Terug naar In 2017 geen extra kosten voor bellen en internet in EU
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

In 2017 geen extra kosten voor bellen en internet in EU

Door Jelle Mol30 juni 2015 09:102 min. leestijd0

De EU heeft ingestemd met het afschaffen van de roamingkosten vanaf juni 2017, meldt Tweakers. Sinds juli 2014 bedraagt het tarief maximaal 23 cent per minuut om te bellen en 25 cent per MB voor internet in EU-landen.

Bellen en internet in EU

Aan dat tarief verandert deze zomer niets omdat de onderhandelingen waren vastgelopen. Volgens de huidige plannen worden de roamingkosten in april 2016 verlaagd naar 5 cent per minuut om te bellen en 5 cent per MB. Het jaar daarop worden roamingkosten helemaal afgeschaft: je betaalt dan geen extra kosten meer om te bellen, gebeld te worden, te sms’en of internetten in de 28 lidstaten van de EU. Let erop dat sommige veelbezochte landen geen lid zijn van de EU, waaronder Noorwegen, Zwitserland en Turkije. Op den duur moet blijken wat de roamingtarieven in die landen worden.

Afschaffen roamingkosten

Eurocommissaris Günther Oettinger spreekt van een doorbraak, omdat met de (voorlopige) overeenkomst een einde komt aan jaren van onderhandelen. Oorspronkelijk had het Europees Parlement voor ogen om in 2015 de roamingtarieven af te schaffen, maar daar gingen de lidstaten niet in mee. Zij wilden pas in 2018 afscheid nemen van aparte buitenlandtarieven, vermoedelijk op last van de telecomlobby. Met het afschaffen van de roamingkosten in 2017 lijkt nu een compromis te zijn bereikt.

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Totdat er geen extra kosten meer voor internet in het buitenland gelden, is het verstandig even je datatroaming-instellingen op je iPhone te controleren.

De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar