Terug naar Impact van ResearchKit op gezondheidszorg direct zichtbaar
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Impact van ResearchKit op gezondheidszorg direct zichtbaar

Door Daan Jeuken11 maart 2015 16:422 min. leestijd0

De keynote van maandag draaide voor velen vooral om de MacBook en Apple Watch, maar op maatschappelijke gebied sprong er een onderwerp ver boven deze producten uit: de komst van ResearchKit. Apple heeft een platform gecreëerd waarmee ontwikkelaars en medische instanties zoals medische faculteiten op universiteiten sneller en grondiger dan ooit onderzoek verrichten. Dit zal op de lange termijn de gezondheidszorg radicaal veranderen en het effect is nu al zichtbaar.

Doe-het-zelf-onderzoek

Via ResearchKit kunnen ontwikkelaars apps ontwikkelen waarmee patiënten zelf de symptomen van hun ziekte kunnen bijhouden. Dit betekent dat er veel meer en beter gemonitord kan worden: de belasting is veel lager (geen reis), er kunnen veel meer data verzameld worden (elke dag) en de resultaten gaan direct naar de arts. In de nabije toekomst is er dus veel gemakkelijker, sneller en uitgebreider onderzoek mogelijk.

Impact

ResearchKit komt volgende maand (gratis) beschikbaar, maar nu zijn er al vijf apps uit. Deze lieten direct na de keynote al zien welke impact ResearchKit en Apple kunnen en zullen hebben op de gezondheidszorg. John Wilbanks, Chief Commons Officer van het bedrijf dat verantwoordelijk is voor twee Parkinson-apps, tweette dat er na zes uur al 7406 deelnemers waren aan het onderzoek naar Parkinson. Ter vergelijking: het grootste Parkinson-onderzoek ooit had 1700 deelnemers.

De iPhone 13 nu tot €277 korting en 3 maanden gratis Apple TV+!

De iPhone 13 nu tot €277 korting en 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Tweet John Wilbanks

Apple is er met ResearchKit dus binnen zes uur in geslaagd om veruit het grootste Parkinson-onderzoek ooit op te zetten. De andere apps die nu al uit zijn betreffen borstkanker, diabetes, astma en hart- en vaatziekten en hopelijk volgen er snel meer. En wij ons maar druk maken over de prijs van de Apple Watch …

De Apple iPhone 13 nu tot €10 korting per maand op unlimited data

De Apple iPhone 13 nu tot €10 korting per maand op unlimited data

• Smartpakker: €48 korting op je toestel
Maximaal voordeel als je thuis internet van KPN hebt

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar