Terug naar Handige nieuwe functies in Google Maps
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Handige nieuwe functies in Google Maps

Door Laura Grootaarts15 december 2015 14:012 min. leestijd0

Google Maps heeft een update gehad die een paar echt handige nieuwe functies met zich meebrengt. Zo kun je voortaan kaarten downloaden voor offline gebruik en zie je in één oogopslag hoe druk het is bij bepaalde toeristische trekpleisters. Google rolt de update beetje bij beetje uit, mogelijk zie je de nieuwe functies nog niet direct op jouw iPhone.

Offline navigeren met Google Maps

De mogelijkheid om offline te navigeren was al een tijdje mogelijk met Google Maps op Android. Nu wijst ook de app op je iPhone of iPad je keurig de weg als je even geen internet bij de hand hebt. Zorg ervoor dat je vooraf (als je nog wel een internetverbinding hebt) de kaart van een dorp, stad of land downloadt, dan kun je er later gewoon mee navigeren. Handig als je niet al te veel data wilt gebruiken, bijvoorbeeld tijdens een vakantie in het buitenland.

Ontwijk de drukte

In Google maps vind je voortaan ook een indicatie van hoe druk het is bij bijvoorbeeld pretparken en musea. Van maar liefst 1 miljoen van dit soort hotspots wereldwijd kun je deze informatie opvragen. Dankzij deze functie zul je bij bijvoorbeeld de Efteling niet meer zo snel verrast worden door urenlange rijen. Je vindt het grafiekje waarin de te verwachten drukte wordt weergegeven onder de openingstijden: veeg naar links of rechts over het scherm om de verwachting voor alle dagen van de week zien.Google Maps: drukte ontwijken

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Beter dan Apple Maps?

Op de iPhone staat standaard al Apple Maps geïnstalleerd, en die app brengt je tegenwoordig keurig van A naar B. Voor een groot deel van de mensen is dit alles wat ze verwachten van een navigatie-app. Het was daarom geen verrassing vorige week toen naar buiten kwam dat Apple Maps (ook wel bekend als Kaarten) onder iOS inmiddels drie keer meer gebruikt wordt dan de grote concurrent Google Maps. Toch hebben wij mede door dit soort functies toch een lichte voorkeur voor Google Maps. Meer handige functies van Google Maps ontdek je in ons artikel 5 Google Maps-functies die je nog niet kent.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar