Terug naar Gratis Spotify? Dan hoor je straks minder nieuwe muziek
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Gratis Spotify? Dan hoor je straks minder nieuwe muziek

Door Laura Grootaarts17 maart 2017 13:402 min. leestijd0

Gebruik je de gratis versie van Spotify? Dan kun je in de toekomst waarschijnlijk niet meer de allernieuwste muziek beluisteren. Zoals het er nu naar uitziet, verdwijnen nieuwe albums van de grootste artiesten achter een betaalmuur.

Beperken gratis aanbod

Spotify is nu in overleg met de grootste platenlabels over het beperken van het gratis aanbod. Nieuwe albums zouden in het vervolg in de eerste periode alleen beschikbaar zijn voor Spotify Premium-abonnees. Spotify zou in ruil daarvoor minder geld hoeven af te dragen aan platenmaatschappijen. Bovendien hopen ze hiermee voor elkaar te krijgen dat luisteraars van de gratis Spotify overstappen naar Spotify Premium. Om welke artiesten het gaat en hoelang de nieuwe albums exclusief zijn voor Premium-abonnees, is nog niet bekend.

Spotify for Family

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Spotify hoopt met de nieuwe insteek winstgevend te worden. Dat is het nu bij lange na niet. In 2016 bedroeg de omzet van het Zweedse bedrijf bijna 2 miljard euro, maar ruim anderhalf miljard moest worden betaald een royalties. Uiteindelijk kwamen ze zelfs in de min terecht, iets wat een beursgang natuurlijk in de weg staat.

Gratis Spotify

Spotify is een van de weinige streamingdiensten waar je zonder een cent te betalen toegang hebt tot het complete aanbod. In de gratis versie van Spotify kun je gewoon naar alle nummers uit de catalogus luisteren. Wel hoor je tussendoor reclame en is er een aantal kleine beperkingen: zo kun je niet offline luisteren en heb je een minder hoge geluidskwaliteit. Spotify Premium kost 10 euro per maand; voor Spotify Premium Family betaal je 15 euro.

Meer weten over Spotify? Lees dan in iCreate 86 het artikel Apple Music vs. Spotify.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar