Terug naar iCloud synchroniseert gratis je Apple-apparaten
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iCloud synchroniseert gratis je Apple-apparaten

Door Redactie iCreate6 juni 2011 20:492 min. leestijd2

Tijdens de WWDC-keynote heeft Apple naast Mac OS X Lion en iOS 5 de gratis service iCloud gepresenteerd.

iCloud is een service die ervoor zorgt dat al je iOS-apparaten en je Mac automatisch draadloos gesynchroniseerd worden, zonder dat hier allerlei moeilijke handelingen voor uitgevoerd moeten worden.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Voortgekomen uit MobileMe
Vanuit de filosofie van het eerdere geflopte MobileMe is men bij Apple verder gaan denken hoe het beter kon. Hier is iCloud uit voortgekomen. Vanuit MobileMe zijn echter wel drie apps meegenomen en herschreven voor iCloud, namelijk Mail, Contacten en Agenda. Alle apps synchroniseren automatisch met al je iOS-apparaten en aangesloten Macs, dit geldt voor zowel de data uit Mail, Contacten als gedeelde Agenda’s.

Drie oude bekenden in een nieuw jasje
Maar naast de drie bekende MobileMe-apps, zijn er nog zes nieuwe apps toegevoegd aan de ‘Cloud’. De drie die al enigszins bekend zijn, zijn de App Store-, iBooks– en iTunes-app. Deze zorgen ervoor dat al je gekochte content overal beschikbaar is.

Nog meer draadloze pret
Naast deze apps zijn er nog drie compleet nieuwe aan het rijtje toegevoegd. De eerste is Back-Up, die iedere dag automatisch alles back-upt. Dit zijn de instellingen van je iOS-apparaat, foto’s, muziek, applicaties en boeken.

Documents is een applicatie die ervoor zorgt dat alle apparaten waarop een iWork-app staat ook alle gemaakte documenten kunnen benaderen via de Cloud. Deze worden namelijk automatisch opgeslagen.

Tenslotte is er  nog Photo Stream, een app die ervoor zorgt dat alle gemaakte foto’s van een iOS-apparaat, of van een Mac, automatisch met elkaar gesynchroniseerd worden. Photo Stream werkt met de Apple TV, is ingebouwd in iPhoto op de Mac en deze app is ook nog bruikbaar op de pc. Om gebruik te maken van al deze functionaliteiten is wel een Wi-Fi verbinding nodig.

iTunes Match
Een andere service die Apple aanbiedt wordt iTunes Match. Deze service gaat $25 per jaar kosten en zorgt ervoor dat je je eigen geïmporteerde muziek niet hoeft te uploaden, Apple scant je collectie namelijk en kijkt of er overlap is. Deze muziek kun je dan streamen naar het gewenste iOS-apparaat of Mac.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
FabianG
Lezer
FabianG

heel cool!

Amé
Lezer
Amé

niceeee