Terug naar Hoe waterdicht en krasbestendig is de nieuwe iPhone 7? (video)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Hoe waterdicht en krasbestendig is de nieuwe iPhone 7? (video)

Door Laura Grootaarts16 september 2016 18:102 min. leestijd0

Vandaag kwam de iPhone 7 (Plus) uit. En wat is dan het eerste wat je doet, met een toestel van tussen de 769 en 1129 euro? De verbeterde nieuwe camera uitproberen? De stereospeakers even voluit? Niets van dat alles – YouTube stroomt nu al vol met filmpjes van mensen die hun iPhone zo snel mogelijk kapot proberen te maken. Stanleymesjes, gekke vloeistofjes, alle martelwerktuigen worden weer uit de kadt gehaald. Want wat kan zo’n iPhone eigenlijk aan?

Krastest iPhone 7

Heb je een gitzwarte iPhone? Dan raadt Apple aan om hem te verstoppen in een hoesje, anders kan je iPhone na verloop van tijd ‘doffe gebruikerssporen’ gaan vertonen. Dat geeft te denken over de krasbestendigheid van het laklaagje. Maar de matzwarte iPhone, die kan best wat hebben, zo blijkt uit de onderstaande video.

Wat wel opvalt, is dat de lens niet erg goed uit de verf komt. Apple claimt dat beide modellen van de nieuwe iPhone een lensoppervlak van saffierkristal hebben. In de video wordt de hardheidsschaal van Mohs gebruikt, en saffierkristal zou een hardheid van 9 moeten hebben. Maar de lens bezwijkt al op een veel lagere schaal. Het neigt meer naar gewoon glas, dus wat dat betreft is Apple ons nog een verklaring schuldig …

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

iPhone 7 waterdicht

Voor het eerst is de iPhone waterdicht (en overigens ook stofdicht), wat betekent dat-ie een duik in het toilet, bad en wastafel zonder problemen overleeft. Maar kopje-onder in de oceaan, wat doet dat met je telefoon? Bekijk de onderstaande video.

Waterproof, betekent dat ook frisdrank- of koffieproof? Ook dat moet getest worden. Je ziet het in de onderstaande video.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 7
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar