Terug naar Apple lezersvragen januari 2022 – lees hier alle antwoorden
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
PremiumNieuws

Apple lezersvragen januari 2022 – lees hier alle antwoorden

Door Redactie iCreate13 januari 2022 10:004 min. leestijd0

Dagelijks delen lezers hun ervaringen met ons. Dit waren de meest opvallende Apple-gerelateerde lezersvragen van januari 2022.


Premium

Verder lezen?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot al onze premium-artikelen. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Kies je abonnement >Al abonnee? Log hier in

Melding als je je Apple Watch vergeet?

Lezersvragen iCreate 134 zoek mijn

Beste redactie, naar aanleiding van jullie iCreate-supertip ‘iPhone vergeten? Je Apple Watch waarschuwt je’ in iCreate 133 vroeg ik me af of dit ook andersom in te stellen is? Dus een melding krijgen als ik mijn Watch ben vergeten om te doen. Via de Zoek mijn-app kan dit helaas niet zag ik al. Maar misschien is dit met ‘Opdrachten’ wel mogelijk? Groeten, Robin Masselink

De optie om een melding te krijgen bij het vergeten van de Apple Watch heeft er een tijdje bij gestaan, maar was toen uitgegrijsd en dus niet werkzaam. Inmiddels, na een update, is hij helemaal verdwenen.

Het lijkt erop dat Apple een soort hiërarchie heeft bepaald, van welke meldingen je ontvangt op welke apparaten. En dat de Apple Watch hierbij aan de top staat, juist als apparaat dat je bijna niet kunt vergeten omdat-ie aan je vastzit.

In Opdrachten kun je eens experimenteren met het tabblad automatiseringen. Je kunt dan bijvoorbeeld instellen dat je, als je een bepaalde locatie verlaat, een specifieke melding krijgt op je iPhone. Die melding zou dan iets kunnen zijn als ‘vergeet je horloge niet’. Het is een beetje houtje-touwtje op deze manier, maar wel leuk om eens uit te proberen!


Omgevingsgeluid en de AirPods 3

Lezersvragen iCreate 134 AirPods 3

Goedemiddag, ik wil de AirPods 3 voor mijn iPhone 12 kopen. Ik lees wel wat ze kunnen, maar mijn vraag is: komt er ook omgevingsgeluid doorheen? Dit zou ik graag van jullie willen horen. Arie van Duijvenbode

De reguliere AirPods – ook versie 3 – hebben geen noise-cancelling, dus je hoort altijd omgevingsgeluid. De Pro-versie heeft daarnaast nog een transparantiemodus, zodat je zinvolle geluiden van buiten zelfs nog wat beter hoort. Bijvoorbeeld het verkeer.


Buitenlandse Apple Watch met 4G

Lezersvragen iCreate 134 buitenlandse Apple Watch

Hallo, ik heb mijn Apple Watch met 4G destijds in Duitsland gekocht. Kan ik hier nu ook 4G op krijgen en zo ja, hoe? Leo Boeren

Dat kan! De enige voorwaarde is een abonnement bij T-Mobile. Tot nog toe is T-Mobile namelijk de enige provider die een geschikt abonnement (Multisim) voor het gebruik van de Apple Watch GPS + Cellular aanbiedt.


M1 Max in een iPhone 13

Lezersvragen iCreate 134 M1

Hi iCreate-redactie, waarom is de iPhone 13 er nog niet met de ‘Apple M1 Pro of M1 Max processor? Weten jullie of deze processor(s) wellicht wel in de iPhone 14 zullen komen? Ik wil volgend jaar mijn iPhone 8 Plus vervangen door een iPhone 14 Pro Max. Het zou fijn zijn als er dan een M1-processor in zou zitten. Andreas APJ van der Hoevenw

In feite is de M1 alleen een uitgebreidere versie van de A14-chip. Juist, de processor van de iPhone 12. In die zin is de chip van de iPhone 13 – en komend jaar de iPhone 14 – al moderner dan de M1 (mits er tot die tijd geen M2 komt).

Maar waarom de iPhone nu geen M1-processor heeft? Dat heeft een paar simpele technische redenen. In eerste instantie is de M1-chip gewoon te groot voor de iPhone. Hierdoor zou bijvoorbeeld de batterij of andere onderdelen kleiner moeten worden.

En ten tweede verbruikt de M1 in verhouding veel meer energie dan de A15-chip. Je zou dus een supersnelle iPhone krijgen, maar met een accu die het maximaal een paar uur volhoudt.


Externe harde schijf met iPad en iPhone

Lezersvragen iCreate /134

Het moet mogelijk zijn een externe schijf aan te sluiten op de iPad en iPhone en ze daarna te benaderen via de app Bestanden. Diverse keren heb ik dit geprobeerd maar ik vind de schijf niet terug in Bestanden. Hebben jullie daar een oplossing voor? Of zijn er speciale media hiervoor te koop? Renier Bloem

Waarschijnlijk heeft dit ermee te maken dat de externe harde schijf niet in de goede indeling is geformatteerd. Gebruik je een Mac, dan open je via Spotlight het Schijfhulpprogramma en formateer je daar de schijf als ‘exFAT’.

Onder Windows rechtsklik je de harde schijf in Verkenner en kies je voor ‘Formatteer’. Selecteer vervolgens de structuur ‘exFAT’. Nu moet de harde schijf wel werken. Probeer eventueel voor de zekerheid nog een usb-stick uit, sommige externe harde schijven vragen namelijk meer stroom dan de iPad of iPhone kunnen leveren.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar