Terug naar iCreate in NY: In de rij voor iPad 3G
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iCreate in NY: In de rij voor iPad 3G

Door Redactie iCreate4 mei 2010 19:453 min. leestijd1

Vrijdagmiddag 30 april om 17:00 was het zo ver; de Amerikaanse lancering van de iPad 3G. Onder de stralende New Yorkse zon verzamelen zich honderden Apple-fans bij de Apple Store aan Fifth Avenue. Ik ben een van die fans, in de hoop als eerste Nederlander de ‘fully loaded’ iPad 3G aan te schaffen.

Om 14:48 stap ik in de metro richting 59th street. Deze straat komt uit op 5th Avenue, net naast de Apple Store. Net na drie uur ’s middags kom ik de hoek om en stuit op een rij van een man of 50. De uitgestippelde zigzagroute van de dranghekken doen vermoeden dat de korte rij snel zal uitdijen. Een bord voor de store verkondigt dat deze de deuren sluit van 16:00 tot 17:00, binnen wachten heeft dus geen nut.

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Dom, dom, dom. De korte rij verleidt me een verkoelende frappucino te halen voordat ik plaats neem achter de eerste wachtenden. Enkele ogenblikken later moet ik toezien hoe de rij, terwijl ik achteloos aan het rietje zuig, is toegenomen tot circa 200 man. Snel plaatsnemen!

Met nog 74 minuten te gaan drukt een jongeman met blauw Apple-shirt ons op het hart dat straks alleen de iPad 3G kan worden aangeschaft. Betalen geschiedt alleen met creditcard. Deze boodschap zal nog tot vijf keer toe worden meegedeeld voordat ik binnen sta. Maar daar heb ik geen aandacht meer voor, ik krijg namelijk gezelschap van Emily. Een Apple-meisje op stevige stappers, ze is duidelijk voorbereid op het lange wachten: ‘We staan hier nog wel een tijdje’.

Vanaf half vijf begint het enthousiasme van de fans en het personeel toe te nemen. De hippe Apple-mensen in het blauw fluisteren elkaar toe ‘Dit is geweldig’. Een serieuze medewerker in een Apple Business-polo vraagt elke persoon in de rij naar de gewenste uitvoering van de iPad 3G. Elk exemplaar – 16,32 of 64 GB – verdient een streepje in zijn schriftje. Dit is voordat de rij inkrimpt, de zittende wachtenden voorin de rij besluiten op te staan en in te schikken. Plotseling sta ik meters dichter bij de ingang van de store en de iPad 3G.

De spanning stijgt, het is 16:56. Het is bijna zover; over vier minuten gaat de eerste iPad 3G over de toonbank. Om 16:58 begint het verzamelde personeel warm te klappen, alles is klaar voor de lancering. Het is 17:00, applaus! De eerste man in de rij loopt met opgeheven armen door de ereboog. Hij heeft vijf uur gewacht om als eerste de iPad 3G aan te kunnen schaffen, het is een 32 GB exemplaar. Om 17:05 komt hij, met de iPad boven zijn hoofd, weer naar buiten en verdwijnt in de menigte.

Om 17:10 is het mijn beurt. Onder applaus daal ik af van de glazen trap en stuit beneden op een mierennest van enthousiaste consumenten en nog enthousiaster personeel. Circa 400 Apple-medewerkers zijn opgetrommeld om de enorme stroom klanten op te vangen. Goedlachse Ty helpt mij met het aanschaffen van de iPads.

In de Apple Store leeft opwinding, sensatie. Medewerkers sjouwen met accessoires en de iPad-voorraad achter de balie wordt keer op keer bijgevuld. Ik bemachtig een 16 en 32 GB exemplaar en na het zetten van twee handtekeningen ben ik officieel eigenaar van de handhelds.

Als ik weer buiten sta, met in iedere hand een Apple-tasje, staat de rij er nog. De stroom aan klanten lijkt nog niet af te nemen. Het applaus klinkt nog wel, maar van een incidentele vreugdekreet is geen sprake meer. Ik voel me weer nuchter en laat tevreden het gekkenhuis achter me. Tot slot bedank ik Emily voor haar gezelschap en wandel vervolgens langs de resterende rij terug naar de metro.

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Jasper
Lezer
Jasper

Leuke foto’s! En kijk hem even trots wezen dan 😉