Terug naar iLike: Beter scoren met iThoughtsHD
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iLike: Beter scoren met iThoughtsHD

Door Redactie iCreate24 januari 2011 19:182 min. leestijd2

In ‘iLike’ vertellen redacteuren van iCreate Magazine over hun favoriete applicaties.
Fred van Lierop raakt niet uitgepraat over de iPad-versie van ‘iThoughtsHD‘.

‘Stop met die computerspelletjes. Maak je huiswerk. Ga nu eens leren.’ Veel ouders zullen dit herkennen. Kinderen worden veel te snel afgeleid door leuke dingen. Eenmaal op de middelbare school moeten ze vaak nog leren leren. Het volstaat niet om als voorbereiding op een toets pas de avond van tevoren de stof even door te kijken.

Maar wat doe je eraan? Mijn eigen puberzonen hoop ik te helpen met ‘mindmapping’, een techniek die berust op het visualiseren van informatie. Dát moet ervoor zorgen dat ze bij toetsen beter beslagen ten ijs komen, want door intensief met de stof bezig te zijn en die te visualiseren, onthoud je alles beter, zie je de verbanden, gaat
herhalen gemakkelijker, enzovoort.

De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Mindmaps maken is niet moeilijk: je vat belangrijke zaken samen in een schematisch overzicht. Dat kan prima op papier, maar hoe uitgebreider je mindmap wordt, hoe moeilijker het is om
dat schema netjes en overzichtelijk te houden. Gelukkig zijn er mindmapping-apps die hulp bieden. Een topper is iThoughtsHD voor de iPad. Daarmee maak je met een paar tikken keurige schema’s, die je gemakkelijk kunt aanpassen.

iThoughts werkt eenvoudig. Vanuit het midden van een leeg scherm begin je met een titel en daar zet je alle hoofd- en bijzaken omheen. Met lijnen en pijlen geef je verbanden aan. Met knopsymbolen, vormen en kleuren zorg je voor accenten. Je kunt het resultaat exporteren naar uiteenlopende bestandsformaten. Moet je een verhaal schrijven? Sta je voor een proefwerk of examen? Met iThoughts kom je ‘vanzelf’ tot de juiste aanpak.

Prijs: € 7,99

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Lars
Lezer
Lars

Dit probeert m’n mentor ook door de strot te duwen. Maar dan niet als app maar gewoon op papier. ’t is wel grappig maar erg veel werk.

Lex
Lezer
Lex

Geweldig! Dit is ook een van mijn favoriete apps. Echt een productiviteitsboost. En Lars: mindmaps zijn met de app veel sneller te maken dan op papier.