Terug naar iCreate Q&A 2 juli – Lees alle vragen terug
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iCreate Q&A 2 juli – Lees alle vragen terug

Door Redactie iCreate1 juli 2021 16:161 min. leestijd64

De Q&A is weer voorbij – wij beantwoorden de laatste openstaande vragen. Hieronder kun je alle vragen en antwoorden nog eens rustig teruglezen. Q&A gemist? Geen probleem! Binnenkort doen we het nog eens. Wil je dan een seintje krijgen, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bij iCreate kun je terecht voor al je vragen over de iPhone, Mac en andere Apple-producten! Ongeveer een keer per maand gaan we daar speciaal voor zitten, tijdens de iCreate Q&A. Vandaag is het weer zover. Stel al je vragen onder aan dit bericht, en je krijgt sowieso vandaag nog antwoord.

iCreate Q&A mei 2021

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Vragen over Mac, iPhone en meer

Heb je ook een vraag over je iPhone, je Mac of een ander Apple-thema? Alle Apple-gerelateerde vragen zijn welkom! We beantwoorden ze live tijdens de Q&A. Tot morgenmiddag om 16.00 uur kun je een vraag stellen. Plaats je vragen hieronder bij de reacties. Weet je juist veel over een onderwerp waarover een andere lezer vragen heeft? Schroom niet, en deel je kennis! De beste vragen krijgen een plaatsje in iCreate 130! Bekijk ook onze eerdere Q&A’s.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
nieuwste eerstoudste eerst
Frank Vollmuller
Lezer
Frank Vollmuller

Beste medewerkers van iCreate,

In de muziekbibliotheek van de app Muziek op mijn iPad en iPhone staan dezelfde muzieknummers.
Recent heb ik een iMac aangeschaft. In de app Muziek van de iMac kan ik deze muzieknummers niet krijgen.

Zowel iPad, iPhone en iMac delen een goed werkende iCloud account.

Weten jullie een oplossing om de muzieknummers te krijgen in de app Muziek van de iMac ?

Met dank en groet,
Frank Vollmuller

Sven Lamers
Beheerder
Sven Lamers

Beste Frank, ik begrijp dat je een abonnement op Apple Music hebt? In dat geval hoef je op de Mac alleen maar in ‘Muziek>Voorkeuren>Algemeen’ de optie ‘Synchronisatiebibliotheek’ te activeren.

Gebruik je geen Apple Music? Dan heb je op de Mac een programma als iMazing nodig (https://imazing.com). Hiermee kun je liedjes (de losse bestanden) vanaf een iPhone en iPad importeren naar je Mac. Deze zet je daarna in de Muziek.

Jan
Lezer
Jan

Beste medewerkers van iCreate,

Vandaag ontvang ik van Apple mijn nieuwe iMac!
Wat is de beste methode om alles van mijn oude iMac over te zetten naar de nieuwe,
en wat zijn de voor of nadelen van een eventuele gebruikte methode.
Ik gebruik Time machine en ook iCloud drive en sla ook lokaal gegevens op.

Groet Jan

Ward Edema
Beheerder
Ward Edema

Beste Jan,

De meest betrouwbare (en snelste) methode voor het overzetten van je Mac is via je Time Machine-reservekopie. Je kunt je Time Machine-schijf direct aansluiten als je je nieuwe iMac voor het eerst opstart.

Draadloos overzetten van je oude naar je nieuwe Mac is ook mogelijk, maar dit proces kan nog wel eens vastlopen. Je bestanden van iCloud Drive zijn direct nadat je inlogt met je Apple ID beschikbaar op je nieuwe iMac.

Veel plezier met je nieuwe iMac!

Jan
Lezer
Jan

Bedankt voor je advies! Ga ik zo doen.

Jos Vaessen
Lezer
Jos Vaessen

Waarom moet ik steeds zelf refreshen bij “zoek mijn iphone”?

Laura Grootaarts
Beheerder
Laura Grootaarts

Die vraag stelde Apple zichzelf ook, want het is inderdaad irritant. Voorlopig is het nog even zo, maar vanaf dit najaar (als macOS Monterey en iOS 15 verschijnen), komt er een ‘live’-functie in Zoek mijn. Dan zie je het zelfs als mensen of voorwerpen verplaatsen en met welke snelheid dat dan gaat en is het refreshen als het goed is verleden tijd.

Gui
Lezer
Gui

Beste,
op mijn iphone is het onmogelijk de kaart work out conditie te zien. De kaart staat er niet volledig op.
Begin en einde maar niet volledig.
Ik heb een watch versie 3 en heb al meerdere malen de watch losgekoppeld van mijn iphone.
Niets lukt.
Is er geen oplossing voor dit probleem?

Laura Grootaarts
Beheerder
Laura Grootaarts

Ik weet niet wat voor work-out je precies doet, maar de route wordt alleen bijgehouden als je buiten loopt, wandelt, hardloopt, in open water zwemt of fietst. Daarnaast is het belangrijk dat het bijhouden van routes is ingeschakeld. Ga op je iPhone naar ‘Privacy>Locatievoorzieningen>Apple Watch-work-out’ en schakel het in. Werkt dat niet, dan moet je inderdaad gaan loskoppelen. En anders komt Apple Support in beeld, ben ik bang …

Jan
Lezer
Jan

Ik heb een vraag over mijn MacBookPro van 2015.
Het apparaat bevalt mij uitstekend, maar er is één puntje wat aandacht behoeft.
Als de oplader is aangesloten wordt de stekker aan de MacBook soms heel warm, niet altijd.
Het snoer is een beetje verkleurd door de hitte.
Daarom maar een nieuwe oplader aangeschaft.
Maar ook daar weer het zelfde verschijnsel.
Wat zou hier tegen kunnen worden gedaan?

Koen van Ekeren
Beheerder
Koen van Ekeren

Het kan voorkomen dat een MacBook-oplader erg warm wordt; dat is geen probleem. Maar als de warmte zo extreem is dat de snoer verkleurt, klinkt dat eerlijk gezegd niet goed. Mogelijk is de accu van je MacBook defect, waardoor de oplader moeite heeft om de stroom door te geven. Heb je al gekeken wat de conditie van de batterij is? Dit zie je in ‘Systeemvoorkeuren>Batterij>Batterij>Batterijconditie’.

Jan
Lezer
Jan

Onder Apple Systeemoverzicht hardware Voeding lees ik onder andere:
celrevisie: 3241
aantal cycli: 381
conditie: normaal
Zou het misschien aan de oplaadcontactjes in de Mac kunnen liggen? is dat te controleren? kun je het contactblok vervangen?

Sven Lamers
Beheerder
Sven Lamers

Hey Jan, dat ziet er eerlijk gezegd niet heel raar uit. De stroom-aansluiting is helaas niet te vervangen (tenminste, voor leken). Ben je met je Mac al een keer bij Apple (of andere service provider) geweest? Dat lijkt me wel zo’n probleem waarvan je zeker wilt zijn dat het niet om een gevaarlijke hardwarefout gaat…

Mieke
Lezer
Mieke

Hallo!
Wanneer komt de nieuwe MacBook pro 16′ met de nieuwe M1 chip uit?

Ward Edema
Beheerder
Ward Edema

Dag Mieke,

Momenteel is de verwachting dat de volgende MacBook Pro met verbeterde Apple Silicon-processor, zowel het 14-inch als 16-inch model, in september aangekondigd wordt: https://www.icreatemagazine.nl/nieuws/macbook-pro-2021-september-release.

Joëlle Blondeel
Lezer
Joëlle Blondeel

Beste, Ik heb jullie advies opgevolgd om de iOS.14.6 niet te installeren . De batterij van mijn iPhone zou veel vlugger leeg lopen. Ondertussen krijg ik telkens weer de vraag op de iPhone de update te doen. Is dit nu opgelost en kan ik opnieuw de iPhone updaten of moet ik nog steeds afwachten ? Bedankt voor de feedback

Laura Grootaarts
Beheerder
Laura Grootaarts

Persoonlijk vind ik de voordelen groter dan de nadelen, dus ik heb hem wel geïnstalleerd (en nu ben ik herkenbaar aan een lelijk rood batterij-icoontje in mijn screenshots). Inmiddels zou je ook nog éven kunnen afwachten, want iOS 14.7 komt er waarschijnlijk heel snel aan – de vierde bèta is inmiddels uit. Je hoeft dus niet te wachten op bijvoorbeeld iOS 15.

Albert
Lezer
Albert

Goedemiddag, ik heb twee vragen. 1) als ik mijn iPhone 11 aansluit op de iMac en ik ga naar Afbeeldingen -> Foto’s-bibliotheek-> apparaten/iPhone, krijg ik de vraag of ik nieuwe onderdelen wil importeren. Er staan dan echter veel meer foto’s dan alleen de nieuwe, waardoor, als ik op ‘importeer alle nieuwe onderdelen’ klik, er duizenden foto’s opnieuw worden geïmporteerd en ik dus heel veel dezelfde foto’s op mijn Mac krijg. Kunt u mij uitleggen hoe ik dit kan voorkomen? Tot eind vorig jaar ging dit steeds goed, daarna niet meer. Kan ik ook op een eenvoudige manier de dubbele foto’s… Lees meer »

Sven Lamers
Beheerder
Sven Lamers

Hoi Albert, ik heb twee antwoorden.
1) Ik denk dat er in dit geval niets anders op zit dan de meest recente foto’s handmatig te selecteren en alleen deze te importeren. Je zou eventueel ook gewoon alle foto’s kunnen importeren en vervolgens met een app als Gemini (https://macpaw.com/gemini) opschonen.
2) Volgens mij moet je in de genoemde vensters gewoon even doorklikken (‘Ga aan de slag’), daarna kun je ze gewoon sluiten. Blijven de apps bij het herstarten verschijnen? In dat geval ga je naar ‘Systeemvoorkeuren>Gebruikers en groepen>Inloggen’ en verwijder je de programma’s TV, Podcasts en Muziek in de lijst.
Groeten, Sven

Albert
Lezer
Albert

Dankjewel Sven voor je antwoord. Ik hoop niet aan dat ik in de toekomst steeds handmatig foto’s hoef te selecteren. Het programma vraagt toch niet voor niks ‘nieuwe’ onderdelen importeren? Hebben andere gebruikers dit ‘probleem’ niet? Waar zou het aan kunnen liggen dat dit bij mij steeds fout gaat? Nogmaals bedankt!

Fred Lelieveld
Lezer
Fred Lelieveld

Ik zit nu al weet ik hoelang te wachten op esim voor de Applewatch en de verkoop ervan in Nederland.
Kunnen jullie achterhalen of Vodafone dat gaat introduceren en wanneer.

Ik zou ook wel eens een poll willen zien hoeveel Applewatch gebruikers in Nederland hierin geinteresseerd zijn en gelijk een nieuwe AW7 met lte zullen kopen als dat er komt.

Koen van Ekeren
Beheerder
Koen van Ekeren

Ik denk dat er inderdaad veel Apple Watch-gebruikers zijn die hierin geïnteresseerd zijn. Dat Nederlandse providers de eSIM van de Apple Watch niet ondersteunen, heeft te maken met een aanvullende functionaliteit die ervoor nodig is. Het ziet er helaas niet naar uit dat dit op korte termijn verandert.

Fred Lelieveld
Lezer
Fred Lelieveld

Kunnen jullie niet iets opzetten waarmee we druk op Vodafone kunnen uitoefenen?

Neman
Lezer
Neman

Hallo, ik schakelde vorig jaar over naar Catalina op mijn iMac en schafte mij een externe SSD schijf aan om time machine te daarop te installeren. Ik merk echter dat bij gebruik van time machine de contacten niet teruggaan in de tijd. Met andere woorden, ik nam een backup einde november 2020 en neem dagelijks backups met TM. En nu stel onvast dat ik maar kan terugbladeren in TM en in mijn contacten tot gisteren. Ik heb al gelezen op verschillende fora dat TM toch wat problemen kent hieromtrent. Is hier iets aan te doen? Ik weet wel met iCloud… Lees meer »

Terry Stooker
Beheerder
Terry Stooker

Beste Neman, kan het zijn dat je je Contacten via iCloud synchroniseert? Je kunt dit checken via ‘Systeemvoorkeuren>Apple ID>iCloud’. Zo ja, dan worden de gegevens uit Contacten niet meegenomen in je Time Machine back-up, want ze staan tenslotte in iCloud.

De gegevens van Contacten worden echter ook opgeslagen in ‘Bibliotheek>Application Support>Addressbook’. Als je deze map toevoegt aan je TM-back-up, dan kun je altijd de gegevens herstellen.

Don
Lezer
Don

Hi iCreate! Ik gebruik iTunes voor muziek die ik niet via Spotify kan spelen (bootlegs en vooral veel continues mixes). De bestanden wil ik opslaan op mijn NAS. Dat gaat meestal goed, maar soms is er zonder dat ik het weet geen verbinding met de NAS. Op dat moment worden de bestanden lokaal opgeslagen. Mijn vraag is hoe ik deze bestanden automatisch kan verplaatsen naar de NAS? De iTunes bibliotheek staat standaard al op de NAS locatie ingesteld, dus het zijn alleen die bestanden die iTunes automatisch lokaal plaatst als er geen verbinding met de NAS is. Tot nu toe… Lees meer »

Sven Lamers
Beheerder
Sven Lamers

Hey Don, ik moet eerlijk bekennen dat ik de vraag niet 100% snap 😅 Maar volgens mij is de oorzaak met name dat je verbinding met je NAS verliest. Dus hier zou ik naar kijken. Gaat de NAS wellicht in de slaapstand zonder dat je dat door hebt? Als dat het geval is, zou ik dat in de instellingen van de NAS uitschakelen.

Britte
Lezer
Britte

Ik had een vraag ik wil graag een MacBook Pro maar is het verstandig om de 2020 model aan te schaffen of is het beter om te wachten op het 2021 model en hoeveel zal de prijs daarvan verschillen?

Ward Edema
Beheerder
Ward Edema

Dag Britte, Het 2020-model van de MacBook Pro is met de nieuwe M1-chip sowieso een hele prettige laptop. Het 2021-model heeft naar verwachting wel wat voordelen die je misschien het wachten waard vindt: een snellere Apple Silicon-chip, een groter scherm met dunnere randen (14-inch in plaats van 13-inch) en meer aansluitingen zoals HDMI en een geheugenkaartlezer. Wat betreft de prijs: het is nog even afwachten of de aankomende MacBook Pro-modellen het 2020-model vervangen, of dat ze in een hoger segment naast het huidige model beschikbaar zullen zijn. In het eerste geval zal de prijs waarschijnlijk ongeveer gelijk blijven, in het… Lees meer »

Jan Driebeen
Lezer
Jan Driebeen

Zit er in de nieuwe iOS en iPadOS versie 15 de functie ‘crossfading’ in de Apple Music app?

Laura Grootaarts
Beheerder
Laura Grootaarts

Zie ik zo niet in het overzicht van nieuwe functies staan. Op de Mac kan het trouwens wel, via ‘Voorkeuren>Afspelen>Laat in elkaar overvloeien’.

Jan Driebeen
Lezer
Jan Driebeen

Bedankt voor de tip voor de Mac

Hans Witteveen
Lezer
Hans Witteveen

Beste iCreate redactieleden,
Gedwongen door Microsoft schafte ik onlangs een nieuwe versie MsOffice aan. Die versie vergt OS 14. Na installatie van dat besturingssysteem is mijn iMac – 2015 met 8 GB Ram – tergend traag geworden. AVG beschermt het systeem. Is dat totaal aan software te zwaar voor deze machine?

Vriendelijke groet, Hans Witteveen

Koen van Ekeren
Beheerder
Koen van Ekeren

Bij grote macOS-updates komt het helaas vaker voor dat Macs daarna trager worden – zeker als ze wat ouder zijn. Toch zou macOS Mojave 10.14 (dit besturingssysteem bedoel je denk ik?) prima op jouw iMac moeten kunnen draaien. Antivirus-software maakt je Mac altijd langzamer, terwijl zoiets bij macOS vrij overbodig is. Je kunt overwegen om dit van je Mac te verwijderen. Het uitvoeren van een schone installatie is een andere manier om je Mac sneller te krijgen.

Noud Janssen
Lezer
Noud Janssen

Als ik de mail app open op mijn iPad Pro verschijnt het eerste bericht altijd ingezoomd. Ik moet dan naar het volgende bericht en dan terug naar het eerste, pas dan is het normaal passend in het venster. Als ik uit de mail ga naar een andere app en vervolgens weer naar mail dan is het weer ingezoomd. Contact gehad met Apple en die hadden geen oplossing. Met vriendelijke groet, Noud Janssen

Laura Grootaarts
Beheerder
Laura Grootaarts

Dat is een lastige, ik kan je probleem zo ook niet nabootsen. Ik weet in ieder geval niet om welke instelling het gaat. Zou best een functie kunnen zijn in plaats van een foutje. Je zou je mail-accounts kunnen verwijderen en daarna opnieuw toevoegen. En als dat niet werkt, kun je zelfs de Mail-app verwijderen van je iPad om hem daarna opnieuw te installeren (standaard Apple-apps staan tegenwoordig ook gewoon in de App Store). Of een andere mail-app downloaden, dat is ook een optie …

Geert
Lezer
Geert

Beste Icreate, Bij mij speelt het volgende probleem: Ik heb een MacbookPro 16″ I9 8C 16GB Radeon Pro 5500M 4GB 2019. Daarnaast heb ik een Imac 27″ late 2012 met Catalina. Ik heb de MBook opgesplitst via Bootcamp in een MacOs gedeelte en een Windows gedeelte. Vanuit de Macbook ( MacOs ) kan ik de Imac als tweede scherm gebruiken. Werkt goed, en ze herkennen elkaar. Probleem is dat ik echter vanuit de Windows 10 omgeving de Imac niet als tweede scherm kan gebruiken. Ik hoop heel erg dat jullie hier een tip voor hebben. Via Internet en Apple kom… Lees meer »

Terry Stooker
Beheerder
Terry Stooker

Beste Geert, sorry dat we je moeten teleurstellen maar dat is niet mogelijk. Die mogelijkheid heb je alleen als via macOS. De enige optie die nog enigszins zou kunnen werken, is dat je via een capture card verbinding maakt tussen je MacBook en iMac. Alleen zul je dan nooit meer kunnen doen dan het scherm spiegelen, met waarschijnlijk ook nog eens de nodige vertraging.

Geert
Lezer
Geert

Dank je Terry voor jouw antwoord, helaas dus niet te doen.
Stel dat ik een los scherm/monitor koop bv de BenQ EW3270U, zijn dan de Target Display functies wel te gebruiken op zowel het Windows als het Apple gedeelte?
Gr Geert

Terry Stooker
Beheerder
Terry Stooker

Sterker nog, dan heb je de Target Display-functies niet eens nodig! 😉 Dan is het een kwestie van beeldscherm aansluiten en zowel je macOS- als je Windows-partitie werken hiermee.

Jan van der Male
Lezer
Jan van der Male

Hallo, ik heb eigenlijk twee vragen, hoe hou je geheugen van je iPhone 12 schoon, dit nadat je een aantal malen vensters hebt geopend? Vraag twee, hoe schakel de meeluister optie van een smartwatch 6 uit?

Laura Grootaarts
Beheerder
Laura Grootaarts

Je kunt apps sluiten vanuit de appkiezer. Hiervoor veeg je helemaal vanaf de onderste schermrand naar boven – je voelt dan een zacht tikje en ziet de geopende apps op een rij. Van daaruit kun je overtollige apps naar boven vegen om ze te sluiten. Maar eigenlijk is dat niet nodig. De apps staan er wel, maar vragen in principe geen geheugen. Met je tweede vraag bedoel je denk ik Siri? Open Instellingen op de Apple Watch, tik op Siri en zet de bovenste drie groene schuifjes op grijs.

Riet
Lezer
Riet

Zijn CC cloner en Super Duper ook backup programma’s of zijn er alternatieven voor Time Machine. Bedankt!

Sven Lamers
Beheerder
Sven Lamers

Hey! Carbon Copy Cloner en SuperDuper zijn geen back-upprogramma’s in de klassieke zin. Je maakt ermee een ‘kopie’ van je Mac, die je kunt gebruiken om mee op te starten of om (helemaal) terug te zetten op je Mac. Het is echter lastig om losse bestanden eruit te halen, zoals je dat met Time Machine kunt. Het enige echt goede alternatief voor Time Machine zal wel Backblaze (https://www.backblaze.com) zijn. Dat is een online service om back-ups te maken.

Marc
Lezer
Marc

Hallo iedereen,

als ik een reservekopie probeer te maken met de app “Timemachine” krijg ik na verloop van tijd het bericht dat er geen reservekopie kan gemaakt worden omdat er te weinig ruimte beschikbaar is op mijn externe harde schijf. Met andere woorden: “Timemachine” weigert oudere versies van de reservekopie te overschrijven. Hoe komt dit?

Ward Edema
Beheerder
Ward Edema

Dag Marc, Je Time Machine reservekopieschijf kan inderdaad na verloop van tijd ‘vol’ zijn. Dit komt omdat de oude reservekopieën dan bestanden bevatten die nog steeds op je Mac zelf staan, en die verwijdert Time Machine niet. Je kunt via de Time Machine-voorkeuren grote bestanden uitsluiten van back-ups om wat extra ruimte vrij te maken. Dit is via Systeemvoorkeuren > ‘Time Machine’ > ‘Opties’ > ‘+’. Je kunt ook handmatig bestanden van je Time Machine-reservekopieën wissen om ruimte vrij te maken. Hiervoor moet je Time Machine activeren, teruggaan in de tijd met de balk aan de rechterkant, en vervolgens met… Lees meer »

Gerry
Lezer
Gerry

Beste top-redactie 🙂
Overwegen ze bij Apple nog om in MacOS de widget rekenmachine terug te brengen? Wat hebben ze bij Apple toch tegen rekenmachines? Geen native-app bij de iPad, nu ook geen widget mogelijk in BigSur. Dat is nochtans iets wat we regelmatig gebruiken.

Laura Grootaarts
Beheerder
Laura Grootaarts

Die is ooit verwijderd en niemand weet waarom, komt ook niet terug op korte termijn. Je weet dat je ook via Spotlight (Command + Spatie) je rekensommen kunt invoeren? En er zijn vast ook calculator-apps van derde partijen in de Mac App Store die een widget aanbieden. Ik persoonlijk zou de app Rekenmachine gewoon naar het Dock slepen.

Lex Reitsma
Lezer
Lex Reitsma

Beste redactie van iCreate,

zoals jullie gemeld hebben merk ik inderdaad dat mijn IPhone 12 Mini na de laatste update erg snel “leeg” is.

Wordt er buiten de door jullie aangeraden acties ook door Apple nog wat ondernomen om daar principieel wat aan te doen?

Alvast prettig weekend en groet,

Lex Reitsma

Laura Grootaarts
Beheerder
Laura Grootaarts

Dag mede-iPhone 12 mini-eigenaar! We hebben een artikel geschreven met wat batterijbesparende tips, dus daar zou ik zeker even naar kijken (https://www.icreatemagazine.nl/workshop/iphone-batterij-snel-leeg-sinds-ios/). Verder hopen we dat iOS 14.7 snel uitkomt en zorgt voor verbetering. Ik vond de accu van de mini ook voor de update al enorm karig overigens, dus een enorme verbetering verwacht ik niet.

Richard van Oerle
Lezer
Richard van Oerle

Beste redactie,

Ik heb een iMac 27 inch. Het lezen van e-mails in Mail is moeilijk omdat de lettertjes zo klein zijn (vanwege de scaling). De grootte van letters is bij andere apps wel goed.
Ik wil dus graag grotere letters zien in Mail. Het is niet de bedoeling de lettergrootte in mijn e-mail te verhogen (want dan worden ook grote letters verstuurd).
Kan ik een scaling per programma (in dit geval Mail) instellen?

Hartelijk dank voor uw antwoord.

Vriendelijke groet,

Richard

Terry Stooker
Beheerder
Terry Stooker

Beste Richard, je kunt de lettergrootte van verschillende onderdelen in Mail op verschillende plekken instellen. Ten eerste: ga naar ‘Mail>Voorkeuren’ en open het tabblad ‘Letters en kleur’. Achter ‘Lettertype lijsten’ kies je voor een grotere lettergrootte om de tekst in de lijst met mailtjes in je inbox beter leesbaar te maken. Om tekst in mailtjes zelf te vergroten, toets je cmd+plus (verkleinen is cmd+min). Om dit gemakkelijker te maken kun je hier ook knoppen voor in de knoppenbalk zetten. Ctrl-klik bovenaan het Mail-venster en kies ‘Pas knoppenbalk aan’. Hier vind je knoppen voor Groter en Kleiner (de grote en kleine… Lees meer »

Henk Oost
Lezer
Henk Oost

Mijn iPhone 7 geeft continu geluidjes als hij, nog aan de stroom, geladen is. Gebruik hem ook als wekker, dit moet stoppen. Hoe ?

Ward Edema
Beheerder
Ward Edema

Dag Henk,

Dit kan aan meerdere dingen liggen. Er kan iets mis zijn met je oplader of je oplaadkabel, waardoor de iPhone niet altijd goed contact maakt en het opladen telkens start en stopt. Het kan ook zijn dat het aan de oplaadpoort van de iPhone zelf ligt, bijvoorbeeld doordat er stof in deze poort zit. Hierdoor klikt de oplaadkabel niet goed in de iPhone, en maakt hij ook geen goed contact. Je kunt uitsluiten waar het probleem precies zit door een ander kabeltje en een andere oplader te proberen.

Patrick Braat
Lezer
Patrick Braat

Goedemiddag redactie,
Sinds de update van IOS 14:6 krijg ik alle suggesties op mijn iPhone in het Engels. Heb al gezocht bij instellingen maar taal staat op Nederlands, Hebben jullie een idee?

Ward Edema
Beheerder
Ward Edema

Dag Patrick,

Het zou kunnen dat je toetsenbordtaal op Engels staat. Dit staat los van de taal van de iPhone zelf. Bij Instellingen > ‘Algemeen’ > ‘Toetsenbord’ > ‘Toetsenborden’ kun je zien welke toetsenbordtalen er ingesteld zijn. Wanneer je het toetsenbord in beeld hebt, kun je hier tussen wisselen met de wereldbol-knop links onderin.

Patrick Braat
Lezer
Patrick Braat

Dag Ward, deze staat op Nederlands en emoij dus dat kan het niet zijn. Het betreft dus de Siri suggesties op het beginscherm, groet Patrick

Ward Edema
Beheerder
Ward Edema

Dag Patrick,

Ik heb het even voor je gecontroleerd, maar ik zie dat dit ook op mijn eigen iPhone (met iOS 14.6) gebeurt! Er is dus waarschijnlijk sprake van een softwarefout. Ik zou dus even de volgende iOS update afwachten.

Simon Lagendijk
Lezer
Simon Lagendijk

Ik heb meerdere mail accounts, die allemaal onder elkaar op de MacBook Pro staan en op mijn iPhone 7.
Elk met een ander emailadres enz. Totaal van elkaar gescheiden accounts dus.

Bij enkele mailaccounts gebeurt iets raars bij inkomende mails:
Ze komen niet in de mailbox waarin ze horen (dus waarvoor ze geadresseerd zijn..), maar ze komen in de inbox van mijn hotmailaccount.
Rara, hoe kan dat?

Ward Edema
Beheerder
Ward Edema

Dag Simon,

Je kunt proberen om je mail-accounts te verwijderen van je Mac en iPhone, en vervolgens opnieuw toe te voegen. Dit kan op iPhone via ‘Instellingen > Mail > Accounts’. Op de Mac gaat dit in de Mail-app via ‘Mail > Accounts’.

Simon Lagendijk
Lezer
Simon Lagendijk

iWatch SE van mijn echtgenote, pas gekocht.
Mijn iWatch serie 4
Beide met laatste update 7.5
Je kunt vogelgeluiden afspelen op elk uur, half uur, enz.
Op beide staan de instellingen gelijk (voor zover ik kan nagaan, en voor zover ik weet).
Op mijn iWatch werkt het perfect, op de SE…. geen vogeltjes (ook geen klokken dus)
Wat zou er verkeerd kunnen zijn?

Laura Grootaarts
Beheerder
Laura Grootaarts

We hebben hier ooit een workshop over geschreven, ik neem aan dat je die inderdaad hebt doorlopen? Zie de link hieronder. Verder is het belangrijk dat het geluid aan staat. In het bedieningspaneel mag het Bel-icoon niet rood zijn. Is dat het probleem niet, dan staat het geluid misschien te zacht. Om dit te veranderen ga je naar ‘Instellingen>Horen en voelen’ en pas je het meldingsvolume aan.

https://www.icreatemagazine.nl/workshop/itip-apple-watch-buisklokken-vogel/

marcel de beer
Lezer
marcel de beer

Beste medewerkers van ICreate.

wanneer ik mijn iMac opstart krijg ik steeds de melding van
BlockBlock Update en krijg dat maar niet weg .
Bedankt alvast

Marcel

Sven Lamers
Beheerder
Sven Lamers

Hey Marcel, ik zou proberen om Block Block te verwijderen en (eventueel) opnieuw te installeren. Dat werkt als volgt. Je gaat naar https://objective-see.com/products/blockblock.html, downloadt de installatie van Block Block en voert deze uit. Hier zie je de knop ‘Uninstall’. Klik erop, en je bent sowieso al van de melding af. Wil je Block Block weer installeren, voer de Installer nogmaals uit en kies je ‘Install’.