Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Komt de HomePod mini binnenkort naar Nederland?

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
HomePod mini


Lees verder na de advertentie

Er gaan al een tijdje geruchten dat de HomePod mini binnenkort naar Nederland komt. Maar als we het laatste nieuws mogen geloven, is het écht bijna zover.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

Zweedse taal voor de HomePod mini

Een nieuw gerucht suggereert dat de HomePod mini dit jaar in nog meer landen verschijnt, waaronder Nederland. Maar voor dit bewijs moeten we onze blikken wel even richten op een ander Europees land.

Volgens de website Teknivecka is Apple momenteel de Zweedse taal op de HomePod mini aan het testen. Sterker nog, dit zou al acht weken aan de gang zijn. Zweeds wordt vooralsnog niet door de software ondersteund, maar hier lijkt dus verandering in te komen.


kooptip

Hetzelfde bericht beweert dat het nog “een paar maanden” duurt voordat de HomePod mini het Zweeds volledig ondersteunt. Maar de HomePod mini ondersteunt de Nederlandse taal al sinds december. Dus wat heeft dit bericht nou met Nederland te maken?

HomePod in Nederland

Het toevoegen van de Zweedse taal staat niet helemaal los van de Nederlandse taal. De laatste tijd heeft Apple officieel ondersteuning toegevoegd voor meerdere talen: Nederlands voor zowel Nederland als België, maar ook Russisch, en de Zwitserse varianten van Duits, Italiaans en Frans.

Het ziet er dus naar uit dat Apple de HomePod in ieder geval in Nederland, België, Zwitserland en Rusland uit wil brengen. Het toevoegen van de Zweedse taal is nog een ‘vinkje’ om aan die lijst toe te voegen. De kans is groot dat Apple de HomePod mini in al deze landen tegelijk uitbrengt.

Apple’s voorjaarsevenement in maart of april valt toevallig binnen de “paar maanden” die nodig zullen zijn voor het officieel toevoegen van Zweeds, waardoor de verwachting is dat tijdens dit evenement de release van de HomePod mini in zowel Nederland, België, Zwitserland, Rusland en Zweden wordt aangekondigd.

HomePod mini in Nederland: alle hints op een rij

HomePod Nederlands

Er gaan al langer geruchten rond dat Nederland binnenkort eindelijk mag profiteren van de HomePod mini.

Het belangrijkste bewijsstuk is de laatste HomePod-update, versie 15.2. Deze heeft het Nederlands toegevoegd aan Siri. Vanuit het Nederlands kun je de HomePod mini dus al van alles vragen, maar het product is hier vooralsnog niet officieel verkrijgbaar. Het is daarom logisch dat dit binnenkort gaat veranderen.

Nog een hint die erop wijst dat de HomePod mini naar ons kikkerlandje komt: de website van Apple. Door wat speurwerk uit te voeren, vind je een link naar een Nederlandse pagina over de HomePod mini. Dit terwijl landen waar de HomePod mini ook nog niet beschikbaar is je doorverwijzen naar een Amerikaanse pagina.

Bron: 9to5Mac & MacRumors