Terug naar iMac Pro nu verkrijgbaar: de snelste (en duurste) iMac ooit
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iMac Pro nu verkrijgbaar: de snelste (en duurste) iMac ooit

Door Koen van Ekeren14 december 2017 15:482 min. leestijd2

De verkoop van de iMac Pro is donderdag van start gegaan! Het ongelooflijke krachtpatser heeft een vanafprijs van €5.499 euro en de goedkoopste configuratie wordt al op 2 of 3 januari geleverd.

iMac Pro verkrijgbaar

iMac Pro verkrijgbaar

Direct zijn alle configuraties verkrijgbaar. Het goedkoopste model heeft een configuratie met 8 cores en kost €5.499. Het model met 10 cores heeft een startprijs van €6.459. Bij deze variant bedraagt de levertijd één tot twee weken. Bij de twee duurdere configuraties is dat een stuk langer: 6 tot 8 weken. Een iMac Pro met 14 cores kost minstens €7.419 en bij model met 18 cores begint de prijs vanaf €8.379.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Heb je een flinke zak geld achter de hand en vul je je iMac Pro met 18 cores aan met 4TB SSD, 128 GB RAM en de Radeon Pro Vega met 16 GB VRAM, kom je uit op een prijskaartje van €15.508 (!).

De specificaties van de iMac Pro-modellen zijn waanzinnig. Het werkgeheugen kan dus oplopen tot 128 GB. Voor opslag kan er een SSD tot 4 TB worden besteld. Deze werken met een snelheid van 3 GB/s. Aan de achterkant van het apparaat zijn er vier usb-c-aansluitingen voor Thunderbolt 3 te vinden. De ethernetpoort ondersteunt tot aan 10 Gb ethernet. Wil je zonder draad werken dan heeft de iMac Pro 802.11 ac Wi-Fi en Bluetooth 4.2.

Professionele gebruiker

De iMac Pro is er dus niet eentje om je moeder een mailtje mee te sturen. Het apparaat is bedoeld voor professionele gebruikers die een extreem krachtige computer nodig hebben. Bijvoorbeeld voor ontwikkelaars, die meerdere virtuele machines op een Mac willen draaien. Daarnaast zal de iMac Pro zeer gewild zijn onder professionele video-editors.

iMac Pro kopen

Op het moment van schrijven kun je de iMac Pro alleen bestellen via de Apple Store-app in iOS. Tik in deze app in de navigatiebalk op ‘Winkelen’ en ga naar ‘iMac>iMac Pro>Configureer’. Stel je gewenste iMac Pro samen en voeg hem toe aan de shopping bag.

Update: Inmiddels is de iMac Pro ook verkrijgbaar via de website van Apple. Het goedkoopste model kost  €5.499. Wil je bepaalde hardware upgraden, klik je op ‘Configureer’.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Mieke de Leeuw
Lezer
Mieke de Leeuw

Het moet niet gekker worden, een iphone voor ruim € 1.300,- en nu de iMac voor € 5.500 !!!! Ik werk al “mijn hele leven” met Apple, kom uit de grafische hoek, maar dit wordt mij toch te gek.

apple fan
Lezer
apple fan

te duur ongelofelijk