Terug naar Huidige MobileMe-dienst blijft nog één jaar
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Huidige MobileMe-dienst blijft nog één jaar

Door Redactie iCreate22 maart 2011 10:002 min. leestijd4

Apple komt in april met een compleet nieuwe versie van MobileMe en die wordt dan helemaal gratis. Je zou denken dat dit eigenlijk vervelend nieuws is voor al die  mensen die daar niets van wisten, maar de afgelopen maanden wel een MobileMe-abonnement hebben aangeschaft of verlengd.

Speciale ondersteuning
Vervelend? Dat hoeft niet. Speciaal voor die hele groep mensen die onlangs een MobileMe-abonnement hebben afgesloten, of verlengd, wil Apple de huidige dienst niet zomaar stopzetten, maar in één jaar gefaseerd afbouwen, zodat voor deze gebruikers ‘een soepele overgang naar de nieuwe dienst’ gerealiseerd wordt.

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Radicaal verschil
Dat klinkt leuk, maar wat moeten we ons daarbij voorstellen? Welnu, recente kopers van een MobileMe-abonnement kunnen nog minstens één jaar op ondersteuning voor de huidige versie rekenen. Daarmee wekt Apple de suggestie dat de oude en de nieuwe versie radicaal zullen verschillen, zoals Steve Jobs in een e-mail aan een klant al had losgelaten. Maar in welk opzicht de ondersteuning voor de huidige variant dan verschilt van die voor de nieuwe versie, blijft nog even onduidelijk.

MobileMe 2G
MobileMe biedt onder meer al synchronisatie van e-mail, agenda’s en contacten tussen iOS-apparaten en Macs (of Windows-pc’s). Gebruikers van de 2G-versie krijgen een soort kluisje (‘locker’) in de wolk waarin zij persoonlijke mediacontent als foto’s, muziek en video kunnen bewaren.  Daarnaast duiden sporen van code in iOS 4.3 op de komst van de nieuwe diensten PhotoStream en  MediaStream, waarmee gebruikers foto’s en video via de cloud naar andere apparaten kunnen streamen.  Verder verwachten we onder andere een nieuwe dienst voor het lokaliseren van vrienden uit je eigen vriendenkring (Find My Friends) .

Aanvullende betaaldiensten?
We kunnen ons indenken dat de basisdienst van MobileMe gratis wordt, maar dat nieuwe diensten als PhotoStream, MediaStream en Find My Friends vooralsnog  worden gepresenteerd als aanvullende diensten die alleen voor huidige MobileMe-abonnees gratis zullen zijn. Je kunt nu echter geen abonnement op de huidige versie meer afsluiten. Ter overbrugging van het ‘gat’ tussen de oude en de nieuwe versie is alleen nog een gratis 60-dagen probeerversie mogelijk.

Nieuwste iPhone 2022: meld je nu aan en mis niks over de laatste releases

Nieuwste iPhone 2022: meld je nu aan en mis niks over de laatste releases

Nieuwsgierig naar meer? Schrijf je in bij KPN en ontvang exclusieve updates

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

4
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Flieps
Lezer
Flieps

Ik ben een tevreden gebruiker van MM. Uiteraard mag het van mij gratis worden, als het maar geen soort ‘social network’ achtige dienst wordt. Ik wil mijn devices in sync houden, maar wil niet mijn foto’s en muzieksmaak met de hele wereld delen of weten waar mijn vrienden uithangen.

Flieps
Lezer
Flieps

En bovanal…ik heb geen behoefde aan een ‘gratis’ service vol met advertenties. Ik betaal liever voor een goede service. Dat is de reden waarom ik voor MM heb gekozen en niet voor Google/Dropbox en andere ‘gratis’ alternatieven.

Jacqueline
Lezer
Jacqueline

Ik kan me niet voorstellen wat er dan anders wordt. iPhones & Macs moeten we kunnen blijven synchen, lijkt me. Bovendien hebben veel MM gebruikers van alles op hun iDisk bewaard. Dat zal toch ook niet verdwijnen.

Wat gebeurt er overigens met de accounts die na april verlengd moeten worden? Daar ben ik wel benieuwd naar.

En inderdaad, ik heb geen enkele behoefte aan advertenties. Dan betaal ik liever.

spr
Lezer
spr

Het is nu al weer juni. is er al meer bekend?