Terug naar iMac Pro herstellen? Daar heb je een tweede Mac voor nodig
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iMac Pro herstellen? Daar heb je een tweede Mac voor nodig

Door Sven Lamers19 december 2017 14:102 min. leestijd0

Het gebeurt niet vaak, maar zo nu en dan wil er wel iets misgaan bij het installeren van een systeem-update op de Mac. Dan is er echter nog geen man over boord, want dankzij Time Machine en de Herstel-partitie heb je een Mac heel snel weer hersteld. Tenzij je de nieuwste en krachtigste iMac hebt. Wil je namelijk een iMac Pro herstellen, heb je een tweede Mac nodig, evenals een speciale kabel. Dat legt Apple in een support-document uit.

De reden voor de moeilijke herstelprocedure is waarschijnlijk de nieuwe T2-chip die aanvullende veiligheidschecks uitvoert. Volgens Apple is de procedure nodig als de iMac Pro ‘onder bepaalde omstandigheden’ niet meer reageert, bijvoorbeeld als gevolg van een stroomstoring tijdens het updaten.

Apple Configurator

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

iMac Pro herstellen: dit heb je nodig

Wat heb je dus allemaal nodig om een iMac Pro te herstellen? Het begint met een tweede Mac waarop High Sierra draait. Deze moet internet hebben en de het programma ‘Apple Configurator’. Ook een passende kabel is vereist: usb-a naar usb-c, usb-c naar usb-c of Thunderbolt (eventueel met usb-c-adapter). De kabel moet geschikt zijn om zowel data als stroom over te dragen, aldus Apple.

Verder doet de werkwijze denken aan de manier waarop een iPhone of iPad vanuit de recovery- of DFU-modus worden hersteld. De iMac Pro moet direct met de andere Mac worden verbonden. Belangrijk is dat je de Thunderbolt 3-aansluiting naast de ethernet-poort gebruikt. Na een speciale manier van inschakelen duikt de iMac Pro op de twee Mac in de Apple Configurator als zogeheten ‘iBridge’ op. Die kan dan worden hersteld.

ARM-chip T2 beveiligt het bootproces

De reden voor deze nieuwe procedure zijn waarschijnlijk de aanvullende veiligheidsfuncties die de ARM-chip T2 in de iMac Pro uitvoert. Deze zorgt net als op iOS-apparaten voor een compleet beveiligde start van het systeem. De T2-chip wordt na het inschakelen als eerste actief en heeft zelfs meer controle dan de firmware EFI.

Als Apple de T2-chip (of een opvolger) volgend jaar in meer Mac-modellen gaat bouwen, wordt de herstelprocedure ervan net zo ingewikkeld. En heb je geen tweede Mac bij de hand, moet je direct naar een winkel van Apple of een officiële reseller.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iMac
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar