Terug naar iFixit ontleedt de 13-inch Retina MacBook Pro
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iFixit ontleedt de 13-inch Retina MacBook Pro

Door Redactie iCreate25 oktober 2012 16:082 min. leestijd0

De bollebozen van iFixit hebben de nieuwste MacBook Pro uit elkaar gehaald. De 13-inch MacBook Pro met Retina-display die afgelopen dinsdag gepresenteerd werd, werd op de pijnbank gelegd en er kwamen een aantal opmerkelijke vondsten naar voren.

Vondsten

Opvallende vondsten bij de ‘teardown’ van de 13-inch MacBook Pro met Retina-display zijn onder meer de gesplitste accu’s, waardoor Apple’s technici de flashopslag onder het trackpad konden plaatsen. Hierdoor is het ook eenvoudig om het trackpad te repareren, indien nodig.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Naast de flashopslag is nog een grote open ruimte zichtbaar, waar mogelijk een superslanke 2,5-inch grote harde schijf geplaatst kan worden. Waarschijnlijk is dit het gevolg van een besluit vanuit Apple’s hardwareteam om alsnog flash-opslag in plaats van een goedkopere harde schijf of SSD-schijf te gebruiken. Mocht er een geschikte kabel voor gevonden worden, dan is het volgens iFixit’s team echter wel mogelijk om hier een extra harde schijf te plaatsen.

Repareren

Bij iFixit halen ze ieder Apple apparaat tot het laatste schroefje uit elkaar en bij de nieuwste Retina MacBook Pro is dat niet anders. Afgezien van het feit dat de 13-inch uitvoering een iets betere reparatiescore (2 uit 10) krijgt dan zijn grotere broer, is deze MacBook Pro ook geen notebook voor hobbyisten die graag hun eigen Macs repareren.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar