Terug naar HomeKit-apparaten op afstand te besturen via Apple TV
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

HomeKit-apparaten op afstand te besturen via Apple TV

Door Jelle Mol3 juni 2015 14:382 min. leestijd0

Apple heeft op zijn website bevestigd dat een Apple TV van de derde generatie of nieuwer nodig is om HomeKit-apparaten op afstand te besturen, dat wil zeggen wanneer je niet zelf thuis bent. Dat was eigenlijk al langer duidelijk, maar het werd tot nu toe niet officieel vermeld door Apple.

Apple TV en HomeKit

HomeKit is Apple’s oplossing voor slimme huisautomatisering, waarmee je met een iPhone, iPad of iPod touch gekoppelde apparaten kunt bedienen. Je moet daarbij denken aan sloten, lichten, camera’s, thermostaten en stekkers.Met de bijhorende apps van fabrikanten kun je altijd deze apparaten bedienen zonder dat je daarvoor thuis hoeft te zijn, maar de Apple TV maakt stembediening via Siri op afstand ook mogelijk, zo wordt bevestigd door een supportdocument. Dat gaat bijvoorbeeld met het commando ‘doe de lichten in de woonkamer uit’. Daarvoor dien je op het iOS-apparaat en de Apple TV ingelogd te zijn met dezelfde Apple ID.

iDevices HomeKit

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

• Blijf altijd verbonden, ook zonder iPhone!
• Alleen mogelijk met een mobiel abonnement van T-Mobile

HomeKit-apparaten

De toelichting op de website van Apple volgt op de lancering van verschillende HomeKit-apparaten deze week, waaronder van Elgato, iHome en Insteon. Dat heeft wel even geduurd, want HomeKit werd al een jaar geleden op de WWDC aangekondigd. De oorzaak hiervan ligt vermoedelijk bij Apple zelf, dat alle apparaten wil certificeren en goedkeuren. Wil je meer weten over de verschillende HomeKit-apparaten die binnenkort verkrijgbaar zijn, kijk dan in iCreate 66 voor een uitgebreide bespreking.

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar