Terug naar iCreate Q&A 13 maart – Lees hier alle vragen terug
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iCreate Q&A 13 maart – Lees hier alle vragen terug

Door Laura Grootaarts12 maart 2020 11:321 min. leestijd34

Update: de Q&A is voorbij! Bedankt voor al jullie vragen. Hieronder kun je alle vragen en antwoorden rustig teruglezen. Tot ziens bij een volgende Q&A op vrijdag 17 april!


Bij iCreate kun je terecht voor al je vragen over de iPhone, Mac en andere Apple-producten. En eens in de zoveel tijd gaan we daar speciaal voor zitten, tijdens de iCreate Q&A. Vrijdag 13 maart vindt de eerstvolgende iCreate Q&A plaats! Tussen acht uur ’s ochtends en vier uur ’s middags kun je op deze pagina je vragen stellen; die beantwoorden wij dan zo snel mogelijk. Stel je vragen hieronder bij ‘Praat mee’; dus niet via Twitter, Facebook of het contactformulier.

Vragen over iPhone, Mac en meer

Mac

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Heb je ook een vraag over je iPhone, je Mac of een ander Apple-thema? Alle Apple-gerelateerde vragen zijn welkom! In tegenstelling tot bij eerdere Q&A’s werken we nu niet met specifieke thema’s. Plaats je vragen hieronder bij de reacties. Weet je juist veel over een onderwerp waarover een andere lezer vragen heeft? Schroom niet, en deel je kennis!

De allerbeste vragen krijgen een plaatsje in iCreate 117! Lees ook onze eerdere Q&A’s.

iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
nieuwste eerstoudste eerst
Paul
Lezer
Paul

Hoe kopieer ik een zelf gemaakte ringtone van mijn I-Phoenix XR naar die van mijn vrouw?

Sven Lamers
Beheerder
Sven Lamers

Beste Paul, staat die zelfgemaakte ringtone nog op je Mac? Dan hoef je deze alleen opnieuw naar de iPhoenix van je vrouw te synchroniseren om die ringtone te laten … herrijzen ? Sleep hiervoor de ringtone gewoon naar haar iPhone als die in Finder verschijnt. Helaas is het erg moeilijk om een gemaakte beltoon die op de iPhone staat weer terug op de Mac te krijgen. Hiervoor moet je apps van derden gebruiken, zoals EaseUS MobiMover.

Paul
Lezer
Paul

Hallo Sven, ik heb de ringtone ooit gemaakt op mijn Windows PC en via I-tunes op mijn XR gekregen. Ik weet alleen niet meer hoe, vandaar mijn vraag.

Sven Lamers
Beheerder
Sven Lamers

Grote kans dat je de ringtone met het Windows-programma PhoneBrowse (https://www.imobie.com/phonebrowse/) op je pc kunt krijgen. Daarna kun je de ringtone via iTunes naar de iPhone van je vrouw overzetten zoals beschreven in de workshop https://www.icreatemagazine.nl/workshop/liedje-ringtone-iphone/ (stappen 8 en 9).

Paul
Lezer
Paul

Bedankt ! Ik ga het proberen.

Paul
Lezer
Paul

Op mijn Apple-Watch vind ik ook de app-store voor apps op mijn watch.
Ik kan echter niet zoeken op categorie (Sport, Productiviteit etc.). Bestaat die mogelijkheid wel?

Sem de Backer
Lezer
Sem de Backer

Een groot deel van onze Mac-Opslag wordt in beslag genomen door “Systeem”, kan ik dit opschonen op een manier die geen cleaner apps vereist en waarmee ik geen belangrijke systeem-files kwijtraak? Alvast bedankt voor uw spoedige respons,
Sem

Sven Lamers
Beheerder
Sven Lamers

Hoi Sem, zonder die cleaner-apps is het helaas best gevaarlijk om zelf aan de slag te gaan en bestanden van het systeem te verwijderen. De kans is groot dat je per abuis toch bestanden wist die je Mac nog nodig had. Als we dan toch twee cleaner-apps mogen aanraden, dan zijn dat Onyx (gratis, https://www.titanium-software.fr/en/onyx.html) of Clean my Mac X (betaald, https://macpaw.com). Deze zijn volgens ons veilig om te gebruiken en ruimen je systeem op.

Sem de Backer
Lezer
Sem de Backer

Zeer bedankt

Sem de Backer
Lezer
Sem de Backer

Nog een vraagje:
Als ik mijn HomePod met mijn AirPods via AirPlay probeer te syncen, schakelt hij om naar de AirPods, terwijl AirPlay 2 tussen de Mac en HomePod feilloos streamt. Ook herkent mijn HomePod mijn stem best wel slecht. Ook gaat het bedienen van de HomePod vanaf de Watch zeer matig tot niet, waarom werkt dit niet?

Sven Lamers
Beheerder
Sven Lamers

Ik snap waar de verwarring vandaan komt, maar het is niet mogelijk om de AirPods en de HomePod te syncen. De AirPods werken via bluetooth, de HomePod via AirPlay. Eventueel zou het kunnen dat het programma Airfoil (https://rogueamoeba.com/airfoil/mac/) dit mogelijk maakt, maar dat zouden we zelf eerst nog moeten uitproberen. De slechte stemherkenning van de HomePod zal ermee te maken hebben dat de HomePod officieel nog niet in Nederland gelanceerd is. We horen ook soortgelijke verhalen uit andere landen. Ten slotte: we hebben zelf nog geen HomePod en konden de bediening van de HomePod dus nog niet uitproberen. Maar we… Lees meer »

Sem de Backer
Lezer
Sem de Backer

Het werkt zo matig omdat ik geloof dat de Watch via de iPhone (Terwijl de watch zelf wifi heeft) moet verbinden met de HomePod en in huidige kun je hem dus bedienen, maar je kunt er ook niet via AirPlay mee verbinden. Overigens bedankt voor de tip op de Mac!

peter de Haan
Lezer
peter de Haan

Ik gebruik CarPlay in mijn auto. Ik wil graag de stem uitschakelen tijdens het rijden. Ondanks vele pogingen en oplossingen via het internet lukt mij dit nog steeds niet. Hebben jullie een oplossing?

Sven Lamers
Beheerder
Sven Lamers

Helaas, dat kan niet. Gebruik je Siri hands-free, via ‘Hé Siri’ maar ook via CarPlay, dan geeft die altijd gesproken feedback. Deels is dat ook logisch natuurlijk, want bij hands-free kijk je meestal niet naar je telefoon en kun je dus niet lezen wat er op het scherm staat.

Fokkink .H
Lezer
Fokkink .H

Wanneer is de iPhone 9 te koop .

Sven Lamers
Beheerder
Sven Lamers

Volgens de laatste geruchten op 7 april. Maar het zou kunnen dat het coronavirus Apple’s planning heeft omgegooid …

Simon Lagendijk
Lezer
Simon Lagendijk

ik heb in de mailbox ‘verstuurd’ op de macbook steeds elk bericht dubbel staan
hoe komt dat en wat kan ik er aan doen?

Sven Lamers
Beheerder
Sven Lamers

Dit heb ik al een paar keer gehoord, maar kon het nooit reproduceren. Heb je al geprobeerd om je mail-account te verwijderen en opnieuw toe te voegen?

Han
Lezer
Han

Ik gebruik al enkele jaren alleen nog maar mijn Apple TV om muziek uit mijn muziekbibliotheek af te spelen via mijn stereo installatie. Waarom kan ik de nummers, die ik heb aangevinkt in Apple Music en vervolgens heb gedownload, niet afspelen met de Apple TV? Dat kan wel als ik de muziek van mijn iPhone afspeel via de Apple TV. Het gekke is dat ik soms wel Apple Music nummers op de Apple TV zie verschijnen, maar als ik die vervolgens wil afspelen, dan krijg ik een foutboodschap. Is mijn Apple TV series 3 (geloof ik) daar niet meer geschikt… Lees meer »

Sven Lamers
Beheerder
Sven Lamers

De derde generatie van de Apple TV ondersteunt helaas geen Apple Music. Je enige mogelijkheid is dus AirPlay via je iPhone, maar dat gebruik je al als ik het goed begrijp ?

Roos
Lezer
Roos

In Finder kan ik een foto vergroten door op de spatiebalk te klikken…is er ook een mogelijkheid om twee foto’s naast elkaar te tonen. Dit kan in Windows wel, vond ik altijd heel fijn om mee te werken.

A. Keizer
Lezer
A. Keizer

Hallo,
Bij het opnieuw opstarten van mijn 2-jarige
iPad moet ik een toegangscode invoeren van 6 getallen. Dit is altijd goedgegaan tot
gisteren. Nu krijg ik een foutmelding en de
iPad is geblokkeerd. Hoe krijg ik weer toegang ? Groet, Albert Keizer.

Sven Lamers
Beheerder
Sven Lamers

Daar hebben we recent een workshop over geschreven, zie https://www.icreatemagazine.nl/workshop/iphone-toegangscode-vergeten/ ?

Marcia
Lezer
Marcia

Mijn iPhone 7 Plus maakt af en toe foto’s die niet worden opgeslagen en ze zijn nergens te vinden verder naderhand.
Een foto maken in iMessage en gelijk versturen lukt ook vaak niet. Dan wordt ik uit iMessage gegooid.

Terry Stooker
Beheerder
Terry Stooker

Dit kan meerdere oorzaken hebben. Het kan zijn dat de opslagruimte vol is, maar dan zou je verwachten dat je helemaal geen foto’s meer kunt maken of opslaan. Bovendien kan het soms misgaan met iCloud-foto’s, als je dat gebruikt. Even opnieuw inloggen met je Apple ID kan dan de oplossing zijn. Aangezien je aangeeft dat je uit iMessage gegooid wordt zodra je een foto wilt maken met deze app, is echter ook niet uit te sluiten dat er een (serieus) hard- of softwareprobleem aan ten grondslag ligt. In dat geval is een tripje naar de Apple Store het enige wat… Lees meer »

Frans Batist
Lezer
Frans Batist

Sinds Catalina geven sommige foto’s bij het importeren een grijs vlak, dus geen beeld. Ook sommige opgeslagen foto’s .Hoe kan dat ?

Sven Lamers
Beheerder
Sven Lamers

Importeer je de foto’s in de app Foto’s? Of via Fotolader als bestanden op je harde schijf? Ik heb zoiets nog niet eerder meegemaakt en kan op internet ook geen andere mensen vinden die een soortgelijk probleem al hadden. Mss komen we met wat extra informatie erachter ?

George Lengkeek
Lezer
George Lengkeek

Ik heb gisteren geprobeerd om een USB-recovery stick te maken voor mijn nieuwe Mac-BookPro (2019) die draait onder macOS Catalina (10.15.3). 1. De installatie-app van Catalina gedownload. Resultaat: macOS Catalina-installatie.app in de applications-folder. 2. USB-stick met naam FlashInstaller aangesloten op de computer. 3. In de terminal het commando gegeven: sudo /Applications/Install\ macOS\ Catali-na.app/Contents/Resources/createinstallmedia –volume /Volumes/FlashInstaller 4. Resultaat: USB-stick gewist en prima gevuld met de gevraagde installmedia 5. De computer opgestart met Option en geprobeerd om van de recovery-usb op te star-ten. Liep uit op de foutmelding dat een Opstartbeveiliging dit verhinderde en dat ik eerst via de recovery-partitie moest opstarten… Lees meer »

Sven Lamers
Beheerder
Sven Lamers

Hoi George,
Lastige vraag! Voor zover ik het kan beoordelen heb je alles op de goede manier gedaan. Ik heb op dit moment geen Mac met een T2-chip (die zorgt voor de opstartbeveiliging) bij de hand, maar ik ga dit nog wel uitproberen. Heb je eventueel nog een tweede, iets oudere Mac waarop je de opstartschijf kunt uitproberen?