Terug naar Instagram heeft Face Filters (schaamteloos gejat van Snapchat)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Instagram heeft Face Filters (schaamteloos gejat van Snapchat)

Door Laura Grootaarts16 mei 2017 19:332 min. leestijd3

Instagram heeft opnieuw een functie gekopieerd van Snapchat. Heb je de meest recente versie van Instagram op je iPhone staan? Dan kun je vanaf nu Face Filters gebruiken.

Instagram Face Filters

Vorig jaar deed Instagram al een overduidelijke poging om op het populaire Snapchat te lijken door Instagram Stories te introduceren. Hiermee houd je een videodagboek bij waar je steeds weer een nieuwe foto of scène aan toe kunt voegen. De imitatie was perfect – bíjna, in ieder geval. Want Instagram miste nog de gezichtsfilters waarmee Snapchat zo bekend geworden is. Dat gemis is nu verleden tijd.

instagram face filters

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Instagram heeft vanaf vandaag ook Face Filters en er is geen enkele moeite gedaan om hieraan een originele draai te geven. Je kunt een foto nemen of video maken met de FaceTime- of iSight-camera en als daarin dan een gezicht te zien is, kun je dat versieren met een masker of kroontje. Tik op de emoji naast de afdrukknop om een filter toe te passen.

Op dit moment zijn er acht filters maar Instagram belooft op zijn blog dat er meer aan zitten te komen. Dos je uit als een ijskoning(in), plant een set konijnenoortjes op je hoofd of verander in een bebrilde nerd met een wiskunde-knobbel.

Andere vernieuwingen

De geüpdatete versie van Instagram heeft nog een aantal andere vernieuwingen. Zo kun je een video achteruit afspelen, wat een grappig effect teweegbrengt. Zie bijvoorbeeld water terug in de kraan stromen, of een kind vanuit het water weer op de duikplank belanden. Een andere vernieuwing is de hashtag-sticker: deze kun je gebruiken in de Stories. Tik op deze sticker om een heleboel foto’s met dezelfde hashtag te ontdekken.

Instagram is de laatste tijd druk bezig te vernieuwingen. Zo is het sinds vorige week ook mogelijk om foto’s op Instagram te posten via de website. Voorheen was dat voorbehouden aan de app.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »

3
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
anooooo
Lezer
anooooo

nou snapchat heeft chatten ook van instagram

Laura Grootaarts
Lezer
Laura Grootaarts

En de hashtags komen van Twitter vandaan, de likes bij Facebook. Je hebt gelijk, ze kijken de kunst goed af bij elkaar, al die social media-apps.

Dennis Stam
Lezer
Dennis Stam

WAAROM SNAPCHAT FILTERS BINNENKORT EEN GROTE ROL GAAN SPELEN IN NEDERLAND

Snapchat gaat beginnen met hun marketingmogelijkheden in Nedelrand. Een van de best lopende opties is de optie GeoFence filter lees alles wat je moet weten op: https://goo.gl/DsB2pu