op je foto’s creëren. Bij een portret is bijvoorbeeld het gezicht scherp, de achtergrond daarentegen wat vaag. Dat kennen we vooral van macro-opnames met een DSLR, waarbij het diafragma helemaal geopend is.

Daarnaast zal iOS 10.1 vooral de kleine foutjes verbeteren die de huidige versie nog heeft.

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

iPhone 7 Plus: portretfoto's

Apple Pay in Japan

Het mag voor ons dan nu niet belangrijk zijn, maar de manier waarop Apple zijn betaaldienst in Japan lanceert, is wel opmerkelijk. Naast de traditionele NFC-protocollen ondersteunen alle iPhone 7 (Plus) en Apple Watch Series 2-modellen die in Japan verkocht worden namelijk ook FeliCa. Dat is een bijzondere NFC-standaard die niet compatibel is met de andere standaarden. Dat Apple ervoor heeft gekozen om een zo specifieke standaard voor één land te ondersteunen, geeft ons hoop dat Apple er alles aan doet om Apple Pay overal beschikbaar te maken. Wanneer is Nederland aan de beurt?

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

3
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Mijn mening
Lezer
Mijn mening

Mag ik dan meteen een paar wensen laten noteren? 1. Graag de ‘slide-to-unlock’ functie weer terug! Of gaat Apple de (door het verplichte karakter extra vaak kapot gaande) home-buttons voortaan gratis vervangen? Deze functiewijziging voelt bovendien aan alsof een autofabrikant het rempedaal en het koppelingspedaal heeft verwisseld. 2. “Apple houdt rekening met slechtzienden” is iets wat je vaak leest/hoort. Niets is minder waar! Met ios10 is de boel weer een stuk slechter geworden. Bijvoorbeeld de Mail-app. In de linkerkolom staan onder elkaar de mailtjes. In de kolom rechts staat de inhoud van het geselecteerde mailtje. Maar, beste Apple, waarom is… Lees meer »

Laura Grootaarts
Lezer
Laura Grootaarts

Ik vrees dat je iOS 10.1-wensen niet verhoord zijn … En dat Apple hier niet dagelijks meeleest. Je kunt feedback geven op Apple via deze site: http://www.apple.com/feedback/

Apple heeft gisteren tijdens de keynote weer aandacht gegeven aan hun inspanningen voor mensen met een beperking, maar ik hoor vaker dat ze soms toch de plank echt misslaan. Bijvoorbeeld met de nieuwe Klok-app, die schijnt ook slecht afleesbaar te zijn …

minipad
Lezer
minipad

Voor een alternatief op de home to unlock heb ik wel iets gevonden:
Het onderste swipe control scherm werkt wel gewoon.
vandaar uit kan je bij je browser komen en vandaar uit al swipend bij de rest.
Als het scherm op zwart staat is dat ook snel weer naar het beginscherm te krijgen door op een willekeurige toets vh extended keyboard te drukken.
Moet je wel een extended keyboard hebben natuurlijk.. 😉
Zo niet, lukt het schuddend ook geloof ik. Nooit geprobeerd eigenlijk.