Terug naar Hoesjesmaker: 'iPhone SE 2 lijkt sprekend op de iPhone X'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Hoesjesmaker: 'iPhone SE 2 lijkt sprekend op de iPhone X'

Door Laura Grootaarts11 mei 2018 09:302 min. leestijd0

De kans dat deze maand nog de iPhone SE 2 verschijnt, is aanzienlijk. Maar hoe ziet de tweede generatie iPhone SE eruit? Accessoire-maker Olixar weet het zeker: de SE 2 lijkt sprekend op de iPhone X. Ze zijn hiervan zó overtuigd, dat hun iPhone SE 2-screenprotector al te bestellen is.

iPhone SE 2 concept screenprotector

iPhone SE 2 concept

Olixar heeft een render gemaakt van de SE 2 met daarbij hun screenprotector. Deze is gebaseerd op ‘informatie van een betrouwbare Chinese bron’. De voorkant van het toestel doet sterk denken aan de iPhone X, met een scherm dat reikt tot in alle hoeken en een notch bovenaan in het scherm. Een thuisknop ontbreekt.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

De zijkant van het toestel lijkt dan weer veel meer op die van de huidige iPhone SE. De achterkant is helaas niet te zien, dus weten we ook niet of draadloos opladen ondersteund wordt – daarvoor zou een glazen achterkant nodig zijn. Ook de onderzijde van het toestel blijft aan het zicht onttrokken: het is dus ook niet te zien of de reguliere koptelefooningang al dan niet aanwezig is.

Grote twijfels

Er zijn grote redenen om te twijfelen aan het waarheidsgehalte van deze renders. Sowieso wijzen vrijwel alle andere geruchten op een veel behoudender design, dat nog veel lijkt op dat van de huidige iPhone SE. Het grootste twijfelpunt is Face ID: het is niet aannemelijk dat Apple zo’n gloednieuwe techniek nu al in een budget-toestel zou verwerken – en bepaald niet gunstig voor de prijs.

iPhone SE 2 CAD-tekening

Op de tekeningen waarop de render gebaseerd is, zien we dat de notch met 1,87 centimeter maar half zo groot als de iPhone X-notch. Dat is te krap voor alle Face ID-sensoren. Misschien zit op deze plek geen complete TrueDepth-module, maar een gewone camera. Geen Face ID dus, maar ook geen thuisknop. Dat wordt lastig ontgrendelen … De iPhone SE 2-screenprotector is nu al te bestelling de Engels webshop MobileFun: hij kost € 22,68. Ons advies: houd je geld maar in je zak.

Lees ook ons dossier over de iPhone SE 2.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar