Terug naar Dit zijn de interessantste aankondigingen van Apple tijdens WWDC 2017
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Dit zijn de interessantste aankondigingen van Apple tijdens WWDC 2017

Door Koen van Ekeren6 juni 2017 11:334 min. leestijd1

Apple’s WWDC-keynote van 2017 was er een om van te smullen. Apple kondigde tal van nieuwe functies in iOS 11, macOS 10.3 en watchOS 4 aan. Daarnaast verraste de tech-gigant met hardware-updates, zoals vernieuwde iMacs en een veelbesproken HomePod-speaker. In dit artikel lees je wat de interessantste aankondigingen van WWDC 2017 zijn.

interessantste aankondigingen

iOS 11

iPhone- en iPad-gebruikers mogen zich opmaken voor veel vernieuwingen in iOS 11. Neem bijvoorbeeld Siri, die we in het nieuwe besturingssysteem kunnen inschakelen als tolk. Op dit moment vertaalt Siri nog maar een beperkt aantal talen, maar dat wordt dus uitgebreid. Verder leert Siri je in iOS 11 beter kennen; hij geeft suggesties die gebaseerd zijn op je gebruik.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Veranderingen in de App Store

Vanaf iOS 11 kunnen app-ontwikkelaars los met augmented reality, dus we mogen ons verheugen op apps met gave AR-functies. In een demonstratie liet Apple zien hoe je via de telefoon virtuele objecten kunt toevoegen aan de werkelijkheid om je heen. Zo plaatste Apple een kopje koffie op een tafel. Onder meer IKEA en Pokémon Go hebben al aangegeven dat ze in iOS 11 met de nieuwe AR-functies werken.

Het bedieningspaneel krijgt in iOS 11 een grondige update. De indeling is een stuk logischer geordend en de vormgeving ziet er erg fancy uit. Ook worden de Live Photo’s nóg leuker dan ze al zijn. Er komen uitgebreide bewerk-opties. Je kunt binnenkort bijvoorbeeld eenvoudig een gifje maken, terwijl je daar nu nog een app voor nodig hebt.

Voor gebruikers van de iPad komt er een dock waarmee je veel eenvoudiger kunt switchen tussen apps. Ook komt er een Drag and drop-functie aan. Hiermee sleep je foto’s en teksten van de ene naar de andere app.

HomePod

HomePod Siri

‘Hey Siri, speel mijn favoriete nummer af!’ Apple presenteerde maandagavond een slimme speaker, genaamd HomePod. In de speaker zit Siri ingebakken en je kunt hem dus allerlei dingen vragen, of commanderen. Met de slimme speaker kun je niet alleen muziek luisteren, maar je blijft zo ook op de hoogte van het nieuws, sport en het weer. Verder is het met de speaker mogelijk om andere slimme apparaten aan te sturen die je in huis hebt staan.

iPad Pro

Tijdens WWDC 2017 kondigde Apple nieuwe iPads aan: de 10,5-inch iPad Pro en de 12,9-inch iPad Pro. Door de smalle randen hebben de iPad fors meer schermruimte gekregen. Hierdoor is er bij de 10,5-inch iPad precies genoeg ruimte voor een volledig toetsenbord. Het display is overigens niet alleen groter, maar zit ook beter in elkaar. Doorgaans hebben mobiele displays een verversingsfrequentie van 60 Hz, maar die is bij de iPad Pro verdubbeld naar 120 Hz. Dat betekent dat alle animaties en bewegingen sneller, vloeiender en meer responsive zijn. De nieuwe iPads zijn vanaf volgende week verkrijgbaar.

Macbooks en iMacs

Naast de iPads presenteerde Apple nieuwe Macbooks en iMacs. Zowel de kleine 12-inch MacBook als de MacBook Pro (13- en 15-inch) hebben een update gekregen. Van buiten ziet de MacBook Pro er nog hetzelfde uit, maar van binnen heeft Apple zijn professionele laptop met de nieuwste generatie Intel-processors uitgerust. Deze zijn iets sneller, maar vooral energiezuiniger. Bovendien komt er een nieuwe MacBook Air, die voorzien is van een verbeterde Intel-processor.

Ook is er eindelijk weer gedacht aan de professionele Apple-gebruiker, want Apple kondigde nieuwe iMacs aan. Deze hebben nieuwe processors, verbeterde beeldschermen, meer RAM en een grotere opslag.

macOS High Sierra

macOS high sierra

Een nieuwe versie van macOS is een feit: macOS High Sierra. De grootste verbeteringen zitten in Safari, Mail en Foto’s. Safari voorkomt straks dat filmpjes automatisch afspelen als je een website opent. Daarnaast komt er een Intelligent Tracking Prevention, die optreedt tegen websites die je surfgedrag in de gaten houden. Mail heeft een verbeterde zoekfunctie gekregen en laat je voortaan in splitview mailtjes opstellen. In Foto’s worden gevonden personen op je foto’s op al je apparaten gesynchroniseerd en zijn de bewerkingsmogelijkheden uitgebreid.

watchOS 4

Gebruikers van de Apple Watch kunnen hun slimme horloge binnenkort updaten naar watchOS 4. Het besturingssysteem verandert niet drastisch, maar krijgt wel enkele nieuwe functies. Het spannendste daarvan is de Siri Watch-face. Deze toont de informatie die op dat moment van de dag voor jou het relevantst is.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
WilcoVx
Lezer
WilcoVx

“Met de slimme speaker kun je niet alleen muziek luisteren, maar je blijft zo ook op de hoogte van het nieuws, sport en het weer.”
Hmm, lijkt wel zo’n transistor-radiootje van vroeger. 😉 …toen zelf slim zijn nog heel gewoon was.

Anyway… qua software lijkt Apple nu weer goed bezig te zijn, als ze nou ook maar eens met de steeds (min of meer) snellere/betere Mac’s die aankoopprijzen niet mee laten stijgen.