Terug naar ING verklapt komst Apple Pay in Nederland
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

ING verklapt komst Apple Pay in Nederland

Door Jelle Mol2 januari 2015 15:492 min. leestijd1

ING Nederland heeft op zijn website verklapt dat klanten in de nabije toekomst gebruik kunnen maken van Apple Pay. Tweakers heeft een screenshot geplaatst van een besloten pagina waarop staat dat ING-klanten kunnen betalen met hun iPhone 6 (Plus) of Apple Watch.

Apple Pay bij ING

In de toelichting over contactloos betalen zegt ING: ‘Met Apple Pay kunt u in een aantal winkels betalen met uw iPhone 6 (Plus) of Apple Watch. Uw mobiele telefoon haalt dan de gegevens van uw Credit Card uit de Passbook-app.’ Over het gebruik van betaalpassen wordt niets uitgelegd, dus het lijkt erop dat voorlopig alleen creditcards ondersteund worden. Dat is jammer, want betalingsverkeer in Nederland loopt voornamelijk via pin. Op dat vlak zou Apple grote stappen kunnen zetten.

Apple Pay betaling

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Europa en Nederland

Wanneer ING zijn ondersteuning voor Apple Pay uitrolt, is nog niet bekend. Ook wil de bank de komst van Apple Pay niet bevestigen tegenover Tweakers. Eerder liet creditcardmaatschappij Visa weten dat Apple Pay op ‘redelijk korte termijn’ naar Nederland komt. De nieuwe informatie van ING wijst erop dat ook MasterCard aan boord is.

Vorige maand werd bekend dat een Apple Pay-team zich heeft gevestigd in Londen. Dit team moet de uitrol van Apple Pay gaan begeleiden in Europa, het Midden-Oosten, India en Afrika.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Jelle Mol

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Nour
Lezer
Nour

Het is jammer dat de trend rondom Credit Cards in onder meer de USA wordt meegenomen naar Europa, omdat verwacht wordt dat ook hier iedereen met Credit Card betaalt. Nee, helaas werkt dat in Europa en Nederland niet zo. Hopelijk komt er snel een Pin variant want ik denk dat er anders maar weinig mensen gebruik van kunnen en willen maken van Apple Pay. Overigens wordt het lastig voor Apple om pin ook te introduceren omdat Apple Pay een percentage van het bedrag extra vraagt als kosten voor de dienst. Dit mag met ons pin systeem volgens mij niet.