Afgelopen vrijdag publiceerde Apple zijn 2012 Supplier Responsibility Report. Daarin valt te lezen welke bedrijven zich toeleverancier van Apple mogen noemen, maar ook hoe Apple’s inspecteurs de werkomstandigheden bij die bedrijven het afgelopen jaar hebben beoordeeld.
Arbeidsomstandigheden
Apple wil dat er goede arbeidsomstandigheden heersen in de fabrikanten waar zijn Macs, iPads en iPhones worden gemaakt. Bedrijven die niet aan die eisen voldoen, mogen geen Apple-producten meer maken. Apple wil daar duidelijk in zijn, schrijft Tim Cook volgens 9to5mac in een interne e-mail aan zijn werknemers over het nieuwe rapport.
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!
Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen
Behalve Apple doet ook de onafhankelijke Fair Labor Association (FLA) onderzoek naar de werkomstandigheden bij toeleveringsbedrijven van grote fabrikanten. Tim Cook is trots: dankzij de nieuwe transparantie en inzet bij het verbeteren van de werkomstandigheden in fabrieken waar ze Apple-spullen maken, is Apple nu zelfs een van de eerste bedrijven die door de FLA zijn geaccepteerd.
Kinderarbeid bij Foxconn
Wel vervelend eigenlijk dat uitgerekend nu onderzoeksjournalist Mike Daisey van Business Insider met een artikel komt waarin hij schrijft dat hij 12-jarige meisjes heeft geïnterviewd die als werknemers van Apple’s grootste toeleverancier, de Foxconn-fabriek in de Chinese miljoenenstad Shenzhen, twaalf tot zestien uur per dag iPhone-schermpjes mogen poetsen. Meer nog, op basis van eigen waarnemingen aan de fabriekspoort, schat Daisey dat vijf procent van het Foxconn-personeel minderjarig is.
In het bovengenoemde Responsibility Report valt onder meer te lezen dat Apple een nul-tolerantie hanteert inzake kinderarbeid. Nou Tim, we zijn benieuwd wat Apple daaraan gaat doen. Komt de iPhone 5 nu in oktober 2014?
Redelijk verhaal, niet best maar vooral erg jammer van die laatste persoonlijke alinea.
En btw, nultolerantie hoeft niet tussen haakjes en is zonder ‘-‘.
Redelijk verhaal, niet best maar vooral erg jammer van die laatste persoonlijke alinea.
En btw, nultolerantie hoeft niet tussen haakjes en is zonder ‘-‘.