Terug naar Installeer iOS4 en ervaar multitasking
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Installeer iOS4 en ervaar multitasking

Door Redactie iCreate22 juni 2010 10:142 min. leestijd1

Sinds gisteravond kun je iOS4 – het nieuwe besturingssysteem voor de iPhone en iPod touch – gratis downloaden.

Beschikbaarheid
De software is beschikbaar voor de iPhone 3G en 3GS en de iPod touch 2G en 3G. Alleen de iPhone 3GS en iPod touch 3G kunnen beschikken over alle functies, de handhelds van een generatie eerder moeten het doen met een uitgeklede versie van iOS4. De eerste generatie toestellen valt helemaal buiten de boot, daarvoor is het nieuwe OS niet beschikbaar.

Multitasking
De meest spraakmakende nieuwe functie is multitasking. Door de home-knop ingedrukt te houden wissel je eenvoudig en snel tussen openstaande applicaties. Dit handige foefje vraagt echter zoveel geheugen dat (officieel) alleen de iPhone 3GS, iPod touch 3G en iPhone 4 kunnen multitasken. Voor de iPhone 3G en iPod touch 2G heeft Apple de functie uitgeschakeld, al is dit met een jailbreak redelijk eenvoudig te omzeilen. Hoe dit moet lees je in onze workshop, deze wordt vandaag nog herzien voor het nieuwe iOS.

De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Een andere functie die alleen is voorbehouden aan de nieuwste iPhone en iPod touch is de instelbare achtergrond. Gelukkig wordt het indelen van apps in mappen wel op alle iOS4-handhelds ondersteund.

iOS4 naar de iPad
Het nieuwe besturingsysteem komt ook naar de iPad, maar dat zal volgens Apple pas in de herfst gebeuren.

Installeer iOS4


IOS4 installeren is een fluitje van een cent. Sluit je iPhone aan op de Mac en start iTunes. Klik op de naam van je iPhone en kies voor ‘Zoek naar update’. De iOS4-update van 292mb wordt automatisch gedownload en geïnstalleerd. Maar niet voordat iTunes – eveneens automatisch – een reservekopie van je iPhone heeft gemaakt. Na het downloaden duurt het hele installatieproces ongeveer 15 minuten.

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPod
Bekijk dit dossier

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
pt
Lezer
pt

wat een kut update, ik heb dus de Ipod Touch 3.1.3 en nu is het een 4.0 en ik kan niet eens multitasken. Ik heb nog nooit upgedate, Heb hem gekocht een maand of 2-3 geleden. Ik vind dit echt faal, want het schijnt dat de 3G op een 2g versie loopt ofzo. Ik kan alleen mappen maken. Echt ****** dom