Terug naar Misschien toch aparte HomeKit-app in iOS 9
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Misschien toch aparte HomeKit-app in iOS 9

Door Jelle Mol21 mei 2015 10:022 min. leestijd0

HomeKit, Apple’s platform voor slimme huisautomatisering, krijgt wellicht toch een aparte app in iOS 9. Daarmee zou het mogelijk zijn om HomeKit-apparaten te configureren en een virtueel overzicht te tonen van verschillende kamers in het huis.

Apple HomeKit WWDC 2014

Centrale besturing

Toen HomeKit vorig jaar werd aangekondigd, werd al gauw duidelijk dat Apple voornamelijk inzette op spraakbesturing via Siri. Apparaten die normaal gesproken via de app van de fabrikant worden bestuurd, worden via HomeKit gekoppeld in één netwerk dat centraal aangestuurd kan worden met je iPhone of iPad. Denk daarbij aan sloten, lichten, camera’s en thermostaten. Op de keuze om geen HomeKit-app mee te leveren komt Apple mogelijk terug, nu de officiële lancering van HomeKit nadert na maanden vertraging.

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

HomeKit-app

De HomeKit-app in iOS 9 zou momenteel getest worden door Apple-medewerkers en biedt de mogelijkheid om nieuwe apparaten te zoeken en aan te melden. Ook kan er een virtueel overzicht getoond worden van verschillende kamers, omdat HomeKit het mogelijk maakt om apparaten te groeperen, bijvoorbeeld per kamer. De functionaliteit van de app is echter nu nog zo beperkt dat het de vraag is of deze getoond gaat worden op de aankomende WWDC. Bovendien bestaat de kans dat de HomeKit-app alleen voor intern gebruik bedoeld is.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
HomeKit
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar