Terug naar Google’s zelfrijdende auto gaat openbare weg op
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Google’s zelfrijdende auto gaat openbare weg op

Door Jelle Mol18 mei 2015 12:032 min. leestijd0

Enkele prototypes van Google’s zelfrijdende auto’s gaan deze zomer rondrijden op openbare wegen in Californië. Dat heeft Google bekendgemaakt in een blogpost. Het is voor het eerst dat eigen auto’s van Google autonoom gaan rondrijden sinds het project in 2010 werd aangekondigd.

11 botsingen

Zelfrijdende auto’s hebben al eerder op openbare wegen gereden, maar toen betroffen het aangepaste versies van bestaande automodellen, waaronder van Lexus. Die auto’s hebben inmiddels bijna 1 miljoen kilometer zelf gereden en leggen tegenwoordig zo’n 10.000 kilometer per week af. Onlangs maakte Google bekend dat in 6 jaar aan tests en 2,7 miljoen kilometer aan afgelegde afstand slechts 11 ongelukken hebben plaatsgevonden. In alle gevallen ging het om kleine blikschade en werd het ongeluk veelal veroorzaakt door een mede-weggebruiker.

Zelfrijdende auto

Het nieuwe voertuig, vooral opvallend vanwege zijn uiterlijk, maakt gebruik van dezelfde software als de eerder geteste auto’s. De maximale snelheid is vastgezet op 40 kilometer per uur en tijdens het testen zal een bestuurder meerijden die kan ingrijpen als dat nodig is. De ritten zullen plaatsvinden rondom het kantoor van Google in Mountain View.

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Google verwacht dat zijn zelfrijdende auto’s in 2020 voor het grote publiek beschikbaar komen. In dat jaar zou ook Apple met een eigen elektrische auto op de markt willen komen.

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar