Terug naar Instagram laat je nu foto’s plaatsen via de mobiele website
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Instagram laat je nu foto’s plaatsen via de mobiele website

Door Koen van Ekeren9 mei 2017 11:022 min. leestijd0

Instagram-gebruikers hoeven niet langer de app te gebruiken als ze een foto willen uploaden. De fotodienst van Facebook geeft eindelijk de mogelijkheid om dit via een mobiele website te doen. Dat maakt het gemakkelijker om vanuit een iPad foto’s te uploaden.

Instagram

Mobiele website Instagram

Voorheen kon het delen van foto’s uitsluitend via de iOS- of Android-app. De mobiele website bleef beperkt tot het surfen, het raadplegen van meldingen, het liken van berichten en het volgen van een Instagram-account.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Nu lijkt de mobiele website, die je bereikt door in je mobiele browser naar Instagram.com te navigeren, bijna identiek aan de Instagram-app. In het menu vind je het foto-icoon, waarmee je foto’s vanuit je eigen fotobibliotheek uploadt. Ook kun je rechtstreeks vanuit de webbrowser een foto te maken.

mobiele website

Toch heeft de mobiele browser een paar beperkingen. Het is er niet mogelijk om de bekende Instagram-filters toe te passen, een video te uploaden, of privéberichten te sturen. Ook ontbreekt de nieuwe functie Instagram Stories.

Helaas blijft de desktop-versie van Instagram blijft hetzelfde. Daar kun je dus nog steeds geen foto’s uploaden. Maar met een trucje kun je wel de mobiele website in Safari op de Mac gebruiken.

Instagram-foto uploaden met iPad

Vooral voor Instagram-gebruikers met een iPad is de vernieuwde mobiele website handig. Er bestaat immers nog altijd geen iPad-app van Instagram, waardoor veel gebruikers de mobiele versie van Instagram bezoeken. Zij hebben niet langer de iPhone-app nodig om een foto te plaatsen.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar