Terug naar Google gaat tweets tonen in zoekresultaten
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Google gaat tweets tonen in zoekresultaten

Door Jelle Mol5 februari 2015 13:361 min. leestijd0

Twitter heeft met Google afspraken gemaakt om tweets op te nemen in de zoekresultaten, beweert Bloomberg. Anders dan voorheen hoeft Google in dat geval niet meer zelf Twitter af te speuren, maar wordt de content direct vanuit het sociale netwerk geleverd. Gebruikers zullen in de eerste helft van 2015 tweets gaan tegenkomen wanneer ze zoeken via Google.

Twitter Google

Groei zwakt af

De overeenkomst maakt deel uit van Twitter’s strategie om waardevolle content zichtbaarder te maken voor iedereen, dus ook voor niet-gebruikers. Ruim een jaar na de beursgang groeit het netwerk lang niet meer zo snel als voorheen, tot onvrede van investeerders. Uit de meest recente cijfers bleek dat het aantal actieve Twitter-gebruikers in Nederland met maar liefst eenderde is teruggelopen, tot circa 1 miljoen. Door tweets op te nemen in de zoekresultaten hoopt Twitter dat meer mensen het platform leren kennen en gaan gebruiken.

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

• Blijf altijd verbonden, ook zonder iPhone!
• Alleen mogelijk met een mobiel abonnement van T-Mobile

Licentie

Volgens goed ingelichte bronnen zijn er geen advertentiekosten verbonden aan de deal. Het zou daarentegen gaan om een licentie waaraan Twitter geld verdient. Een andere nieuwe functie van het sociale netwerk is de eigen videodienst, die momenteel wordt uitgerold. Hiermee wil Twitter meer betrokkenheid creëren binnen zijn eigen platform, in plaats van via losstaande videodiensten van derden.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar