Terug naar ‘Grote iPad Pro gaat tij niet keren’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Grote iPad Pro gaat tij niet keren’

Door Jelle Mol8 februari 2015 16:592 min. leestijd0

De verkoopcijfers van de iPad zien er ieder kwartaal minder rooskleurig uit, en een grotere iPad Pro gaat daar niet direct verandering in brengen. Dat beweert analist Ming-Chi Kuo. Hij verwacht dit jaar een daling van 30% ten opzichte van 2014. Uit recente cijfers van IDC bleek al dat in het laatste kwartaal 18% minder iPads zijn verkocht.

iPad Pro en MacBook Air

Zakelijke gebruikers

Met een grotere iPad zou Apple een nieuwe doelgroep willen aanspreken. De iPad Pro zou voornamelijk bedoeld zijn voor zakelijke gebruikers, die baat hebben bij een groter scherm. Volgens de geruchten krijgt de nieuwe iPad een scherm van 12,9 inch, qua formaat dus vergelijkbaar met de MacBooks. De huidige iPad Air heeft een scherm van 9,7 inch. Daarnaast beweerde Kuo eerder dat de iPad Pro een stylus als optionele accessoire krijgt, speciaal voor creatieve en artistieke gebruikers.

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Geen directe verkoopimpuls

Het plan ligt er dus, maar of het ook echt iets gaat bijdragen aan de iPad-verkoop, is nog maar zeer de vraag. ‘Een nieuw model zal de verkoop geen directe impuls geven’, zegt Kuo in zijn recentste voorspellingen. Het blijft natuurlijk koffiedik kijken, maar qua verkoopcijfers heeft deze analist het regelmatig bij het rechte eind. Oorzaken hiervan zijn de verzadiging in de tabletmarkt en de maar kleine doelgroep die interesse zou hebben in een grotere iPad. Desondanks spreekt Cook van een ‘tijdelijke dip’ en verwacht hij dat de vraag vanzelf weer zal aantrekken.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar