Terug naar Hoogte- en dieptepunten Steve Jobs in 5 filmpjes
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Hoogte- en dieptepunten Steve Jobs in 5 filmpjes

Door Redactie iCreate25 augustus 2011 10:382 min. leestijd0

Steve Jobs is niet langer de CEO van Apple. Het is een idee waar ik nog wel even aan zal moeten wennen. In praktijk maakt het weinig uit voor Apple (dat praktisch al twee jaar door Cook gerund wordt), maar het is tegelijkertijd ook het einde van een tijdperk. Zonder Steve zouden computers waarschijnlijk niet zijn wat ze nu zijn. Hij stond bekend als de meest charismatische zakenman ter wereld.

Daarom hebben we een aantal filmpjes uitgezocht die de man het beste illustreren.

Apple Keynote 1983
Het is 1983 en een gedreven Steve Jobs staat op het podium. De Apple II was de eerste populaire pc en de Macintosh moet voor een nieuwe revolutie zorgen. Het lijkt wel of hij op de kansel staat als hij preekt tegen een wereld vol IBM-computers.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Triumph of the nerds
Het is 1996 en Steve Jobs legt in een documentaire uit hoe Microsoft het grootste bedrijf ter wereldvan de jaren negentig kon worden. Hijzelf werd 11 jaar geleden ontslagen door CEO John Sculley, de man die hij zelf aannam. Apple is op sterven na dood.

MacWorld 1997
Het is 1997 en om Apple te redden heeft Steve de macht gegrepen. Als interim-CEO zet hij het mes in het bedrijf en snijdt 95% van alle projecten weg, waaronder de Newton PDA. Kloonbouwers krijgen te horen dat Mac OS niet langer te koop is. Microsoft wordt een belangrijke partner.

Stanford commencement-speech 2005
Het is 2005 en Steve legt tijdens de diploma-uitreiking op de Stanford University uit wat belangrijk is in het leven. Dat is bijzonder; Steve praat bijna nooit over zijn privé-leven. Met de iPod en de iMac is Apple weer helemaal terug.

MacWorld 2007
Het is 2007 en Steve laat een product zien dat het post-pc tijdperk zal inluiden. De introductie van de iPhone is Steve Jobs op zijn best; zijn presentaties zijn geen saaie bedrijfspeeches, maar een evenement an sich. Jobs was een showman, die zijn publiek graag liet wachten in ongeduld. Dat zal ik missen…

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar