Terug naar Interview met Kevin Lynch: de ontwikkeling van de Apple Watch
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Interview met Kevin Lynch: de ontwikkeling van de Apple Watch

Door Sven Lamers2 april 2015 13:403 min. leestijd0

Deze maand is het zover, de Apple Watch gaat officieel in de verkoop. WIRED heeft in aanloop naar de Apple Watch-lancering een interview met de twee Apple-medewerkers Kevin Lynch, Vice President of Technology, en Alan Dye, Human Interface Designer, gepubliceerd. Hierin praten de twee uitgebreid over de ontwikkeling van de Watch, de problemen die ze tegenkwamen en de oplossingen die ze bedachten. Hier onze samenvatting.

Apple Watch Wired

Vroege prototypes van de Apple Watch

Kevin Lynch wist niet aan welk project hij bij Apple zou werken toen hij begin 2013 werd aangenomen. Dat bleek de Apple Watch te zijn, waar het team van de iPod al volop mee bezig was. Destijds waren er prototypes van de Apple Watch, met onder andere een klikwiel. In deze experimenten had de Apple Watch ook een tijdlijnachtige-interface, net als de Pebble Time van nu, waarmee je gemakkelijk door gemiste notificaties en toekomstige afspraken kon bladeren. Dit concept werd echter snel verworpen: hoewel de interface gemakkelijk in gebruik was, zorgde hij wel ervoor dat je je arm veel te lang omhoog moest tillen om iets met het horloge te doen. Daarom werd de software geoptimaliseerd (drie keer zelfs) om alleen maar acties te bevatten die een paar seconden duren. De bediening met Glances, Short en Long Looks is het resultaat van deze inspanning.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

De Taptic Engine

Maar niet alleen de interface beïnvloedt de gebruikservaring, ook de hardware is belangrijk. Vooral met de Taptic Engine waren de ontwikkelaars van de Apple Watch meer dan één jaar bezig. Elke week kwamen ze bij elkaar om erover te discussiëren hoe verschillende notificaties op de pols van de gebruiker moeten aanvoelen. Hoe voelt een binnenkomend gesprek aan bijvoorbeeld? En een tweet? Er werden veel prototypes gemaakt totdat ze uiteindelijk bij de huidige Taptic Engine uitkwamen.

Stelletje perfectionisten

Uit de interview met WIRED blijkt weer hoe perfectionistisch Apple te werk gaat om alle details goed te krijgen. En op zo’n klein display als dat van de Apple Watch is dat wellicht nog belangrijker dan op de iPhone, iPad en Mac. Onder Alan Dye bedacht het Human Interface Design-team ook de digitale kroon en Force Touch, evenals werd een compleet nieuw lettertype, San Francisco, ontworpen.

Apple Watch Zonnestand

Personalisatie

Ten slotte liet WIRED nog een aantal nieuwe beelden van de Apple Watch-interface zien. Deze tonen onder meer de verschillende wijzerplaten (zoals die met de stand van de zon), en de achievements uit de Activity-app.

Het hele artikel is best lang, maar als je tijd hebt, is het zeker de moeite van het lezen waard!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar