Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Nieuwe iMac 2020 met iPad Pro-achtig design wordt op de WWDC onthuld

Auteur: Sven Lamers
5 reacties
iMac-iPad-XDR-design


Lees verder na de advertentie

Dat er binnenkort een nieuwe iMac komt, lijkt zo goed als zeker, er zijn al meerdere geruchten hierover naar buiten gekomen. Maar wat voor een soort update het wordt, is minder duidelijk. Het zou kunnen dat Apple alleen voor een kleine wijziging kiest met alleen wat nieuwe interne hardware. Of we krijgen een compleet vernieuwde iMac met een splinternieuw design en nieuwe hardware. Volgens de Apple-leaker Sonny Dickson gaat het dat laatste worden, en hij weet ook meteen wanneer: tijdens de WWDC. Dit moet je over de iMac 2020 weten.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom de iMac en de WWDC? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Nieuwe iMac 2020 tijdens WWDC

Op zijn ontwikkelaarsconferentie wil Apple een iMac met een nieuw design presenteren. Het uiterlijk moet zowel elementen krijgen van de iPad Pro als het Pro Display XDR, aldus Dickson. Wat dat precies gaat betekenen, zegt hij niet, maar wij doen alvast een voorspelling. De iPad Pro-designtaal wordt gekenmerkt door een bijzonder dun ontwerp, zonder afgeronde hoeken zoals de iPhone die nog heeft. Wij denken dat Apple het scherm van de iMac op dezelfde manier wil vormgeven. Van het Pro Display XDR krijgt de iMac natuurlijk de enorm dunne schermranden, evenals technische snoefjes zoals de flexibele schermhelderheid tot 1600 Nits (veel schermen halen slechts 350 Nits).

T2-chip, AMD-graphics en geen Fusion Drive


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Dickson weet zelfs nog wat extra details over de hardware van de iMac. Zo krijgt die de beveiligingschip T2 die we kennen van de MacBooks. Hierin worden gegevens van Apple Pay bewaard, maar ook de vingerafdrukken van Touch ID. Komt er dan mogelijk ook een nieuwe Mac Magic Keyboard met vingerafdruksensor?

Qua graphics blijft Apple de kaarten van AMD gebruiken. Voor de iMac 2020 worden de nieuwe AMD Navi-graphics gebruikt. Dat is goed nieuws voor gamers, want soortgelijke graphics worden ook in de PlayStation 5 en Xbox Series X gebruikt.

Voor de processor heeft Intel recent zijn Comet Lake-chips aangekondigd, die zouden perfect in de iMac passen. Ware het niet dat er ook het gerucht is dat Apple overstapt op zelfgemaakte ARM-chips voor de Mac.

Ten slotte moeten nog afscheid nemen van een techniek die we de laatste jaren altijd erg gewaardeerd hebben. Fusion Drive, Apple’s manier om kleine SSD en grote mechanische harde schijf te combineren voor het beste van beide werelden. Maar echt slecht nieuws is dat ook weer niet, want het betekent alleen dat Apple alleen maar SSD’s in de nieuwe iMac wil gebruiken. Het enige minpuntje is dat deze in de hogere opslagconfiguraties waarschijnlijk best prijzig gaan worden.

Bron: Sonny Dickson