Terug naar Stijlvolle hub voorziet MacBook van extra poorten
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Stijlvolle hub voorziet MacBook van extra poorten

Door Jelle Mol29 juni 2015 16:132 min. leestijd1

Hoewel Apple hard zijn best doet ons ervan te overtuigen dat alles tegenwoordig draadloos en via de cloud kan (behalve opladen dan), blijkt zo’n enkele usb-c-poort op de nieuwe 12-inch MacBook voor veel gebruikers toch een doorn in het oog. Diverse adapters bieden daarvoor inmiddels een oplossing. Dat dat goedkoper én eleganter kan dan Apple’s eigen kabeltjes, bewijst dit recente Kickstarter-project.

Hub MacBook

Hub MacBook

Branch is een ‘form fitted’ usb-hub die de MacBook voorziet van een usb-c-poort, twee usb 3.0-poorten en Mini DisplayPort. Handig, want zo kun je tegelijkertijd je MacBook opladen, hem aansluiten op een externe monitor en nog eens twee usb-apparaten koppelen. Branch was oorspronkelijk voorzien van een 4K hdmi-aansluiting, maar dat is op verzoek van geïnteresseerden aangepast naar Mini DisPlayPort, waar desnoods een hdmi-adapter aan gehangen kan worden. Ook komt er van de hub een variant die 64 GB opslag toevoegt aan de MacBook.

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Passend uiterlijk

Allemaal leuk en aardig, maar wat betreft het uiterlijk wordt het pas echt interessant. Branch komt in dezelfde drie kleuren als de MacBook en is voorzien van vergelijkbare afrondingen en een metallic look. Daardoor zal deze hub niet misstaan bij de toch al chique MacBook, en in de meeste gevallen niet eens echt opvallen.

Hub MacBook

Bijdragen aan het Kickstarter-project en een Branch-hub aanschaffen kost $ 59 – als je er snel bij bent. In augustus worden de hubs uitgeleverd. Uiteindelijk zullen de hubs ook in de winkel komen te liggen voor een adviesprijs van $ 79.

 

De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
MacBook
Bekijk dit dossier

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
ChrisLaarman
Lezer
ChrisLaarman

Ik ben benieuwd. De Branch geeft je weliswaar de nodige poorten, maar legt je vast aan alle kabels. De MacBook lijkt mij pas in zijn element als je de adapter/dock/hub bij je apparatuur en stopcontact kunt laten, met dan één USB-kabel naar de luie stoel waarin je zit. Nog beter, afgezien van het opladen: een draadloze hub. Zoiets als de USB-wifi hubs die ik heb van Silex, maar dan met meer aansluitingen en 802.11ac.