Terug naar iMac Pro verschijnt morgen – de snelste Mac aller tijden!
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iMac Pro verschijnt morgen – de snelste Mac aller tijden!

Door Sven Lamers13 december 2017 10:462 min. leestijd0

Een half jaar geleden heeft Apple de iMac Pro aangekondigd. Nu is eindelijk bekend wanneer de vooralsnog ‘snelste Mac aller tijden‘ uitkomt. Morgen, 14 december 2017, is het zo ver.

Van buiten verschilt de iMac Pro alleen door de donkere, spacegrijze kleur van de andere iMacs. Binnenin zit echter veel betere hardware. Weliswaar heeft de iMac Pro hetzelfde 27-inch scherm met 5K-resolutie, maar daarbij hoort minimaal een Intel Xeon met 8 cores, een 1 TB SSD, 32 GB werkgeheugen en een grafische kaart uit de serie Radeon Pro Vega met 8 GB grafisch geheugen. De prijs begint bij 5000 dollar!

iMac Pro

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Enorme prijs van de iMac Pro

De Europese prijzen zijn nog niet bekend en er zijn ook nog geen details over de prijzen van de verschillende hogere configuraties. Volgens schattingen zou de beste configuratie met 18 cores, 4 TB SSD, 128 GB RAM en de Radeon Pro Vega met 16 GB VRAM meer dan 15.000 dollar kunnen kosten.

Leveringsdata iMac Pro

Exacte leveringsdata zijn ook nog niet bekend. Daarom is het ook nog erg onduidelijk of er dit jaar nog grotere aantallen de winkels in gaan. Wat al wel bekend is, is dat de krachtigste configuratie pas vanaf volgend jaar te bestellen is. Dat laat de YouTuber Marques Brownlee weten, die de iMac Pro al mocht testen.

… en de nieuwe Mac Pro?

De iMac Pro was bij Apple blijkbaar voor langere tijd als enige desktop-Mac voor professionals bedoeld. Pas begin 2017 werd daarnaast – na een hoop kritiek van gebruikers – een nieuwe, modulaire Mac Pro aangekondigd. Daarmee moet het weer mogelijk zijn om achteraf de hardware uit te breiden of te vervangen. Deze Mac komt echter pas in 2018 uit.

Na de introductie van de iMac Pro legde Apple nogmaals de nadruk op het feit dat de all-in-one niet de Mac Pro gaat vervangen. Laatstgenoemde is speciaal bedoeld voor professionele klanten die een extreem krachtige computer met een modulair design nodig hebben.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iMac
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar