Terug naar Dus tóch: dit is de gouden iPhone X!
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Dus tóch: dit is de gouden iPhone X!

Door Laura Grootaarts14 april 2018 20:192 min. leestijd0

Sinds deze week ligt de rode iPhone 8 (Plus) in de winkels. Maar een gouden iPhone X, waarover al maanden geruchten gaan, is er nog steeds niet. Nu blijkt uit gelekte foto’s dat Apple wel degelijk concrete plannen had voor een gouden iPhone X: de FCC heeft foto’s van een gouden iPhone X vrijgegeven. Maar of je die ooit kunt kopen …?

Foto’s vrijgegeven door de FCC

De FCC – Federal Communications Commission – is een Amerikaans overheidsorgaan dat verantwoordelijk is voor alle regelgeving met betrekking tot telecommunicatie. Nieuwe mobiele apparatuur moet gekeurd worden door de FCC, en blijkbaar heeft Apple ze ooit een gouden iPhone X overhandigd. De FCC hanteert een geheimhoudingsperiode van 180 dagen. Dat betekent dat de foto’s dateren van voor november 2017 – de maand waarin de iPhone X verscheen.

Er werd in die periode heel wat gespeculeerd over een iPhone X in de kleur ‘blush gold‘, maar die is uiteindelijk nooit verschenen. De iPhone X is verkrijgbaar in slechts twee kleuren: zilver en spacegrijs. Het lijkt er dus sterk op dat Apple wel voornemens was om een gouden iPhone X uit te brengen, maar dat die plannen op het laatste moment gecanceld zijn. Apple-analist Ming-Chi Kuo gaf destijds al aan dat er productieproblemen waren met het gouden model.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Foto’s van een gouden iPhone X

Op de gelekte foto’s zie je de gouden iPhone X van alle kanten. De iPhone X heeft een gouden glazen achterkant die heel erg lijkt op de gouden iPhone X. De roestvrij stalen rand rondom het toestel, heeft een iets donkerdere tint. De voorkant is zwart, net zoals bij de andere X-modellen. Een vreemd detail is dat er op de foto’s gesproken wordt over een lcd-scherm, terwijl de iPhone X toch echt een oled-scherm heeft. Voor de rest is het toestel op de foto’s in alles een iPhone X.

Gouden iPhone XGouden iPhone XGouden iPhone XGouden iPhone X

Wat vind jij van deze kleur?

Lees ook ons dossier over iPhone X

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone X
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar