Terug naar In ontwikkeling: iWeb voor iPad?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

In ontwikkeling: iWeb voor iPad?

Door Redactie iCreate4 april 2011 13:392 min. leestijd0

Het is nog niet honderd procent zeker, maar Patently Apple heeft een patent ontdekt dat erop lijkt te wijzen dat Apple bezig is het programma iWeb geschikt te maken voor de touchscreen interface van de iPad. In het bewuste patent noemt Apple namelijk “apps die specifiek zijn ontworpen voor gebruik met gebaren op touchscreenschermen als dat van de iPad, waaronder Keynote, Pages, Numbers en iWeb.”

Speculaties
iWeb voor de iPad … op zich is dat geen vreemde gedachte, want behalve Keynote, Pages en Numbers zijn ook programma’s als Photo Booth, iMovie en GarageBand al voor de iPad aangepast. Details zijn nog schaars, dus wordt er druk gespeculeerd over de ondersteuning van keep- en veeggebaren, over een mogelijkheid tot synchronisatie met de Mac-versie en zelfs over een mogelijk geheel nieuwe versie van iWeb voor Mac OS X, dat al sinds begin 2009 geen update meer heeft gehad.

Termijn
Ook over de termijn waarop een eventuele versie van iWeb voor de iPad gereed zou moeten zijn is nog helemaal niets bekend. Vermoedelijk wordt dat ergens volgend jaar, maar het blijft afwachten. In elk geval zouden wij van de iCreate-redactie de komst van zowel iWeb voor iPad als een (major) update van iWeb voor Mac van harte toejuichen.


Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar