Terug naar iCloud in Mountain Lion geeft je Mac een dropbox
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iCloud in Mountain Lion geeft je Mac een dropbox

Door Redactie iCreate29 april 2012 12:002 min. leestijd0

Met de recente lancering van Google Drive en de uitbreiding van SkyDrive, wordt het nog druk in de wolken. De bekendste online-opslagdienst, Dropbox, doet al lang goed zijn werk en ook iCloud is inmiddels al tijdje in de lucht. Met de komst van Mountain Lion, wordt de functionaliteit van iCloud nog verder uitgebreid dan in OS X Lion en wordt het werken ermee ook nog verder vereenvoudigd.

iCloud

Zodra je je Mac na de installatie voor het eerst opstart, wordt je gevraagd of je wil inloggen op iCloud met je Apple ID. Als je nog geen Apple ID hebt, dan kun je deze vanuit dit venster aanmaken en vervolgens inloggen op iCloud. De verbinding met de cloudservice zorgt ervoor dat de gegevens voor programma’s als Contacten, Agenda, Herinneren, Notities en Mail gesynchroniseerd worden. Als Apple zo doorgaat kun je over een tijdje vrijwel alles synchroniseren via iCloud. In dat geval zou één keer inloggen volstaan om al je documenten, programma’s en instellingen te kunnen synchroniseren.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Dropbox

De cloudservice wordt ook eenvoudiger in het gebruik, vergelijkbaar met concurrent Dropbox. Waar in Lion al gebruik gemaakt kon worden van Documents in the Cloud in combinatie met de iWork-programma’s, gaat de integratie van iCloud in Mountain Lion nog een stuk verder. iCloud heeft namelijk ook weten door te dringen in andere programma’s. In Teksteditor kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om documenten vanuit iCloud of vanaf de harde schijf te openen en op te slaan. Dit werkt op een dropbox-achtige manier, want je kunt documenten ook eenvoudig in het programma slepen en dan worden de tekstbestanden opgeslagen in iCloud. Een ander programma dat op een dergelijke manier werkt is Voorvertoning. De iCloud-mogelijkheden zijn nog niet in alle programma’s geïntegreerd, maar de kans is groot dat Apple dit wel gaat doen. Daarnaast zullen mogelijk ook externe ontwikkelaars de kans krijgen iCloud in te bouwen.

Korting op veel Apple-producten tijdens de Lentedeals bij Amac

Korting op veel Apple-producten tijdens de Lentedeals bij Amac

• Actie loopt t/m 2 april
• Zowel online als in de Amac winkels

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar