Terug naar Nieuwe iMac 2020 met iPad Pro-achtig design wordt op de WWDC onthuld
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Nieuwe iMac 2020 met iPad Pro-achtig design wordt op de WWDC onthuld

Door Sven Lamers10 juni 2020 08:063 min. leestijd5

Dat er binnenkort een nieuwe iMac komt, lijkt zo goed als zeker, er zijn al meerdere geruchten hierover naar buiten gekomen. Maar wat voor een soort update het wordt, is minder duidelijk. Het zou kunnen dat Apple alleen voor een kleine wijziging kiest met alleen wat nieuwe interne hardware. Of we krijgen een compleet vernieuwde iMac met een splinternieuw design en nieuwe hardware. Volgens de Apple-leaker Sonny Dickson gaat het dat laatste worden, en hij weet ook meteen wanneer: tijdens de WWDC. Dit moet je over de iMac 2020 weten.

iMac-iPad-XDR-design

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom de iMac en de WWDC? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

De iPhone 13 Mini nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 13 Mini nu tot €10 korting per maand!

• En ontvang €100,- éxtra inruilwaarde
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Nieuwe iMac 2020 tijdens WWDC

Op zijn ontwikkelaarsconferentie wil Apple een iMac met een nieuw design presenteren. Het uiterlijk moet zowel elementen krijgen van de iPad Pro als het Pro Display XDR, aldus Dickson. Wat dat precies gaat betekenen, zegt hij niet, maar wij doen alvast een voorspelling. De iPad Pro-designtaal wordt gekenmerkt door een bijzonder dun ontwerp, zonder afgeronde hoeken zoals de iPhone die nog heeft. Wij denken dat Apple het scherm van de iMac op dezelfde manier wil vormgeven. Van het Pro Display XDR krijgt de iMac natuurlijk de enorm dunne schermranden, evenals technische snoefjes zoals de flexibele schermhelderheid tot 1600 Nits (veel schermen halen slechts 350 Nits).

T2-chip, AMD-graphics en geen Fusion Drive

Dickson weet zelfs nog wat extra details over de hardware van de iMac. Zo krijgt die de beveiligingschip T2 die we kennen van de MacBooks. Hierin worden gegevens van Apple Pay bewaard, maar ook de vingerafdrukken van Touch ID. Komt er dan mogelijk ook een nieuwe Mac Magic Keyboard met vingerafdruksensor?

Qua graphics blijft Apple de kaarten van AMD gebruiken. Voor de iMac 2020 worden de nieuwe AMD Navi-graphics gebruikt. Dat is goed nieuws voor gamers, want soortgelijke graphics worden ook in de PlayStation 5 en Xbox Series X gebruikt.

Voor de processor heeft Intel recent zijn Comet Lake-chips aangekondigd, die zouden perfect in de iMac passen. Ware het niet dat er ook het gerucht is dat Apple overstapt op zelfgemaakte ARM-chips voor de Mac.

Ten slotte moeten nog afscheid nemen van een techniek die we de laatste jaren altijd erg gewaardeerd hebben. Fusion Drive, Apple’s manier om kleine SSD en grote mechanische harde schijf te combineren voor het beste van beide werelden. Maar echt slecht nieuws is dat ook weer niet, want het betekent alleen dat Apple alleen maar SSD’s in de nieuwe iMac wil gebruiken. Het enige minpuntje is dat deze in de hogere opslagconfiguraties waarschijnlijk best prijzig gaan worden.

Bron: Sonny Dickson

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iMac
Bekijk dit dossier

5
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Christian Albert Himpe
Lezer
Christian Albert Himpe

Voor mij veranderd er niets. Ik ben sinds begin 2018 veranderd van Windows naar Apple en wie beweert dat dit maar een klein stapje is, dwaalt. Ik heb toen een Apple iMac Pro 14 core, Apple iMac Pro 21,5”, 2 iPad’s 12,9”, iPhone 11 Max en de nieuwste macBook Pro 16” (een soort vliegtuig), enfin die kostte bijna 8000 euro bijna zoveel als de iMac Pro 14 core. Maar geen probleem hoor. Je moet ergens een grens maken nietwaar. Ik ben daar heel blij mee met die toestellen en er altijd iets bij te leren bvb met iCreate. Er zal… Lees meer »

Eddy
Lezer
Eddy

Nou en? Of wilde ge alleen even zoeven over uwe aankopen?

Hugo
Lezer
Hugo

Volgens mij bedoel je snoeven.?

Paulus S. Maria van der Pol
Lezer
Paulus S. Maria van der Pol

Zoeven? Dat doe je met auto’s en niet met computers, dacht ik!

Cees
Lezer
Cees

74 jaar. Petje af.