Terug naar iMessage uitzetten kan nu ook via webtool
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iMessage uitzetten kan nu ook via webtool

Door Jelle Mol10 november 2014 10:022 min. leestijd0

Apple heeft een tool online gezet waarmee iMessage achteraf uitgeschakeld kan worden. De tool is bedoeld voor mensen die van een iPhone zijn overgestapt naar een ander type telefoon en daardoor geen berichten meer kunnen ontvangen van andere iOS-apparaten.

Registratie bij iMessage

Het probleem zit in de registratie bij iMessage. Zolang een 06-nummer geregistreerd is, worden tekstberichten vanaf een iPhone, iPad of iPod touch automatisch omgezet in iMessage. Telefoons zonder iOS kunnen daar niet mee overweg. Gebruikers die overstappen naar een ander merk telefoon dienen zich daarom af te melden bij iMessage, maar dat weet lang niet iedereen. Volgens 9to5Mac heeft dat zelfs tot een rechtszaak geleid van Android-gebruikers die geen sms’jes meer konden ontvangen van iPhones.

iMessage uitzetten of afmelden

Afmelden voor iMessage kan via ‘Instellingen>Berichten>iMessage’, maar dat werkt natuurlijk niet zonder iPhone. Daarom is het vanaf nu mogelijk om via een webtool je af te melden voor iMessage. Dat gebeurt via een sms naar het 06-nummer van de betreffende telefoon.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

iMessage uitzetten

Mocht je van plan zijn je iPhone te verkopen of weg te geven, dan lees je op deze supportpagina wat je moet doen om je apparaat terug te zetten naar fabrieksinstellingen. Ook geven we 10 tips om je oude iPhone op Marktplaats te verkopen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar