Terug naar Hoe krijg je iOS 16 vroeg?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Hoe krijg je iOS 16 vroeg?

Door Laura Grootaarts24 mei 2022 07:233 min. leestijd0

iOS 16 is de grote iPhone-update van dit jaar. In september komt deze update uit. Maar misschien kun je daar niet op wachten. Hoeft ook niet, want er is een optie om iOS 16 al veel eerder uit te proberen – zo’n drie maanden voor de officiële release. Hoe krijg je iOS 16 vroeg? Dit moet je weten.

Hoe krijg je iOS 16 vroeg?

iOS 16 aankondiging: al heel snel!

iOS 16 mag dan pas in september verschijnen, de kennismaking met het nieuwe iPhone besturingssysteem volgt al veel sneller. Over precies twee weken vindt de WWDC plaats. Dit is Apple’s conferentie voor ontwikkelaars. Tijdens de keynote op 6 juni geeft Apple een sneakpreview van iOS 16 en leren we wat alle nieuwe functies zijn. En daar wil je natuurlijk meteen mee aan de slag. En dat kan ook vrij snel.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Hoe krijg je iOS 16 vroeg?

Al heel vlug na de WWDC verschijnen de eerste bèta-versies van iOS 16. Een bèta is een vroege testversie van de nieuwe software. De software werkt dan in grote lijnen al wel, maar er kunnen nog fouten of rare dingen in zitten. Het is de bedoeling dat mensen die de bèta testen, hun bevindingen hierover delen met Apple. Apple kan op basis van de feedback de laatste slordigheden verhelpen, zodat de uiteindelijke versie in september helemaal gepolijst is. Ook jij kunt straks deelnemen aan deze bètatest.

Wanneer iOS 16 bèta downloaden?

Eerst mogen mensen met een betaald ontwikkelaarsaccount iOS 16 testen. Dat is waarschijnlijk al tijdens de WWDC het geval. Daarna mogen ook gewone gebruikers meedoen. Via het Apple Beta Software Program schrijf je je in en download je de software. Vorig jaar kon dat al vanaf juni, maar het lijkt erop dat dit jaar de iOS 16 bèta release date wat later is: in juli zou ie er moeten zijn. Dat is dan alsnog drie maanden vroeger dan de officiële release!

Maar let op

Realiseer je dat je deel uitmaakt van een experiment. Zoals gezegd kan de software als deze in de bèta-fase verkeert, nog wat eigenaardigheden vertonen. We zouden het daarom zeker niet installeren op een iPhone waarvan je echt afhankelijk bent. Heb je nog een wat oudere iPhone liggen, dan kun je het wel proberen.

Vind je het toch te riskant om de iOS 16-bèta op je iPhone te zetten? Maar wil je toch al in een vroeg stadium weten wat iOS 16 is? Neem dan regelmatig een kijkje op deze website, want hier komen alle nieuwe functies voorbij. Of schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar