Terug naar Gyroscoop brengt games op nieuw niveau
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Gyroscoop brengt games op nieuw niveau

Door Redactie iCreate17 juni 2010 15:082 min. leestijd0

Apple neemt gamen op de iPhone 4 bloedserieus. Tijdens de onthulling van het toestel presenteerde Steve Jobs een nieuwe functie speciaal voor iPhone-games; een gyroscoop. Met deze rotatiesensor worden de bewegingen van de iPhone 4 nog preciezer geregistreerd.
De huidige Apple-handhelds beschikken over alleen een bewegingssensor die bewegingen herkent in drie richtingen: ophoog/omlaag, links/rechts en voor/achter. Dankzij deze sensor draait het scherm mee als jij de iPhone, iPod touch, iPad of nieuwste iPad nano kantelt. Met dezelfde rotatie stuur je tevens de auto in een racegame.

Helikopter-app
Met de toevoeging van de gyroscoop is de iPhone 4 in staat om meer diverse bewegingen te vertalen naar de game. Een gyroscoop, in samenwerking met de bewegingssensor, meet de beweging van de iPhone over zes assen. Dat betekent dat de besturing in games zowel preciezer, als uitgebreider kan worden. Voortaan draai je niet alleen aan een stuurwiel, je loodst een helikopter in alle richtingen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door de aankondiging van de iPhone 4 met gyroscoop krabt de concurrentie zich ongemakkelijk achter het oor. Het zal smartphone-fabrikanten maanden kosten om nieuwe toestellen uit te brengen met deze sensor. Microsoft loopt nog verder achter, hun toekomstige Windows Phone 7 besturingssoftware ondersteunt geen gyroscoop. Apple rent dus aan kop met de toekomst van handheldgaming in de hand en niemand zet de achtervolging in. Nou ja, bijna niemand.

Nintendo 3DS
Dinsdagavond presenteerde Nintendo vol trots de 3DS. In deze Nintendo DS met 3D scherm zit ook een gyroscoop. Nintendo ziet nu al de potentie in gedetailleerde bewegingsregistratie. Dat is niet heel verwonderlijk, de Wii doet dit al jaren en de verkoop gaat als een speer. De 3DS verschijnt waarschijnlijk wel pas in 2011.

De gyroscoop is hip, nieuw en gaat gamen op de iPhone een stap verder brengen. Dat Apple hiermee de concurrentie ver achter zich laat is een bijkomend voordeel. Dat Nintendo over een half jaar het trucje ook doorheeft is alleen maar positief. Het bewijst dat zo’n aniek klinkende gyroscoop toch bergen potentie met zich meebrengt voor de volgende generatie gadgets.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 4
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar