Terug naar Het interessantste iPhone 8-nieuws van juni
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Het interessantste iPhone 8-nieuws van juni

Door Laura Grootaarts3 juli 2017 18:484 min. leestijd0

Apple-liefhebbers kijken er al maanden naar uit: in september wordt waarschijnlijk de iPhone 8 aangekondigd. Het nieuwe paradepaardje wijkt af van eerdere toestellen: beetje bij beetje komt er informatie naar buiten over het hoe en wat. Dit is een selectie uit de iPhone 8 nieuwtjes en geruchten van de afgelopen maand.

Groot iPhone 8-tekort bij release

iPhone 8 iOS 11

We beginnen met het slechte nieuws – je kunt het maar gehad hebben. De laatste jaren verschenen de nieuwe iPhones steevast direct na de keynote in september. Maar of dat dit jaar lukt? Samsung, de producent van de nieuwe oled-schermen van de iPhone, kampt met grote achterstanden. Waarschijnlijk zijn er slechts 3 tot 4 miljoen iPhones met oled-scherm op tijd klaar, terwijl Apple in het eerste weekend vaak al 10 miljoen exemplaren verkoopt. Het kan ook betekenen dat de iPhone 8 pas later uitkomt.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Onderdelen gelekt

Hoewel Apple inmiddels een speciaal beleid heeft om lekken te voorkomen (een geheime presentatie hierover is – oh ironie – gelekt), liggen er al iPhone 8-onderdelen op straat. Op de foto hieronder zie je de voor- en de achterkant van het nieuwe toestel.

Onderdelen iPhone 8

De voorkant bestaat straks grotendeels uit scherm, met nauwelijks randen eromheen. Aan de bovenkant zie je een uitsparing, hierin is ruimte voor onder meer de selfiecamera. Er is geen plek meer voor de thuisknop in zijn huidige vorm: naar verwachting wordt die ingebouwd in het scherm. Op deze foto is er in ieder geval geen indicatie voor Touch ID aan de achterzijde van het toestel. Aan de achterkant valt verder nog de verticale dubbele camera op – de iPhone 7 Plus heeft ook een dubbele camera, maar die is horizontaal geplaatst.

Virtuele thuisknop: het bewijs

iPhone 8 thuisknop

De gelekte onderdelen geven dus aan dat we mogelijk afscheid gaan nemen van de fysieke thuisknop. In juni kondigde Apple iOS 11 aan en er wordt inmiddels volop geëxperimenteerd met de testversie hiervan. En ook hierin zitten aanwijzingen voor een virtuele thuisknop. Zo is in iOS 11 het venster waarin gevraagd wordt om met Touch ID je aankoop te bevestigen, naar beneden geschoven – precies naar de plek waar je een thuisknop zou verwachten. Bovendien is het Siri-icoontje ronder van vorm geworden, zodat het veel meer op een knop lijkt.

Draadloos opladen, waterdicht

Al tijden gaan er geruchten over een draadloos oplaadbare iPhone 8, zo waren er ontwerpen van de iPhone 8 die in die richting wezen en sloot Apple zich aan bij het Wireless Power Consortium. Met de bèta van iOS 11 kwam er nieuw bewijs bij: in de software zit een extra oplaad-geluidje, naast het geluid dat de iPhone maakt als je hem aan de stroom hangt.

Hoe ziet de iPhone 8 eruit?

We willen natuurlijk allemaal weten hoe de nieuwe iPhone 8 eruitziet, en veel ontwerpers wereldwijd hebben hierover hun gedachten al laten gaan. Inspiratie genoeg, dankzij alle geruchten. En zeg nu zelf: de volgende dummy-modellen en concepten zou je zomaar in de winkels verwachten:

Levensechte iPhone 8-dummy

Twitteraar @OnLeaks liet een dummy-model produceren op basis van de geloofwaardigste geruchten. Niks nieuws onder de zon, maar het levert wel een bijzonder gedetailleerde video op:

iPhone 8-dummy met beeld

Zo’n iPhone 8 dummy geeft al een fijn inkijkje in wat de iPhone 8 zou kunnen worden. Maar je kunt zo’n dummy niet aanzetten. Hoe ziet de iPhone 8 met iOS 11 eruit? Benjamin Geskin ging aan de slag met dummy, geprint achtergrondje en een screenprotector:

iPhone 8 hoesjes

Een fabrikant van iPhone 8-accessoires meent al heel zeker te weten hoe de iPhone 8 eruitziet. Zo zeker dat ze in de betreffende fabriek maar alvast begonnen zijn met de productie van screenprotectors en hoesjes.

iPhone 8 hoesjes

Fraai concept

Ook de moeite waard was het iPhone 8 concept van een Oekraïense designer. Niet alles oogt even realistisch – wij twijfelen ten zeerste aan de kleuren waarin de iPhone 8 zou verschijnen. Hoewel witte iPhone 8-concepten opeens wel hip & happening zijn. Maar verder lijkt het wel op een reclame van Apple:

Ook in juli verwachten we natuurlijk weer veel nieuws rondom de iPhone 8. Houd het dossier in de gaten!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 8
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar