Terug naar Interieur Apple Campus 2: plassen doe je in een iPhone (niet in een iPot)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Interieur Apple Campus 2: plassen doe je in een iPhone (niet in een iPot)

Door Daan Jeuken7 februari 2017 16:223 min. leestijd0

We hebben het afgelopen jaar met vele drone-video’s kunnenvolgenhoe de nieuweCampusvanApplegestaltekrijgt. Maar over het interieur is nog bar weinig bekend. Reuters ging eens in gesprek met de bouwers van Apple Campus 2 en ontrafelde bijzondere details. Eén ding is zeker: de bouwbedrijven moeten gek zijn geworden van Apple’s perfectionisme.

Plassen in een iPhone

Bij het ontwerpen en bouwen van de Campus, hanteert Apple dezelfde hoge standaarden als bij de eigen producten. Ook zijn veel bouwelementen geïnspireerd door de Apple-producten. De hoeken in het gebouw hebben dezelfde curve als Apple-producten. Knopjes van de lift zien eruit als de thuisknop van de iPhone en zelfs het ontwerp van de toiletten doet denken aan het design van de iPhone. Wij hadden hier zeker een iPot verwacht.

Aandacht voor het onzichtbare

In de bouw wordt doorgaans wat ruw met de marges omgegaan – in een nieuwbouwhuis is het geen garantie dat de muren recht zijn. Reuters beschrijft dat de industrie een standaardtolerantie van 1/8 inch (3 millimeter) hanteert, maar Apple eiste een veel kleinere tolerantie. Zelfs voor verborgen oppervlakten. ‘Ook de dingen die je niet kunt zien, waren belangrijk voor Apple’, aldus een constructiemanager.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Apple Campus 2 december 2016

Klinkt goed

Ook de deuren zorgden voor problemen voor de bouwfirma. Apple wilde namelijk absoluut geen drempels; de vloeren moeten overal doorlopen. De reden? Voor een drempel passen werknemers hun pas aan en dat haalt ze uit hun werk …

De deurklinken waren ook een grote drempel. Na maanden bijschaven en over en weer schakelen, hoopten de bouwers het uiteindelijke ontwerp te kunnen beklinken. De Apple-engineer liet het model door zijn hand gaan, maar merkte uiteindelijk op dat hij een kleine hobbel voelde. Het constructieteam onderzocht het model tot op de nanometer, maar kon geen oneffenheid ontdekken. Toch eiste Apple een nieuwe versie.

Handleidingen en handschoentjes

Zo minimalistisch als Apple is in de handleiding van de eigen producten, zo uitvoerig was het voor de bouwfirma’s. Voor het speciale hout dat overal in het gebouw gebruikt wordt, bestond een document van 30 pagina’s over hoe de bouwers de materialen moesten hanteren. De doorgaans wat ruwere bouwvakkers moesten sowieso handschoentjes dragen om de veelal kwetsbare materialen te hanteren.

Check-dubbelcheck

De plafonds zijn gemaakt van gepolijst beton. Deze panelen moesten van binnen en buiten perfect glad zijn. En dus werden de duizenden panelen allemaal stuk voor stuk gecontroleerd door een Apple-medewerker én de aannemer: eerst in de fabriek en daarna op de bouwplaats.

Bordjes voor de nooduitgangen

Apple zorgde niet alleen voor hoofdpijn bij de bouwfirma’s. Ook met de lokale brandweer werd een kleine strijd geleverd. En wel over de bordjes voor de nooduitgangen. Uiteraard wilde Apple die zo minimalistisch mogelijk, maar de brandweer moest wel waarborgen dat er in geval van nood snel geëvacueerd kan worden. De besluitvorming ging niet bepaald als de brandweer. Dirk Mattern, voormalig ‘deputy fire chief’ – inmiddels met pensioen, had dit onderwerp op zijn bordje en schatte dat hij wel 15 meetings had waarin dit topic voorbij kwam. ‘Ik ben nog nooit zoveel tijd kwijt geweest aan bordjes’, aldus Mattern.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Daan Jeuken

Voormalig Brand Manager iCreate. Maar kan het toch niet laten om zo nu en dan over Apple te blijven schrijven.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar