Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iMac 2021 heeft eindelijk een nieuw design en is vanaf mei beschikbaar

Auteur: Sven Lamers
5 reacties


Lees verder na de advertentie

Eindelijk! Apple heeft zojuist tijdens een keynote de nieuwe iMac gepresenteerd. Uiteraard met een razendsnelle Apple M1-processor, maar nog baanbrekender vinden we het compleet nieuwe design! Dit maakt de iMac 2021 zo speciaal!

Eindelijk een nieuwe design voor de iMac 2021

Het design van de oude iMac liep inmiddels toch écht op zijn tandvlees. De laatste keer dat de iMac een nieuwe design kreeg, is inmiddels al negen jaar geleden (of zelfs vijftien jaar geleden, want de iMac uit 2012 had in de basis nog hetzelfde design uit 2007). In die tijd kregen we maar liefst vier compleet vernieuwde iPhone-designs (of álle verschenen iPhones)! Maar eindelijk heeft Apple een eind gemaakt aan de dikke randen rondom om het scherm en de afgeronde achterkant. De zijkanten zijn vlak, vergelijkbaar met het ontwerp van de nieuwste iPad Air en iPad Pro. Hij is slechts 11 mm dik!

De nieuwe iMac 2021 lijkt qua vorm nog het meest op het Pro Display XDR, maar dan met een complete computer aan de binnenkant natuurlijk. Dat wordt mogelijk gemaakt door het kleinere ontwerp van het moederbord van de M1-processor. Daarnaast doet de iMac van 2021 ook een mooi knipoog naar zijn verleden, want voor het eerst sinds de eerste iMac uit 1998 zijn er weer verschillende kleuren beschikbaar. Geen pastelkleuren, maar zeven verzadigde, krachtige kleuren. Hij ziet er fantastisch uit. Jammer is wel dat hij nog steeds niet in hoogte verstelbaar is.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

iMac 2021 met groter scherm

Het scherm van de kleine iMac is van 21,5 naar 24 inch gegroeid, heeft een een 4,5K Retina-resolutie (4480 x 2520) en ondersteunt de brede kleurweergave P3. Verder ondersteunt hij True Tone zodat de kleurtemperatuur van het scherm zich aanpast aan het omgevingslicht en hij heeft een helderheid van 500 nits. We kunnen niet wachten om dit scherm in levende lijf te zien.

Betere webcam, microfoons en speaker

De nieuwe iMac krijgt een 1080p FaceTime HD-camera, drie microfoons die je stem met studiokwaliteit kunnen vastleggen en verbeterde speakers die voor nog beter geluid zorgen. Het zijn updates die voor iedereen leuk zijn natuurlijk, maar vooral voor al die mensen die op dit moment moeten videobellen, is dit een fantastische upgrade.

Nieuwe accessoires

De iMac krijgt ook een hoop nieuwe accessoires. Ten eerste de voeding. Die heeft nu een geïntegreerde ethernet-aansluiting (bekabeld internet), zodat je bureau opgeruimder blijft. Daarnaast is er een nieuw Magic Keyboard met een toegewijde emoji-knop, net als je die al kent van de MacBooks van afgelopen jaar. Nog verrassender is de integratie van Touch ID in het toetsenbord. Of je het nieuwe Magic Keyboard ook op oudere iMacs kunt gebruiken om deze met Touch ID uit te rusten, is nog niet bekend. Uiteraard matchen de kleuren van het toetsenbord met de kleuren van de iMac. En dat laatste geldt ook voor de nieuwe versies van het Magic Trackpad en de Magic Mouse, die verder nog wel hetzelfde zijn als de huidige versies.

Met M1-chip

Uiteraard ruilt de iMac 2021 ook zijn Intel-processor in voor een Apple-processor. Net als de MacBooks en de Mac mini van afgelopen jaar krijgt de nieuwe 24-inch iMac de M1-processor die garant staat voor razendsnelle prestaties. Of misschien wel nog snellere prestaties omdat de koeling van dit model mogelijk beter is. Maar dat laatste zullen pas benchmarks uitwijzen.

Hij is geweldig!

Zoals gezegd, het nieuwe design van de iMac was écht nodig. Apple kon het niet maken om het oude ontwerp nu ook nog naar de nieuwe generatie iMac met M1-chip mee te tillen. Het design vinden we buitengewoon geslaagd. Niet alleen de kekke kleuren, ook de nieuwe vorm. De processor zal ongetwijfeld supersnel zijn, daar maken we ons helemaal geen zorgen over. We zijn wel benieuwd om het scherm van de iMac 2021 in het echt te zien. Jammer is dat het vooralsnog bij de ‘kleine’ 24-inch iMac blijft. Maar de grote versie zal ongetwijfeld niet lang op zich laten wachten.

De 24-inch iMac is vanaf mei beschikbaar, de prijs begint bij € 1449 voor de basisversie (4 kleuren, geen usb 3-poorten, gewone Magic Keyboard zonder Touch ID) of € 1669 voor de uitgebreide versie (7 kleuren, 2 usb 3-poorten en wel het nieuwe Magic Keyboard met Touch ID).

Bron: de keynote en Apple Newsroom