Terug naar 'Iedereen kan programmeren': Apple's Swift-cursussen komen naar Europa
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'Iedereen kan programmeren': Apple's Swift-cursussen komen naar Europa

Door Sven Lamers19 januari 2018 14:522 min. leestijd0

Apple’s initiatief ‘Iedereen kan programmeren’ is ook in Europa een groot succes. Apple heeft vandaag bekendgemaakt dat zeventig onderwijsinstellingen de ‘App Development with Swift’-cursussen willen aanbieden. In dit programma leren studenten alles over het ontwikkelen van een app. Studenten krijgen vaardigheden bijgebracht die ze nodig hebben als ze later een baan willen in ‘de florerende app-sector’, aldus Apple.

App Development with Swift

App Development with Swift

Het lesprogramma duurt één jaar en is gemaakt door een team van Apple-ontwikkelaars en docenten. De lessen zijn zo opgezet dat iedereen ermee kan leren programmeren en apps ontwerpen, ongeacht niveau en achtergrond.

Het programma wordt aangeboden door onderwijsinstellingen in Nederland, het VK, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Zweden, Denemarken, Noorwegen, Oostenrijk, België, Tsjechië, Ierland, Luxemburg, Polen en Portugal.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Onderwijsinstellingen in heel Europa

Het Harlow College in het VK bijvoorbeeld gaat de cursussen aanbieden aan alle 3000 leerlingen. Daarnaast mogen volwassenen zich laten omscholen. De Technische Universität München gaat met name Swift en ARKit gebruiken om studenten op een praktische manier les te geven in software-engineering en ondernemersvaardigheden. Hierbij wordt nauw samengewerkt met lokale bedrijven als BMW en Siemens.

Daarnaast zijn er ook twee Nederlandse instellingen. De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen verzorgt zowel bacheloropleidingen als korte beroepscursussen; het Ichthus Lyceum in Haarlem biedt de cursussen voor scholieren aan.

Tim Cook aan het woord

‘Programmeren is een essentiële vaardigheid op de huidige arbeidsmarkt. We hebben ‘Iedereen kan programmeren’ opgezet om mensen over de hele wereld een kans te geven om code te leren schrijven of om les te geven in programmeren’, aldus Tim Cook. ‘Sinds de lancering twee jaar geleden is het enthousiasme alsmaar groter geworden. Steeds meer scholen in de hele wereld nemen de lessen op in hun curriculum.’

Wil je nu alvast meer leren over het programmeren met Swift, zonder je in te schrijven bij een universiteit? Je raadt het al, daar is een app voor.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar