Terug naar iLike: Foto's van wereldnieuws in The Big Picture
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iLike: Foto's van wereldnieuws in The Big Picture

Door Redactie iCreate15 februari 2011 10:482 min. leestijd0

In ‘iLike’ vertellen redacteuren van iCreate Magazine over hun favoriete applicaties.
Johan van de Werken raakt niet uitgepraat over de iPhone-versie van ‘The Big Picture‘.

Bij deze app van de Amerikaanse nieuwssite Boston.com draait het niet om tekst, maar om (grote) foto’s. The Big Picture (ook op internet te vinden) staat erom bekend het wereldnieuws te vangen in haarscherpe en realistische beelden. Elke week verschijnen er enkele nieuwe fotoseries rondom een bepaald thema.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

De app is universeel, dus geschikt voor zowel de iPhone en iPod touch als de iPad. Je kunt op je klompen aanvoelen dat de foto’s op het iPad-scherm meer indruk maken dan op het bescheiden venster van de iPhone.

Als je de app opent, heb je twee mogelijkheden om door de fotoseries te scrollen; via een horizontale diavoorstelling of een verticale ‘afspeellijst’. Wanneer je een fotoserie wilt bekijken, zie je eerst een korte inleiding en het aantal foto’s. Vanaf dit punt kun je horizontaal door de foto’s bladeren. Daarbij kun je aangeven of je een tekstuele context nodig hebt of dat je liever de foto’s direct op je in laat werken. Enige minpunt is dat het laden van de foto’s – afhankelijk van je internetverbinding – soms even op zich laat wachten.

Uiteraard kun je je favoriete fotoserie delen met anderen. Dat gaat via een link die verwijst naar de website van The Big Picture, dus ook vrienden zonder deze app kunnen de foto’s zien. Soms zegt één beeld meer dan duizend woorden, zo luidt het cliché. Dit geldt zeker als je foto’s ziet van afschuwelijke zaken als oorlog en armoede. Maar je treft er ook net zo goed mooie plaatjes aan van mensen en gebruiken uit andere werelddelen, dieren en planten, de natuur en het heelal. Om er nog maar eens een cliché tegenaan te gooien: met The Big Picture zie je het grote plaatje.

Prijs: € 2,39. Universele app voor iPhone en iPad.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 4
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar