Terug naar iCreate Q&A – lees alle vragen terug
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iCreate Q&A – lees alle vragen terug

Door Sven Lamers15 november 2019 08:001 min. leestijd140

Deze Q&A is afgelopen. Lees hieronder de vragen en onze antwoorden daarop.

Bij iCreate kun je terecht voor je Apple-vragen. Eens in de zoveel tijd gaan we er speciaal voor zitten, tijdens de iCreate Q&A. Vandaag is het weer zover: nu kun je al je vragen stellen aan de iCreate-redactie. Tot 18 uur vanavond zijn je vragen welkom – ze worden dan zeker vandaag nog beantwoord.

icreate event

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

 

Alles wat je wilt weten over Apple

Heb je ook een vraag over je iPhone, je Mac of een ander Apple-thema? Alle Apple-gerelateerde vragen zijn welkom, in tegenstelling tot bij eerdere Q&A’s werken we nu niet met specifieke thema’s. Plaats je vragen hieronder bij de reacties. Weet je juist veel over een onderwerp waarover een andere lezer vragen heeft? Schroom niet, en deel je kennis!

De allerbeste vragen krijgen een plaatsje in iCreate 114! Lees ook onze eerdere Q&A’s.

 

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
nieuwste eerstoudste eerst
Ria
Lezer
Ria

Hallo,
ik wil mijn iMac updaten naar Catalina, maar ik aarzel nog omdat ik vrees de connectie met mijn Synologie NAS te verliezen. Ben ik onterecht bezorgd of moet ik bepaalde voorzorgen nemen? Alvast bedankt voor jullie advies

Jelle
Lezer
Jelle

Hoe denken jullie over de services-strategie van Apple? Ik heb namelijk het idee dat diensten als Apple TV+ ten onrechte wordt vergeleken met Netflix. Want nee, natuurlijk concurreer je met een handjevol eigen shows niet met bestaande streamingdiensten. Met de huidige pricing en een jaar gratis Apple TV+ bij nieuwe devices verdient Apple die investeringen ook nooit terug. Maar Apple heeft daarentegen wel directe toegang tot tientallen (honderden?) miljoenen actieve apparaten. Is het Apple met hun services (muziek, video, games maar ook “sign in with Apple”) daarom niet gewoon te doen om een lock-in te creëren en de afhankelijkheid van… Lees meer »

Koen van Ekeren
Beheerder
Koen van Ekeren

Het is vast een belangrijke reden waarom Apple de diensten zo interessant vindt. Maar Apple moet ook harder dan ooit werken om de omzet op peil te houden. De iPhone is by far de belangrijkste inkomstenbron (goed voor de helft van de totale omzet) en we weten allemaal dat de iPhone zijn hoogtepunt heeft bereikt. Om de beleggers tevreden te stellen moet Apple óók aan de korte termijn denken om meer geld te verdienen, en daarbij mikt het dus op de dienstentak.

Maria
Lezer
Maria

Hallo,
Kan ik met mijn Apple Watch series 5 ook betalen met Apple Pay, zonder dat ik mijn iPhone bij me heb? Of moet de iPhone dan ook altijd in de buurt van mijn Apple Watch zijn?
Ik ben benieuwd naar jullie antwoord. Bedankt alvast.

Maria
Lezer
Maria

Hoi,
Ik heb ’n klein probleempje. Ik heb in Berichten op mijn iPhone 8+ een memoji gemaakt en heb die ook al enkele malen verstuurd. Nu wil ik die memoji ook in WhatsApp gebruiken. Ik weet dat ik dan op het emoji-toetsenbord van links naar rechts moet swipen maar kan mijn memoji’s nergens ontdekken. Wat doe ik fout?

Koen van Ekeren
Beheerder
Koen van Ekeren

Zie je de stickers wel, maar niet de juiste? Tik dan rechtsonder bij de stickers op de drie puntjes, via dit menu kan je een andere kiezen. Of zie je de stickers zelfs helemaal niet in het toetsenbord? Dat zou vreemd zijn, want er is geen manier om de Memoji-stickers te verbergen. Misschien helpt het om de iPhone opnieuw op te starten.

Maria van Selst
Lezer
Maria van Selst

Ik zie de Memoji-stickers helemaal niet in WhatsApp, Koen. Vreemd hè? Ik heb mijn iPhone al eens opnieuw opgestart maar helaas zonder resultaat. Jammer dat het alleen maar in Berichten lukt en niet in WhatsApp. Ik zie ook nergens stickers In WhatsApp en ook geen 3 puntjes. Alleen de Apple emoticons. ?‍♀️

Maria van Selst
Lezer
Maria van Selst

Hallo Koen. Daar ben ik nog even. Ik zie wel ’n paar stickers in WhatsApp die ik in het verleden ooit gedownload heb, maar geen enkele memoji. Ook de 3 puntjes bij de stickers rechtsonder worden helemaal niet getoond. Wat kan ik verder nog doen dan? Heb jij enig idee? Of iemand anders die mijn ‘probleempje’ heeft gelezen?

Koen van Ekeren
Beheerder
Koen van Ekeren

Heeft WhatsApp de recentste update? Dit controleer je in de App Store-app, door rechtsboven op je profiel te tikken. Hier zie je of WhatsApp is bijgewerkt.

Maria van Selst
Lezer
Maria van Selst

Ja.
Maar ik ben er inmiddels zelf achtergekomen. Het ligt er aan welk toetsenbord actief is. Ik had nl. Swiftkey in gebruik en die kan dat blijkbaar niet. Het gewone Nederlandse toetsenbord daarentegen wel.
Sorry. Daar had ik niet eerder aan gedacht. Toch hartelijk bedankt voor het meedenken! Hartstikke tof! ??

Leo Van Wezemael
Lezer
Leo Van Wezemael

Hallo..hoe kan ik in Foto’s “terugblikkenfilm” eigen muziek toevoegen?
En hoe foto’s vanaf Iphone X en of Ipad overbrengen op een USB stick..via ICloud? Maar hoe?
Met vriendelijke groeten

Ria
Lezer
Ria

Mijn iPhone 6 geeft aan dat de batterij moet vervangen worden (jammer genoeg net nadat het reparatieprogramma van Apple afgelopen is). Dit gaat me 64 euro kosten. Is mijn iPhone 6, die voor de rest prima werkt, dat nog waard? Ik heb weinig toeters en bellen nodig, maar wachten op de iPhone SE 2 zal te lang duren vrees ik

Koen van Ekeren
Beheerder
Koen van Ekeren

Persoonlijk vind ik dat veel geld voor een iPhone 6, die de nieuwste software al niet ondersteunt. Dit geld zou ik eerder uitgeven aan een tweedehands iPhone 8, die nog jaren meekan. Of inderdaad wachten op de iPhone SE 2. Dit toestel wordt in maart 2020 verwacht en moet ongeveer € 480 kosten.

Etienne Bonte
Lezer
Etienne Bonte

Beste, Ik gebruik Gmail met daarin heel veel mappen. Wat is de beste manier om deze op een veilige plaats te bewaren? Nu probeer ik zoveel mogelijk PDF bestanden te maken en deze te bewaren in iClouddrive. Maar het is een lastig werk om van iedere mail een PDF te maken.. Bestaat er een mogelijkheid om volledige mappen in één keer in iClouddrive te steken? Of is er een betere manier om mails te bewaren?? Dank.

Ria
Lezer
Ria

Ik stuur geregeld mails naar mezelf, bv met links naar artikels om die later te lezen. Ik heb 3 emailadressen. Mijn iCloud mailadres verschijnt als eerste suggestie als ik mijn e-mailadres begin te typen. Ik wil dat het e-mailadres dat ik bij mijn provider heb als eerste verschijnt. Hoe doe ik dat?

Koen van Ekeren
Beheerder
Koen van Ekeren

Die suggesties zijn niet aan te passen. Volgens mij gebruikt Mail bij de suggesties standaard het e-mailadres dat je het meest gebruikt, dus blijf vooral vaak naar het e-mailadres van je provider mailen.

Henk Geutjes
Lezer
Henk Geutjes

Hallo Sven, Ik heb een iMac eind 2012 (Late 2012, serienummer: DGKKF0J1DNMP. Volgens Apple zou ik hierop ook Catalina kunnen draaien. Wanneer ik echter probeer de update te doen, wordt dit geweigerd. Ik heb er uiteindelijk over gebeld met de helpdesk van Apple. Een vriendelijke dame kwam er ook niet uit. Ging overleggen met collega’s en kwamen er ook niet uit. Wel zei men dat ik via internet een download kon doen, maar dan komt mijn iMac vervolgens weer op Mojave. Het kostte me bovendien erg veel gedoe om de backup weer terug te zetten. Ben dus een dag bezig… Lees meer »

Luc
Lezer
Luc

Allemaal heel netje bij mekaar, maar wat als ik toch liever niet maandelijks bijdrage betaal om mijn eigen muziekcollectie te spelen die ik al meer dan 30 jaar verzameld heb en waarvoor ik i-tunes een prachtig programma vind. Bij de aankoop van mijn I-mac heb ik destijds een smak geld betaald met de gedachte dat alles inbegrepen was n nu zou ik dan van vandaag op morgen moeten betalen voor elk stukje dat ik dan gebruik ?

Hugo Aerts
Lezer
Hugo Aerts

Welk stukje?

Hugo Aerts
Lezer
Hugo Aerts

Als ik met de iPhone11Pro fotografeer met de tele zie ik een foto over het ganse scherm maar de foto die ik neem is het normale formaat. Hoe kan ik de grotere foto zien in Foto’s?

Daan Jeuken
Beheerder
Daan Jeuken

Dat is de functie ‘Maak foto’s buiten het kader’. Als je de foto neemt, is het bovenste en onderste deel van het scherm wat grijzig. Dit is het deel buiten het kader. Voor de standaardfoto wordt alleen het middendeel gebruikt. In Foto’s zie je dan rechtsboven een icoontje van een vierkantje met een sterretje. Druk je vervolgens op ‘Wijzig’ en kies je het bijsnijdgereedschap (rechtsonder), dan kun je verder uitzoomen en krijg je het deel van het volledige scherm erbij.

Mieke
Lezer
Mieke

Hoe kan je een apple id ontgrendelen als je de beveiligingsvragen niet meer weet? Via iforgot.apple.com geraken we niet verder…
Het is niet voor mij persoonlijk maar op school werken we met een gezamenlijke id waar we niet meer weten wie die heeft aangemaakt en welke beveiligingsantwoorden er zijn. Thanks!
Een mail kan niet gestuurd worden, want als recovery-adres zit dat adres erin waar we net geen toegang meer toe hebben. Kan dan ook een ander recovery-adres worden ingesteld als het ontgrendelen lukt?

Marcel
Lezer
Marcel

Stel, ik heb een iPhone, Macbook en een iMac en die zijn alledrie verbonden via iCloud. Nu wil ik mijn mailgegevens (poorten en mailserver) veranderen, maar op de een of andere manier worden de ‘oude’ gegevens weer gebruikt. Welk apparaat is ‘leading’? Kortom, welke moet ik sowieso veranderen zodat de nieuwe mailgegevens op al mijn apparaten worden doorgevoerd?

En wat is het verschil tussen iCloud mail app, die je aan- of uit kan zetten in iCloud en de optie Mail binnen iCloud Drive?

frans meulendijks
Lezer
frans meulendijks

Na installatie van de nieuwe MACos wordt mijn muziekbibliotheek niet meer gesynchroniseerd met Ipad. Iphone. Moet ik nu eerst een abonnement op apple music nemen?

Siebe
Lezer
Siebe

Ik heb zo een space grey USB-C hub van Satechi gekocht om in combinatie met mijn 2017 MBP te gebruiken. Deze werkt niet met mijn 64GB en 128GB SD-kaarten. Is dit normaal of eigen aan mijn specifiek productiemodel?

Robbert
Lezer
Robbert

Dag,
Ik heb een I-phone Xs, fotograveer veel en vind beeld kwaliteit meest belangrijk. De iPhone 11 heeft meer foto mogelijkheden, maar ook nog betere beelden? Dank

Koen van Ekeren
Beheerder
Koen van Ekeren

Ja, de foto’s van de iPhone 11 vinden we over het algemeen beter. Vooral Deep Fusion (een soort HDR 2.0) en de Nachtmodus maken het verschil. Een ander voordeel is de Ultragroothoeklens, waarmee je veel meer van je gezichtsveld in beeld brengt. De goedkopere versie (de iPhone 11 dus, niet de 11 Pro) heeft wel een nadeel dat de telelens ontbreekt, waardoor de kwaliteit van zoomen minder goed is.

Kees Mans
Lezer
Kees Mans

Hoe maak je op de juiste manier een screenpicture op een iPhone 11.

Koen van Ekeren
Beheerder
Koen van Ekeren

Door de vergrendelknop (die aan de rechterkant) en de bovenste volume-knop tegelijk in te drukken, maak je een screenshot.

Joop
Lezer
Joop

Mijn MacBook Pro uit 2014 met ssd van 1T heeft een voor onbegrepen probleempje. Als hem in de ruststand zet kan hij soms een dag later nog hetzelfde % lading hebben, maar soms is hij dan bijna of helemaal leeg. Er wordt in deze situatie geen backup gemaakt. Hoe zou ik dit kunnen verhelpen?

Koen van Ekeren
Beheerder
Koen van Ekeren

Heb je al gekeken naar de conditie van de batterij? Door rechtsboven met een Option-klik op het batterij-icoon te tikken zie je of de staat ‘Normaal’ is, of dat je hem zou moeten vervangen. Voor meer informatie over de accu van je MacBook kun je ook de gratis app coconutBattery installeren: https://www.coconut-flavour.com/coconutbattery/.

Daan Jeuken
Beheerder
Daan Jeuken

Wat ook mogelijk is, is dat Power Nap is ingeschakeld bij gebruik van de batterij. In dat geval gaat de Mac in sluimerstand even goed nieuwe mails, iCloud-updates e.d. binnenhalen. Om dit uit te schakelen ga je naar ‘Systeemvoorkeuren>Energiestand’, klik bovenin op het tabblad ‘Batterij’ en haal het vinkje weg voor ‘Schakel Power Nap in bij gebruik batterij’.

Joop
Lezer
Joop

Bedankt voor jullie suggesties, maar de batterij gezondheid is met 83% prima en het vinkje staat op “uit”.

Frank
Lezer
Frank

Ik heb het volgende probleem, itunes remote app werkt niet meer zie wel de album hoesjes maar daar blijft het ook bij.
Mijn imac staat boven en op de ipad wil ik die bedienen via de remote app en dan naar de apple tv voor het afspelen.
En helaas dit werkt niet meer.

Jo Aarnoudse
Lezer
Jo Aarnoudse

Net een dure Iphone 11 gekocht en dan lees je, dat er een veel goedkopere IPhone uitkomt.

Koen van Ekeren
Beheerder
Koen van Ekeren

De iPhone 11 is ook wel een stuk beter dan de iPhone SE 2 die er vermoedelijk aan zit te komen. De camera is bijvoorbeeld beter en het toestel heeft een modern, randloos ontwerp. De iPhone SE 2 zou een kopie zijn van de iPhone 8 van dit moment.

Peter R
Lezer
Peter R

wanneer komt er een sneltoets beschikbaar die je snel de Locatievoorzieningen laat aan/uit zetten? om privacyredenen zet ik die altijd uit, ik gebruik Locatievoorzieningen enkel bij Inchecken en navigeren in Maps of Google Maps. Zo een sneltoets in het scherm bij de wifi, bluetooth, vliegtuigmode toetsen zou handig zijn

Frans
Lezer
Frans

Hallo,
Kan ik de Spotlight-functie zo instellen dat ook mijn Synology NAS wordt meegenomen?

Dan de Jong
Lezer
Dan de Jong

Hoe kan ik voorkomen dat Mail spontaan opent op mijn Mac?

Koen van Ekeren
Beheerder
Koen van Ekeren

Neem een kijkje bij ‘Systeemvoorkeuren>Gebruikers en groepen’. Ontgrendel het hangslot om de instellingen te veranderen en klik op het tabblad ‘Inloggen’. Waarschijnlijk zie je hier Mail tussenstaan? Door hierachter ‘Verberg’ te activeren voorkom je dat Mail automatisch bij het opstarten wordt geopend.

Bernard
Lezer
Bernard

Sinds ik catalina op mijn Mac heb geïnstalleerd kan ik met mijn BROTHER printer MFC-J4410DW niet meer scannen. Die printer wordt niet meer ondersteund meld men. BROTHER legt de fout bij Apple. Apple reageert niet.
Hebben jullie soms een oplossing.

Koen van Ekeren
Beheerder
Koen van Ekeren

Dit komt denk ik doordat hij 32-bits is? In een leggen we uit hoe je dit soort apps alsnog op een Mac met Catalina gebruikt: https://www.icreatemagazine.nl/workshop/32-bit-apps-in-catalina-gebruiken/.

Jan Klijnsmit
Lezer
Jan Klijnsmit

Goedemiddag, Ik heb een iMac 27″ uit 2010. Ik kan deze niet meer updaten naar Catalina. Hoe lang zal ik nog veiligheid-updates kunnen ontvangen en verantwoord met de Mac blijven werken?
Nog 1 vraagje: Hoe kan ik het gemakkelijkst de foto’s van mijn iPhone XR met de fotoalbums op mijn iMac synchroniseren na verdwijning van iTunes?

Ronald
Lezer
Ronald

Hallo,

Hoe kan ik mijn time machine back up verwijderen van mijn externe harde schijf.
Alvast bedankt voor de reactie.

Frans
Lezer
Frans

Is de Internetradio in Catalina aanwezig ?

Frans
Lezer
Frans

Hallo,
Apple heeft een mooie Foto’s applicatie waar je bij elke foto een Beschrijving toe kunt voegen en een Trefwoord toe kunt voegen.
Apple heeft ook de mogelijkheid om in de Finder bestanden te voorzien van Tags.
Is er een manier om deze twee te combineren? Foto’s die ik exporteer naar bv mijn NAS om als archiefexemplaar op te slaan behouden zo hun trefwoord(en) en worden zichtbaar als Tag en andersom: foto’s die ik heb voorzien van een Tag komen met een Trefwoord in de Foto’s applicatie.

Lennart
Lezer
Lennart

Hallo, Weten jullie misschien of er een mogelijkheid is om itunes aankopen van één apple ID ook op een iphone met een ander apple ID te kunnen downloaden. Ik heb nog nooit een iphone gehad en zou graag de nieuwe Iphone 11 willen kopen. Voor deze iphone zou ik een nieuw apple ID willen maken. Mijn oude apple ID voor itunes is namelijk al verbonden met de iphone en ipad van een ander gezinslid, en ik wil vermijden dat ik foto’s of instellingen van hen automatisch op mijn nieuwe iphone krijg. Ik heb echter op mijn oude apple ID een… Lees meer »

Koen van Ekeren
Beheerder
Koen van Ekeren

Dit kun je doen door de functie ‘Delen met gezin te gebruiken’. Door je oude Apple ID toe te voegen aan je gezin kun je al je aankopen gratis installeren. In dit artikel lees je hoe je dit instelt: https://www.icreatemagazine.nl/workshop/delen-met-gezin/

Rob
Lezer
Rob

Sinds de update naar Catalina kan ik pdf’s en schermafbeeldingen niet meer naar mijn prullenbak slepen en verwijderen. Ook werkt ‘Afbeeldingen’ niet meer.

Robbert
Lezer
Robbert

Beste mensen,
Ik heb een MacBook Pro (retina, 15 inch mid 2014, serienr. C02NF5V4G3QD en wil mijn iPad Pro modern. MPDY2NF/A serienr. DMPVR7N6HP50 als 2de scherm koppelen, kan dit en zo ja hoe?
groet Robbert

Koen van Ekeren
Beheerder
Koen van Ekeren

Voor het gebruiken van je iPad als tweede scherm heb je helaas een MacBook uit 2016 of nieuwer nodig. Met de functie ‘Sidecar’ van Apple is dit dus niet mogelijk. Wel zou je hiervoor Luna Display kunnen gebruiken, maar dit is niet gratis: https://lunadisplay.com/products/luna-display

Rob
Lezer
Rob

Mijn Agenda op mijn iPhone en iPad synchroniseren niet. Bluetooth en Synchroniseren staan aan op beide toestellen. Of zie ik iets over het hoofd?

Koen van Ekeren
Beheerder
Koen van Ekeren

Open de Instellingen-app en tik boven op je naam. Kies voor ‘iCloud’. Zorg dat hier bij zowel de iPhone als iPad de schakelaar achter ‘Agenda’ is geactiveerd.

Rob
Lezer
Rob

Die zijn beide geactiveerd maar het werkt nog niet helaas…

Jelle
Lezer
Jelle

Misschien een gekke vraag maar ben je wel met beide apparaten ingelogd op dezelfde Apple ID / iCloud-account?

Karin
Lezer
Karin

Heeft de iPhone 7 een groter scherm dan de iPhone 5

Koen van Ekeren
Beheerder
Koen van Ekeren

Ja, de iPhone 5 heeft een scherm van 4 inch. Het display van de iPhone 7 meet 4,7 inch.

Karin
Lezer
Karin

Ok goede opvolger dus van de iPhone 5

Koen van Ekeren
Beheerder
Koen van Ekeren

De iPhone 7 is ook niet het jongste beestje meer. Persoonlijk zou ik dan meteen de sprong maken naar de iPhone 8, of wachten op de iPhone SE 2 (die verschijnt waarschijnlijk in maart).

Henk Salij
Lezer
Henk Salij

Op mijn iMac heb ik 3 providers. Gmail,WXS (was voorheen Planet/KPN) en hotmail.Deze staan bovenaan de postbussen
Zowel Gmail als hotmail geven onderop apart ook nog prullenbak,verzenden,ontvangen etc.
WXS doet dat niet. Hoe los ik dat op zodat ik ook daar kan zien wat verzenden, verstuurd, prullenbak etc. is

Albrecht Jeroen
Lezer
Albrecht Jeroen

Ik kon normaliter altijd via een e-mail op m’n iPhone een activiteit in de agenda maken . Ik klikte op de datum en er werd automatisch een link met verwijzing naar die mail aangemaakt. Er stond dan in de agenda zie mail. Deze handeling kan ik nu nog alleen op m’n IMac uitvoeren maar niet via m’n iPhone , zeer irritant . Dus ik kan wel een activiteit aanmaken naar ben gedwongen bepaalde info uit die mail nu te plakken bijv in notities in de agenda.

Marc De Cock
Lezer
Marc De Cock

ik heb een iPad model MD510LL/A /versie 10.3.3/ serienr DMQL3QWUF182. Een niet zo jong beestje meer. De laatste maanden hapert hij meer dan regelmatig, resp. reageert ie onverklaarbaar.. wi-fi verbinding is OK nochtans.
Kan dit met de leeftijd vh toestel te maken hebben?

Jos Wijnants
Lezer
Jos Wijnants

Graag een stand van zaken over beschikbaar van HomePod in België!

Koen van Ekeren
Beheerder
Koen van Ekeren

Over de HomePod horen we bijzonder weinig. We verwachten dat deze voorlopig niet in Nederland of België verschijnt.

Vera
Lezer
Vera

Kan ik mijn IMac zonder problemen updaten van El Capitan naar Catalina. (Mojave overgeslagen)

Henk Salij
Lezer
Henk Salij

Onder Finder stond voorheen ook programma’s. Nu miet meer waar vind ik die terug?

Koen van Ekeren
Beheerder
Koen van Ekeren

Programma’s heeft een andere naam gekregen: Apps.

Willem vd Vegte
Lezer
Willem vd Vegte

Ik gebruik mijn iPhone als GPS-apparaat. Samen met het TopoGPS programma.
Ik gebruikte altijd een iPhone 6s, die was vrij nauwkeurig,(vergeleken met o.a. een garmin GPS.
Ik heb nu een iPhone 11. Deze geeft echter 10% meer afstand aan????
Hoe kan dat.

Ben
Lezer
Ben

Vraag. Het lukt mij niet twee sets AirPods te koppelen zodat we samen naar dezelfde muziekbron kunnen luisteren. De enen set pods is 1,5 jaar oud de andere set is nieuw. Het zou sinds Catalina wel moeten kunnen.

Koen van Ekeren
Beheerder
Koen van Ekeren

Als je iOS 13 hebt geïnstalleerd, zou dit moeten kunnen. Verbind het eerste setje AirPods met je iPhone of iPad. Open het Bedieningspaneel en tik rechtsboven op het AirPlay-icoon. Onder het eerste setje AirPods verschijnt ‘Deel audio’, tik hierop. Nu houd je de andere AirPods bij je iPhone of iPad. Zodra je dit apparaat op het scherm ziet verschijnen, tik je wederom op ‘Deel audio.’

Huib
Lezer
Huib

Is er nog een mogelijkheid dat Apple nog website of webshop software lanceert.

Ton
Lezer
Ton

Hallo,
Sinds de laatste 2 updates is mijn iWatch 4 niet meer in staat op zowel runkeeper als de “eigen” hardloop app gelijk te gebruiken tijden het sporten. Als je runkeeper aanzet, stopt, zonder kennisgeving de eigen Workout registratie met werken
Vroeger liepen ze prima samen. Is hier een oplossing , is het een bewuste keuze of een tijdelijke bug? Gr ton

Koen van Ekeren
Beheerder
Koen van Ekeren

Dit zou allebei moeten werken. Zonder Runkeeper registreert de app Work-out van Apple het wel goed? Want dan lijkt het me een bug. Meer dan zorgen dat de Apple Watch en Runkeeper up-to-date zijn, kun je niet doen.

Els
Lezer
Els

Ik krijg de laatste weken wel 10 tot 15 spamberichten per dag in mijn gewone mailbox. Daarnaast komen er ook tientallen in de spambox terecht. Hoe kan het dat die spamberichten ook in mijn mailbox terecht komen. Afmelden, blokkeren, negeren, niets helpt

Koen van Ekeren
Beheerder
Koen van Ekeren

Dat is erg vervelend. Heb je ze ook gemarkeerd als reclame? Dat doe je via het icoon naast de prullenbak bovenin. Maar ook deze knop verricht zeker geen wonderen … lijken de e-mailadressen van de spammers op elkaar? Als zelfs blokkeren niet werkt, kun je dit oplossen door in de voorkeuren van Mail bij ‘Regels’ een nieuwe regel aan te maken. Hier stel je bijvoorbeeld in dat mails die eindigen op @reclame.com, automatisch worden verplaatst naar Prullenmand.

Jan Geusens
Lezer
Jan Geusens

Ik heb nog een iMac van begin 2012 sinds de laatste update Os13 op mijn Iphone word de app van herinneringen niet meer gesynchroniseerd met iCloud, word daar nog wat aangedaan, ik gebruik die app zeer veel.

Koen van Ekeren
Beheerder
Koen van Ekeren

De vernieuwde Herinneringen-app wordt niet ondersteunt door oudere versies van macOS. Je hebt dus macOS Catalina nodig, en die kun je helaas niet draaien op je iMac.

Pieter
Lezer
Pieter

Volgende vraag: ik heb een iPad 6th gen met iPadOS en dacht nu kan ik eindelijk mijn SSD Sandisk Extreme Portable 1TB met tussenkomt van Lightning to USB 3 camera adapter gebruiken en bestanden daarvan lezen en schrijven. Maarrr niets is minder waar. Heel soms zie ik de SSD in bestanden maar meestal niet. Wat voor voeding ik ook gebruik. Iemand een oplossing?

Dirk Degreef
Lezer
Dirk Degreef

Goedenavond, ik heb al m’n DVD’s via HandBrake (tool op jullie aanraden, waarvoor dank!) gedigitaliseerd en vervolgens in iTunes geïmporteerd. Om deze op m’n Apple TV te bekijken, moet de thuisdeling aan staan, maar moet ook iTunes (en dus ook m’n iMac) steeds aan staan… Is er geen andere manier…?
Alvast erg bedankt!

Max
Lezer
Max

Goedenavond, ik heb nu een android telefoon, maar ik wil graag een iPhone kopen. Zelf vind ik de prijzen van iPhones nogal hoog liggen en vindt ik het dat niet waard, maar volgens geruchten komt er in maart een goedkopere iPhone se 2. Is de kans dat deze er komt erg groot, want ik zou het zonde vinden als ik tot maart hierop wacht en het uiteindelijk niet waar blijkt te zijn.

Max
Lezer
Max

Verder vraag ik mij ook af hoe het kan dat de iPhone se 2 zo goedkoop zal worden, aangezien de nieuwprijs van de iPhone 8 die nu al wat ouder is in de €500 ligt, maar de iPhone se 2 wel een A13 processor zal krijgen?

Koen van Ekeren
Beheerder
Koen van Ekeren

Die kans is heel groot, want de informatie komt af van meerdere betrouwbare Apple-watchers. Als het om iPhones gaat hebben ze het eigenlijk altijd bij het rechte eind. Verder snap ik je verbazing, maar het lijkt er inderdaad echt op dat dit gaat gebeuren. Bij de eerste SE (uit 2016) ging het overigens ook zo. Het toestel had de krachtige chip van het vlaggenschip van destijds (de iPhone 6s), maar was veel goedkoper.

Hoogeboom
Lezer
Hoogeboom

Ik zou graag op mijn iPad Pro een programmaatje willen programmeren voor eigen gebruik, kan dat zonder kosten, en zo je met welk programma?